December 18, 2012

bertemu lagi....

Assalamualaikum....

bersiaran dari kampung halaman tercinta.....setelah hampir 3 minggu berada di kampung baru lah sempat nak update blog... sbnrnya ada juga buka blog 2-3 kali tp cuma tgk2 mcm tu jer x sempat nak update pun.. dok kat kampung ni mcm x de xtvt sgt tp masa tu terasa laju btl b'putar...

umah ayah ni dah mcm nursery sejak kami semua balik..apa tidaknya anak2 saya yg ceria ni jer dah 4 org ditambah dgn anak2 adik saya 2 org mmg b'gegar2 umah atok dgn suara cucu2nya... dah namanya kanak2 riang kan.. sekejap baik..sekejap lagik b'gaduh...pastu t'jerit2 (t'masuk lah 2 org mamanya...huhuhuuuu) mmg riuh!
 

utk n3 kali ni saya copy idea lieya latif yg gojes tu utk buat random foto (jgn lah lieya tuntut royalti...uhuhuu)


~ balik kampung kali ni mmg tgh musim buah2an... tp sygnya kat umah ayah & pak mertua saya xder buah derian...yg ada cuma buah rambutan.. seronok makan buah fresh dr ladang ni,tp saya takut nak makan byk2 sbb takut batuk.. sehari makan 4-5 biji jer... ~


~ abg chik happy dok kampung...dapat main beskal..dapat ronda kampung dgn atok naik moto ^____^ hero pujaan ramai nih.. uhuhuu~


~ gini lah bila budak bandar balik kampung....baru 2 hari dah cedera kene lidi basikal,ngeri juga masa ni tgk jari gebu firas byk keluar darah..kulit tepi t'koyak,mujurlah dia x menangis lama, itu baru firas.... blm kakak2nya lagik... dok kampung mmg main ajer lah kejenya smpi dah naik rentung kulit...~



~ menurunkan ilmu membuat durian crepe yg gebus n montok pada adik saya... alhamdulillah dah blh buat bisnes ^____^ ~



 ~ makan KFC tepi laut.... dekat dgn jeti Tanjung Leman...dari sini blh nampak Pulau Sibu, seronok firas tgk laut & bot2 nelayan ~





~ sebelum makan KFC kami pi beli ikan fresh yg baru naik dari bot2 nelayan... angan2nya nak beli siakap n ketam tp masa tu xder rezeki kami sbb dah agak lewat smpi... dapat lah beli ikan kaci 2 ekoq n 3 ekor belangkas (x sempat nak ambik gmbr belangkas... )


~ surprise dari baba sempena birthday afiqah yg ke-5... ~
 

~ kak ngah malu2 nak tiup lilin... ~


~ tido kat kampung cuaca nyaman jer... lena firas n harraz tido sepesen... ~

 

~ pokok tumbang akibat puting beliung yg tiba2 dtg petang semalam... mmg seram rasanya sbb inilah pertama kali saya nampak angin kuat b'pusing2 ,mujurlah rumah ayah x apa2...tp byk juga rumah jiran2 yg kehilangan bumbung ~


 cepatnya masa berlalu....rasa baru semalam saya balik kampung....















p/s : dah mula sibuk buat persiapan majlis cukur jambul harraz n anak2 sdra saya serta majlis pertunangan adik bongsu....








6 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

seronoknya kak balik kg..walau xbyk xtvt tp mmg terasa cepat jer masa berlalu sbb rasa seronok dok kg tu...jgn lupa update lg tau.. nnti sy rindu..hehehe

Seri Kandi Tanah Jauhar said... Reply To This Comment

terserlah kegembiraan Lia.. kegembiraan anak-anak terutama Firas lagi menyerlah. Silap2 tak mo balik Melaka karang, hahaha

Kakzakie said... Reply To This Comment

Balik kg memang seronok kalau ianya suasana yg menggembirakan Lia.

Tengok Firas dan adik tidur betul-betul sama gaya. Tak suka bantal kepala macam anak-anak kakak masa kecik.

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

Akak.....!!!!!
Lama tak dgr citer akak, rindu plak rasenye
Tu la kan klu dok kg
Bukan ada buat apa pun, tp masa berjalan cepat btul!
Tuptup dh nk blik dah...huhu

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Bila nak balik melaka? Seronoknya bercuti !!!

Harraz nampak besar ler ... brapa kg dah?

mamalieyna said... Reply To This Comment

Seronoknye di kg...dpt ikn fresh best kan..

Waaah kek kakak, menarik btul..happy la dia tu :-)

Comel tidur sepesen..sedondon :-)