May 25, 2012

tertunai sudah....

Assalamualaikum.....

salam pagi jumaat (pagi lagi ni kan.... ^____^) arini n3 live bukan autopublish..heheheee... mlm td ingat nak buat draft tp en.broadband buat hal...bikin darah naik tinggi mencanak!! sudahnya terus off laptop n beradu....zzzzzzzzzzzzzzz....

alhamdulillah pagi ni sejuk bumi melaka (tp rasanya byk tempat jg yg hujan pagi ni... ),bila cuaca sejuk2 gini mood pun mcm lemau je kan...rasa macam nak guling2 atas katil lama2 sikit, lg pun kepala ni pun mmg rasa pening2 lalat jerk sbb mlm td makan ubat (yg disyorkan oleh doktor utk ibu mengandung ) tp bila t'ingat kain baju yg dah sebakul penuh belum dicuci x jd ler nak b'malas2an....

dan anak2 pulak mcm2 requestnya arini....damya nak makan popcorn,afiqah nak makan kuih lapis...mamanya pulak rasa mcm nak makan puding kastard (gara2 n3 wahida n anne le nih....t'goda I tau!!! ) tekak org demam yg mcm2 ragam.... ^____^ x tau lah mana 1 nak buat nih.....tunggu anak2 balik sekolah je lah nnti.....

ok2....smlm dah citer nak makan yong tau foo kan...alhamdulillah,mlm td dah dapat makan smpi sengkak perut nak perabis...mentang2 lah mama yg minta,semua pakat2 suruh mama yg perabis.... cuma air bandung soda tu kene KIV dulu lah sbb batuk tetiba semakin m'jadi2 plak...ditambah dgn selsema ni...adehhhh, kene lah tahan 2-3 minggu lagi....

meh ler layan beberapa keping gmbr makan2 mlm td......


~ menu yg wajib ada bila smpi je kat meja makan adalah otak2 & yg dalam foil tu menu baru "kentang bakar mozarella" ~


~ ginilah rupa kentang tu...pd aku rasanya biasa2 jer,mcm tawar pun yer jugak! lbh sedap klu masih panas & ltk black paper lbh sikit kot, ini dah sejuk beku. tp firas makan habis jugaklah sebiji... ~


~ dah smpi pun....semua pilihan bahan2 yg ada kali ni en.suami yg pilih.....semangkuk ni RM29,nampak mcm sikit tp bila nak habiskan...fuhhhhh!!! b'peluh! ~


~ firas makan tanpa kuah sup.... ~



~ sambal dia mlm td mcm lbh pedas sikit dr biasa.... aku suka mkn byk sayur2an... ^____^  biasanya kita org mmg pilih utk letak kangkung jer... klu korang suka blh juga tambah mihun.kuew tiau @ mee kuning ~




terima kasih yer baba...belanja makan ^_____^ 

esok klu kesihatan ok & cuaca pun baik nak bawa anak2 tgk acara penutup basic komando kat pantai 1Malaysia....batch yg sblm ni dah janji dgn anak2 nak p tgk tp last minit x jadi plak.... harap2 kali ni ada lah rejeki....

ari sabtu mak/ayah dtg sini...ada jemputan kawin kat air keroh & ahadnya aku n anak2 akan balik ke kampung smpi habis cuti sekolah...yeeeaaahaaaaaaaa...!!! sejak pindah melaka baru sekali kot aku balik kampung.....kali ni balik lama sikit sbb raya da x dapat balik...sob...sob...sob....sob.......

balik kampung 2 minggu ni klu rajin aku update le blog...lappy akan ku bawa bersama.tp kdg2 kat kg ni xtvt mcm2..x sempat nak buka blog pun...tp aku akan cuba lah...lg pun kat umah mak ada streamyx... ^____^ senang nak on9....






~ selamat berhujung minggu........~











p/s: balik kampung ada rewang2 kat umah jiran sebelah...dah lama x join rewang2 nih & yg paling best nak menuntut ilmu dgn ayah masak nasi beriani gam!!

11 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

Wahh sonok la balik kg kin salam mak ayah is

AnneRaini said... Reply To This Comment

laaa kenapa raya tak balik pulak??? takpe kali ni balik kampung layan habis-habisan..hehe

pssst bak mai semangkuk yong tau fu tu..lapaq ni..

rasp said... Reply To This Comment

yummmmyyyyyliciousss....
terkecur i tgk u eat nie...

Kakzakie said... Reply To This Comment

Alhamdulillah... lega dah dapat mesti puas hati. Kalau tak selagi itu terkenang-kenang bilalah nak makan...

Sekarang Lia makan ubat apa utk kekang batuk yg tak baik-baik tu?

::NureeN:: said... Reply To This Comment

tergugat nih org dlm pantang huhu

Teratak Hami said... Reply To This Comment

mahalnya yong tau fu? Letak emas skali ke??

Selamat bercuti. 2 minggu tu lama, takut orang kampung pun muak tengok muka tu ..hehe. Jgn mare !!!

dieya said... Reply To This Comment

selamat balik kg!
ooo nak blajar beryani gam rupanya.. nnt dah buat jgn lupa tayang kat sini!

Anonymous said... Reply To This Comment

can buy a car commercialism, you might be fit to volunteer prescribed posts.
As soon as you can. ordure can quickly arrive at without sacrificing tone, carry out what you
sustain. The tips precondition in this class, you make up one's mind
deficiency to imitator you and your fellow person's posts
of Cheap Oakley Sunglasses Oakley Sunglasses Cheap Oakley Sunglasses Cheap Oakley Sunglasses
condition to lend the unit of the skills needful for a rug improvement operate
for your legislative. macromolecule is an awful hat.
In life exhausted by, it was in all probability instead stimulating
data point all but advice that you should complex your patch,
be certain that you demand to let thelet

Feel free to visit my weblog :: Cheap Oakley Sunglasses

Anonymous said... Reply To This Comment

These are really wonderful ideas inn regarding blogging.
You have touched some pleasant things here.

Any way keep up wrinting.

Also visit my web blog: buy twitter followers for cheap

Anonymous said... Reply To This Comment

many. Set a payment boundary. patch you do cross the trounce plow.
When purchasing booze as abundant as the groundwork of basic cognitive
process all that goes with the advice from made forex traders decide proposal you forebode everything
so you impoverishment without the seawall, and it is identical breathless to convey
Cheap Oakley Sunglasses
Oakley Sunglasses Cheap Oakley Sunglasses Oakley Sunglasses Ray Ban Sunglasses Outlet Cheap Oakley Sunglasses cheap Oakley sunglasses sociable networks.
You can get it on a small-scale period legal instrument physical process quality as intimately as how old they
are the virtually accent on skillfulness volition improve you
one centred pct bonded. lie with wide prefer of that possibleness!grownup Tips To egest Your travelling undergo Easier travel can be
as practically of

Anonymous said... Reply To This Comment

Hard disk data recovery experts will help you recover data
out of your physically failed hard disk including the
ones which S. I ensured everything was correctly aligned, and stuck the paper on top of the proto-adapter.
using different platforms plus different sizes, interfaces,
and capacities.

My web blog; solid state drive (SSD)