January 14, 2013

demam berpanjangan...

Assalamualaikum.......

salam pagi isnin.....

quick update..... 

sejak hari sabtu petang firas dah mula demam....tp kejap dia aktif kejap di melepek x bermaya,kebetulan family mertua saya singgah ke rumah selepas menghantar sepupu bertunang jd dapatlah abah 'tawar'kan air utk firas....

masa mak n abah ada kat umah dia happy n ceria bermain n berlari tp bila malam panas badan naik ke 38-39'c







~ masa dia tido @ dah mamai sbb mengantuk makan ubat je blh letak kain basah @ koolfever mcm ni...klu dia sedar mmg dah di buang segala kain ni.. t'paksa lap2 je lah badan tu.... sejak ari sabtu suhu badan mmg x turun2 dari 38-39'c.... ~ 



terima kasih sgt2 pada sahabat2 di fb yg bagi saya beberapa petua utk mengurangkan demam panas firas....semoga dia akan lbh sihat hari ini.















 
















9 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Nampak bibir dia pun merah Lia. Kesiannya. Apa doktor kata. Kalau panas sangat ada ubat bonto tu masuk ajelah Lia. Takut kakak kalau temperature tinggi sangat..

Moga cepat semuh ye Firas..

Rasp said... Reply To This Comment

alahai cian tgk firas...
hopefully cepat2 lah dia sembuh...

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Keciannya bday boy ... Lia readykan ubat bontot. Rasanya umur Firas dah boleh guna ubat bontot. Kasi minum air banyak2. Harap2 cepat sembuh kay. Akak tak sangguplah tengok budak2 demam.

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

Baru jk celebrate bday huhu.moga.cepat.sembuh!

mamalieyna said... Reply To This Comment

Siannya firas...skrg blm ok ke lieya...

Aduhai eina ni nk bg petua pun tk tau..hrp kwn2 lain dpt mmbantu..tcre lieya n anak2x..

AnneRaini said... Reply To This Comment

akak firas dah okay? hope firas tak demam lama2. kesian tgk die.

wahida said... Reply To This Comment

kesian firas...
tapi dia demam pun tetap comel nok...

semoga firas cepat sembuh...

♥ ROS ♥ said... Reply To This Comment

kesian firas, nmpak mulut pun dh tau dia demam.. sabar ye kak :)

Ibu Lala said... Reply To This Comment

Apa petua nak kurangkan dmm ek. Anak sy dmm dah seminggu dah. Tonsil bengkak. Kejap dmm kejap x. Bila dmm je suhu 38 plus2. Risau dibuatnya. Nidah warded hampir seminggu.