April 27, 2010

Aku dapat wasiat....!!!!!

aku dapat wasiat???? cam x caya & suspen jer kannnn.....sapa lak nak bagi aku wasiat kat blog nih....aku bukan kakitangan "AMANAHRAYA" knp lak ada org nak bagi wasiat kat aku kan..kan..kan..... dah2 jgn confused....bagi tegang2 balik dahi yg b'kerut2 tue ea.....sbnrnyer aku kene tag dari "orang kaya sepening lalat"...p.ramlee...??? eh...bukan2....tp MR.MSR....


jommmmmm kita tgk apa yg wasiat utk aku nih......













tueeeeeeeeeeeeeeee dia....lombu sekor!! gomok lak tue...ni klu buat kenduri mmg puas hati nieh...sekampung kenyang!! lagi2 kalau masak beriyani...perghhhhhh....mmg molotop!!!! nasib baik la MSR bagi lombu ni masa dia dah kat m'sia.......klu dia masih kat Lubnan nue....waduh...kompom kene charge lak dgn MAS KARGO klu nak bawa balik m'sia lombu nie....ekekeke....(jgn marah yer org kaya kg.sepening lalat.....guwau jekkkk...)

orang dah tag....so kene la jawab kan....mari2!! kita tgk apa soklan yg ada.....


1.Thank & link the person that gave you the cow (JGN LUPA COPY PICTURE SEKALI)

Terima kasih daun keladi kpd "Orang Kaya Kg.Sepening Lalat....",
lain kali kalau ada lombu ke kambing bagi lah lagikkk.....

2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau7 paling tak active..hahaha

haih...baru dptttt...dah nak kene bagi kat org lain pulak.....camana nie???? tp x pa la...dah wasiat dr Org Kaya cenggitu kan....turutkan sajalahhhhh..... & mereka yg layak menerima wasiat ini adalah.....

ayu
jaja
mamanajla
ibuaqil
zana
abg eq
mamatina

3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat

ting..ting...ting...ting....(sambil ketuk tempayan kosong....) mari..mari..mari....aku nak b'tau kat teman2ku sekalian bahawa kamu semua telah terpilih utk menerima wasiat dari Orang Kaya Kg.Sepening Lalat.....semoga kamu semua dapat m'jaga lombu gomok ini dgn elok...jgn sampai keding tinggal tulang yerrrr......bagi makan/minum cukup2.....s'bln sekali p la anta kat spa Qistina...biaq wangi!! ekekekekeee......biar lalat x dtg lagi.... :D

4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv

a- baring2 udah semestinyerr....( x kan b'lari kottttt...)
b- baca magazine... ( 2 in 1...maklum lah busy...)
c- b'gaduh dgn damya sbb di asyik nak tgk cartoon jekkkkk.....adoi jemu!!

5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan

makanan pelik...??? rasanyer x dak kot....sbb klu dah pelik rupanyer dah tentu lah aku x lalu nak makan......

6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK

163 org jer....semua aku kenal.....kdg2 ada gak yg add tp klu aku tgk cam x kenal jer...minta ampunnnn yer....aku ignore...( dah klu x kenal...nak buat apa kan....?? nak sembang apa pun x reti....)

7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...

adoiii..soklan nih...tp x per aku jawab jer sbb mmg dah kawin kan....kami kawin pilihan keluarga...so...family la yg aturkan pertemuan pertama...kat umah jer...cam org dolu2 kan...tp it's very sweet bila di kenang kembali....kira b'cinta lps kawin lerrrr....alhamdulillah bahagia n ceria!!! mudah2an akan b'kekalan hingga ke hujung nyawa...AMINNNNNNNNNNNNNN.

selesai sudah wasiat dari orang kaya kg.sepening lalat....so,kpd sesapa yg dah di amanahkan utk memikul lombu gomok n wasiat ni...sila la laksanakan t/jawab anda yer....

sekian....


2 cerita dari hati:

kasih suci said... Reply To This Comment

ohh akak kawin pilihan keluarga ea..mm tapi mesti best bercinta aftr kawen kan..happy je baca criter kisah family akak..bahagia..(",)

Ismaliana Bt Sulaiman said... Reply To This Comment

kasih... a'ah..alhamdulillah berkat doa dr org tua...hehhe..