August 02, 2010

Menu simple utk hari ini.....

salam pagi isnin...(kira pagi lah ni sbb blm masuk pukul 12 lagi kan.... ) hari ni buat menu plg senang,cepat,mudah n yg penting berkhasiat....

pagi2 lagi lps solat subuh aku dah siap2 kuarkan ayam dari peti ais...klu x kejung la bila nak masak nnti....

disebabkan selsema aku pun masih b'baki lagi n anak2 pulak batuk...aku rasa nak buat bubur ayam jer arini....senang kan...blh makan smpi ke malam....

~ yang ni utk mya n fiqa.....aku ltk ayam jer.... alhamdulillah anak2 suka..tambah 2x kali lagik... ~

~ yang nie utk "tukang masak" la kan....tambah sikit daun sup,bawang grg n sambal kicap....heheh..makan klu x pedas x sedap....~


p/s: pssssssssssttttt.....lps ni nak p blog dieya.....x sabo nak baca n3 mr.cc ehehehehe......

14 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

sedapppp
wah de skandal ngan member komando ke?

Mama Hanim said... Reply To This Comment

best tu..nak skit..hehe..

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

mmg sedap la...ringkas n cpt siap...

huihhh...x der la,mana ada skandal.. :P

Mamamya said... Reply To This Comment

mama hanim...

best2...meh la cni..ada 1/2 periuk lagi bubur tue... :)

Zaidah said... Reply To This Comment

sedapnyer....

mamalieyna said... Reply To This Comment

sedapnye nampak..eina sllu letak ikan bilis..next time nk letak ayam cengginila...best nye tuu..^_^

*pst..cantik pinggan..hehe..i sukaa..^_^

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

akak..awe suka bubur kak...

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zai...

mmg sedap...k'btlan arini cuaca panas pulak...sesuai la makan bubur ayam... :)

Mamamya said... Reply To This Comment

ieyna...

bubur tu td lia tumiskan sikit dgn bwg,bwg putih n halia + stok ayam...baru ltk beras n masak sampai jd bubur...

klu buat bubur kosong...lia pun makan dgn bilis grg juga...

try la buat bubur ayam utk arif..tp klu nak bg arif makan kene buat stok ayam sendiri sbb yg ready made tu ada MSG kan..

*** ala...pinggan plastik cap "ayam" jer ieyna..hehehe.....

Mamamya said... Reply To This Comment

awe...

akak pun suka bubur...x kisahlah bubur ayak ker...bubur kosong ker...dua2 sedap....

dieya said... Reply To This Comment

since pagi tadi dok buat frequent visits ke toilet.. kalau makan bubur pun bagus gak ek. k jaja pun kena prob yg sama semalam.

p.s. i'm happy that k lieya terhibur membaca entry itu *wink wink* :-D

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

la...knp pulak nie..salah makan ker?

p/s: hehehehe.....

JaJa'Z said... Reply To This Comment

sakit perut akak berjangkit ke dieya ke?..kak lieya, bubur tu mengancam jiwa ku...

Kniedaz said... Reply To This Comment

sedapnya bubur tu