January 14, 2011

Terima kasih

Terima kasih buat semua kawan2 yg memberi ucapan tahniah...x kira lah samada kat blog atau pun fb....x sempat nak balas msg satu persatu.....tp aku sgt2 menghargainya.....terima kasih sekali lagi.....

dah lama x on9 sebab sekarang mmg tgh sibuk berpantang...hari ini hari terakhir berurut dgn tok yah (bidan bersalin kat btaman ni) aku ambik 5 hari jer....maklum lah bidan bersalin sekarang dah moden...semua pakai pakej......yg aku ambik ni pakej berurut+bertungku,mandikan bby n mama bby + ubat = RM400....mahalkan?? (bagi aku lah.....) tp ada kawan2 yg dok kat bandar dia org kata itu harga biasa2 jer...betul ker??

aritu ayu (CITARASA RINDUAN) ada b'tau pihak Hospital Sultan Ismail ada sediakan pakej berurut utk ibu berpantang secara percuma.....(terima kasih ayu atas info yg ayu bagi...) tp aku nak bergerak pun sakit..apatah lgi nak berulang alik ke hospital...tambah pula en.suami kene hantar/ambik anak2 kat sekolah...takut jadi kelam kabut pula.....jadinya aku terpaksa ambil bidan yg ada kat taman ni jer....

selama 5 hari berurut dan bertungku badan dah mula rasa bertenaga semula...teringat masa mula2 balik dari hopsital aritu...rasa sgt2 tidak bermaya.....rasa nak terpejam jer mata ni....

~ lawan sapa paling lama tido....^___^~

~sedapnya tgk firas tido.....~

~ firas hari ke-2..kene jemur sikit sbb mcm nak kene kuning...tp alhamdulillah sekarang dah ok....~

~ semakin chubby..... ^__^~



15 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

hi boboy

wahida said... Reply To This Comment

alamak liya, saya dah ketinggalan ketapi ni...huhuhu...rupanya awak dah bersalin la..anyway, tahniah dear!! mmg comel sgt ur baby...geram sgt saya tgk..suka pic yg last tu..dpt jugak awak ye baby boy...mesti satu family seronok sgt kan...awak pantang betul2 yer...congrate sekali lagi...

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

hai auntie lelord.....blk m'sia jgn lupa jumpa firas....

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...

ehehe...x per...apa pun terima kasih yer atas ucapan tahniah....

☆ lieya latif ☆ said... Reply To This Comment

alahai lia...comelnye firas...bam2 sungguh...geram tau...tgk pic lia ni terus rase tak sabar2 nak bersalin walaupun takut hahahahaha......

tu la kan, baby ni kene jemur n kerap bagi susu badan...biar die kencing selalu...insyallah elok kuning die.....moga mummy n baby cepat sihat n abis pantang yeak...

JaJa'Z said... Reply To This Comment

wah! firas dan papa nya tido..sekali pandang firas iras kak mya dia la...gambar last sekali tu memang gaya muka mya..kan kan kan? hehhehe

mamalieyna said... Reply To This Comment

gewaaamnnye tgk baby camni! eeiii... nak cheoum2x je rasanya nih!

chubby betul!

herm..mahal jugak eh, tp sedap la badan kena urut, eina tak merasa dll sbb c-ser..tp kalau merasa pun rasanya tak smpai rm400 kot..around rm100 je kot..

take care ye..

dieya said... Reply To This Comment

fuhhh.. jelingan firas kat gambar last tu sangat mengancam okayyyyy! memang sesuai jadi komando!

p.s. sebut jeling + komando teringat mejar n****n. hampir2 kena dera :-p

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

KAK LIEYA
so, mmg ada kan perkhidmatan ttg sessi berurut di hospital kan??

kak.............comelnya firas... ya ampun......geram tengok

Mamamya said... Reply To This Comment

lieya..

terima kasih.. :) nnti bby boy mia mija pun mesti comei mcm kakak2nya.....

firas x nak menyusu badan la lieya...sedih sgt...smpi lia kene bengkak susu...terpaksa lah guna pam....

nasib baik dia x menolak bila bagi minum air masak.....

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

lawan tido jer baba n firas ni...

baru jaja jer yg kata firas ni iras pada mya....ramai yg kata muka dia ikut kak ngah fiqa....^__^

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

ehehehe...tq iena....

mahal kan pakej berurut tu...tp apa nak buat...dah x der pilihan..terpaksalah ambik juga..klu kat kg baru RM100 siap basuhkan uri lagi....

tp skrg anak2 dah sekolah...x dapat lah nak berpantang kat kg....

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya....

btl2....firas ni nampaknya mmg ssh sgt nak tersenyum...muka masam jer...mmg btl2 kmdo jr. lah...sebiji baba dia....mahal sungguh senyuman tue.... :D

p/s: nasib baik x kene dera kan...klu x masuk lak kat TV3!! glamor u....!!!

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

a'ah mmg ada...tp ssh lah akak nak berulang alik...lg pun bidan ni dtg ke umah..senang sikit...

apa pun thanks la for the info yer.....

azila said... Reply To This Comment

salam k.liaaaaaaaaaaaaaa..adeh, terlewatnya zla dpt tau akak dah selamat deliver...masa tgk gmbr baby..wahh..super cuteeeeeeee!!sgt comel...geram lak tgk..tahniah yer k.lia..jaga kesihatan elok2 yer...:)