January 10, 2013

Reward @ "KAPTEN STEAMBOAT& GRILL"

Assalamualaikum....

yesss.... masa utk m'reward'kan diri (ayat rojak ni bm+bi...kene marah sat lagik dgn cikgu jaja huhuuu ) setelah penat & sakit2 pinggang masa kenduri aritu,saya & adik2 pi makan2 kat "KAPTEN STEAMBOAT & GRILL" dah lama t'ingin nak makan kat sini sbb dah lama x makan steamboat & yg lbh seronok n x sabar sbb semua adik2 saya ada.... ^_____^


~ the signiture... masa kami dtg ni malam sebelum krismas, org punya lah ramai smpi dah xder rasa air-cond.suasana jd panas m'bahang... biasa lah anak2 mula2 ok pastu lama2 jd x selesa ~


~ Cu + harraz.... masa ni dia cool lagik lps tu t'paksa b'gilir2 dukung dia... ~


~ kosong....kosong....kosong...... mula2 kan,biasalah kosong huhuuu ~


 ~ puan sasa 'nyata jelita' ( wahahaaaa.....jgn marah ea kak... ) + izara yg comel ~


~ dah lama rasanya saya x inteprem kan... adoiii..makin membesar bagai johan plak pipi tu..xper2 yg penting pipi gebu hahahaaaa! adik ipar saya super sempoi heheee.. + rayyan mutak.. anak bujang adik saya ni mmg x penah berambut,ayahnya asyik nak 'togel'kan jer dah mcm upin heheheee.... ~


 ~ bila dah panas mmg air lah yg di isi dulu.... b'kali2 refill ~

 

~ ini antara sebahagian menu yg ada....lps tu saya mmg dah x sempat nak ambik gambar sbb dah sibuk dgn anak2...makan pun b'gilir2... ~
 


~ cooking time!! sejujurnya saya x puas sgt makan malam tu sbb pilihan dah x byk sbb org t'sgtlag padat! lps tu dia org refill bahan2 yg dah habis sikit2...baru letak jer dah licin t'utamanya nasi goreng... mula2 saya ingat tempatnya besar mcm buffet tu rupanya adohai..senonet jerk.. patutlah cepat habis...pada saya service mlm tu mmg kurang memuaskan hati,tp mungkin org ramai.sbb adik saya kata klu dia pegi hari2 biasa (bukan cuti am) mmg okey... ~

bila buat n3 ni saya baru perasan xder gambar adik2 lelaki saya termasuk en.suami.. adoi lah nampak beno mmg kami kelam kabut mlm tu..apa tidaknya masing2 sibuk nak pegang anak2...sibuk ambik makanan...sibuk nak makan lagik...maklum lah semuanya anak2 kecik,paling besar anak2 saya lah....


utk lbh info tentang tempat ni blh lah klik kat bawah ni yer....














p/s: nak try makan steamboat kat Jusco...

10 cerita dari hati:

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

Lama dh x mkn stimbot

AnneRaini said... Reply To This Comment

kalau org dah ramai gitu selalunye mmg kedai jadi kurang best servisnye..yg penting hepi dgn adik2 kan..hehe

Seri Kandi Tanah Jauhar said... Reply To This Comment

Salam, Lia. Akak pernah datang Kapten ni sekali dan rasanya tak akan datang lagi... huhuhu... Rasanya kalau nak lebih kepuasan lebih baiklah makan di Seoul Garden, memang puas hati. Itu hanyalah luahan hati akak sahaja... :-(

Kakzakie said... Reply To This Comment

Meriah dgn makanan, meraiah dgn anak-anak itu yg buat tambah panas Lia.

Kalau panas anak-anak memang tak selesa.

NM02 said... Reply To This Comment

ye la... n3 kita serupa. hehehe

lepas ni nk try flaming steamboat plak

lieyalatif said... Reply To This Comment

alamak lia...dah 3 enty lieya bace pasal stimbot ni....terus rase tingin nak makan tauuuu!! haahahhaah...lieyakan pantang kene goda hahaahahahah

harraz mcm rupe firas laaaaa mase cu dokong tuuu heheheh....comel ...badan semangat...sonok lieya tgk lia.....

tapi bile review lia tu mcm kureng plak kan...sayang betul tak reti jaga customer...tapi harap sebab ramai la kan...adik lia kate ari biase okey jek kan....

wahida said... Reply To This Comment

kalau ada anak kecik cenggitu lah kan nok...kelam kabut kalau mkn kat luar...

lama dah aku tak mkn steamboat nok...

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Emm, memang tak dapat nikmati makanan betul2 kalau org ramai, service tak tip-top + anak meragam. Tapi tetiba nak makan steamboat

JaJa'Z said... Reply To This Comment

takpe..cikgu jaja tak marah..sebab cikgu jaja ngajar math..mari kita merojakkkkk..hahah

mrs kayrul said... Reply To This Comment

adohai...steamboat nie memang peberet kita