March 15, 2011

bila firas x mau tido.....

selamat pagi....sejuk je cuaca pagi ni kan....

arini x dapat nak citer panjang2 sbb ada projek 'mega' yg perlu disiapkan...( mega lah sgt....^___^)

share gambar2 firas mlm tadik je...si teruna tu payah benar nak melelapkan mata mlm tadi...mama dah 2-3 kali t'lena tp mata dia masih bolat jer.....

sebelum tu aku nak share 2 sms yg aku terima dari adik n kawan en.suami ttg kesan tsunami di Jepun baru2 ni...aku x pasti ttg kesahihan sms ni tp aku still nak b'kongsi juga info yg ada....mana tau berita ni btl kan.....sharing is caring kan....klu x btl pun x jadi apa.....

sms no.1 - sumber from lecturer cu manis

"A nuclear power plant in Fakumi,Japan exploded at 4.30am today. If it rains tomorror or later,dn't go outside, be sure that u have rain protectors. It's acid rain. don't let it touch u. u may burn yr skin, lose ur hair or have cancer. pls pass to everyone u knw."

sms no.2 - sumber kawan en.suami

"BBC FLASHNEWS: japan govt cnfirms radiation leak at fukushima nuclear plant. asian countries should take necessary precautions. remain indoors first 24hrs. close doors n windows. swab neck skin with betadine where thyroid area is,radiation hits thyroid first. take extra precaution,radiation may hit philipine at starting 4pm today.pls send to our loved ones."

ok done!! jOm layan gambar kmdo jr. pulak...go! firas go!!

~ "dah la mamarazzi....sya dah penat nih..uhukss...." ok lah sayang....TAMAT~


hari ni gambar tanpa cerita yer....^___^ cuci2 mata je dgn aksi2 firas.....harap maklum.




14 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Apa yg nyata kes nuclear di Jepun memang membahayakan negara jiran termasuklah kita juga.

Firas tu bulat mata tak menangis tak pe. Ini mesti tidur siang banyak sangat. Malam tak boleh tidur. Sekarang mesti tidur dia tidur lena....

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zakie...

risau juga dgn berita ni kan kak...nasib baik minggu ni anak2 x ke sekolah...mmg lia kurung je lah dia org kt dalam umah sbb afiqah tu ada asthma..

iskhhh...nangis juga kak...mula2 je diam...lia ambik gmbr tu sonok lah dia pastu mulalah menangis...klu siang pagi je dia tido lama sikit...ptg tido kejap2 jer....

☆ lieya latif ☆ said... Reply To This Comment

tu le takut gak bab radiasi jepun tu....moga2 sume diselamatkan dari bencana bahaya ni kan.....

comey2 firas.....terjelir2 lidah...suke tgk budak jelir lidah ni....cute!! pic last yg lawak tu...dah geram la tu mama dok snap2 gambar jek heheheeheheheh.....

lia, ape projek mega kamu tu....tak sabar lak lieya nak tau nieh!

JaJa'Z said... Reply To This Comment

jaja dapat gak msg macam ni semalam..tapi kesahihan tu tak tau la plak kan..dlm berita semalam ada tak? kalau menda ni betul2 penting..kena diwar2kan je la...melalui tv..paper...

Mamamya said... Reply To This Comment

lieya...

risaukan...nak keluar pun takut sekarang sbb cuaca x menentu....

itulah ragam terbaru firas...suka sgt jelir2 lidah dia...tp cute kan...:D

alahhhhh...segan la pulaksss...ehehehe..xder lah mega sgt pun...nnti lia citer ea... :D

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

alalalala... pipi dia.. rasa nak geget2... hehehe..

mamamya, kalu nak order cistat, send email dkat akak, nt akak bagi no hp... iman_300100@ymail.com

ZanaNordin said... Reply To This Comment

aduh kak..
takut kan...kesan radiasi tu yang paling takut...
nasib ler cuti sekolah kan..takde ler risau

kak, firas byk ikut muka hubby akak kan..
makin besar makin hensem firas nie..
dah pandai dah main jelir2 lidah dah..
geram ler..
rindu ngan bau baby
last week dpt balik kampung.....jumpa aiman..
puas hati gomol dia

mamalieyna said... Reply To This Comment

issh risau jugak kan..bahaya tu kalau betul..issh..

alolo...kasi auntie eina geram je sama aksi2nya tu..eeii...cheoum sket..muaaah~

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

akak pun x pasti ttg kesahihannya jaja...just share je kat cni....

Mamamya said... Reply To This Comment

kak sari...

firas ni kat gmbo je nampak tembam banget...klu tgk live x der la chubby sgt....:)

ok kak...nnti lia email...pm msg kat fb pun blh kan kak....

Mamamya said... Reply To This Comment

zanna...

tu la zanna,nasib baik cuti sekolah..dah ler si fiqa tu ada asthma...risau akak klu dia kalah dgn kesan radiasi ni....

uhuhuhu....mmg semua org cko cenggitu la zanna...maklumlah kmdo jr. semua ikut baba dia...warna kulit pun sama...golap!!

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

x tau la iena ttg kebenaran sms ni...tp nak share juga dgn kawan2...mana tau btl kan...

iena pi keje naik moto kan...kene hati2 lah yer,jgn bawa arif keluar sgt masa ni....

muahhhh...utk auntie iena pulak...(wakil firas ni....)^____^

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

selamat malam kak...
ayu baru dapat singgah sini..

em..semalam pun dapat sms nie...tapi ayu tau..selagi Malaysia tak keluarkan amaran darurat....
kita kena diamkan dulu sms tu...

Mamamya said... Reply To This Comment

selamat malam ayu...

ye la kan...tp kdg2 risau juga dgn cuaca yg x menetu skrg nie....kene hati2 jugalah....