April 16, 2013

Family Day 2013 ~ Cameron Highland ~ siapa kata cameron highland dah x sejuk.....?????

Assalamualaikum.....

haaa...tu lah dia,ramai yg kata cameron dah x sejuk.. dah x mcm dulu...

en.suami  yg penah menetap kat sana beberapa tahun dulu pun cakap mcm tu... klu dulu kita order milo ais or teh ais mesti org pandang seploh kali.. tapi skrg org dah x pelik lagi dahh....

sblm ke cameron saya n adik2 sibuk b'discuss pasal nak beli sweater..ada yg dok gelak2 kata "alahhhhhh....x yah lah beli..cameron dah x sejuk lah..."

dan bila kami smpi kat cameron valley tu...adik saya cakap "kan dah kata,mana ada sejuk... x sejuk pungggg!!!" 

haaa...yo lah,masa t'hari mmg cuaca x sejuk & klu panas pun x lah sehebat mcm kat melaka ni...tp bila ptg tu kami smpi kat homestay...pijak je lantai semua m'lompat2 kesejukkan! hohohhooooooo.....haaa,baru tau cameron sejuk ke x... ^____^
tambah pula ptg tu hujan lebat,mmg sejuk giler smpi mengcengkam ke tulang.....masing2 nak mandi pun takut2 w'pun ada heater...basuh muka pun ala2 citer P.Ramlee yg cuci mata guna 2 jari je heheheee....

klu nak gosok gigi x guna air heater mmg b'laga2 lah gigi...rasa kembong kempis je pipi..hahahaaa....

sebenarnya percutian kali ni kurang meriah sbb damya demam panas.. ingat lagi x n3 sblm ke cameron ni anak2 saya mmg demam kecuali damya... saya ingat dia sorang lah yg kebal rupa2nya sehari sebelum b'tolak dia plak yg tumbang....

dah namanya org demam mood mmg on/off je lah..manjang nak merajuk,semua serba x kena.risau juga dia muntah2 tp alhamdulillah lah klu muntah pun bukan yg kritikal...sepanjang kat sana mmg alert setiap 4 jam bagi dia ubat..

sepatutnya dia lah org yg paling gembira sebab impian dia nak petik stoberi akan t'capai...tp demam muka mmg monyok je sepanjang kat sana....


~ budak demam.... tido pun m'racau2 buat semua org risau dan masalah damya ni bila ada nenek dia mmg x kan nak tido dgn org lain...asyiklah nak b'kepit celah ketiak nenek.....udah le nenek tu x sihat,tp nak buat mcmana..bila di larang dia mengamuk... ~



~ sampai je kat cameron xder lain yg dia sebut.... "bila nak petik stoberi???" dekat beratus kali dok ulang2 tanya soalan yg sama...bila jawab "esok lah..." b'guling2 nangis....sabar je lah... masa ni nak juga lah dia senyum sbb pujuk n janji dgn dia mmg esok pagi2 terus petik strawberry... ~





~ yg lain2 semua ceria...harraz pun x der lah meragam.. semuanya under control ^____^ ~

bila cuaca sejuk perut mmg asyik b'keroncong je manjang... malam tu kami makan makanan yg en.suami & adik tapau dr pasar malam kat Brinchang... kami semua x ikut sbb kepenatan.. saya x sempat pun nak ambik gambar segala makanan yg ada... dah x sempat nak pegang hp....

mcm2 ada...brokoli grg,udang grg (murah tau!! RM10 dapat satu polystrien penuh smpi x blh tutup) & nasi ayam goreng (agaknya lah sbb kat nasi grg tu ada ayam sekali huhuhuuuu)

malam pertama kami dok kat Wafa Homestay... klu nak tgk gambar2 homestay ni blh tgk kat SINI rate satu malam RM250 (cuti sekolah) 

puas hati lah dok sini..semua kemudahan ada,heater pun b'fungsi dgn baik...kelengkapan dapur semua ada,garam & gula klu nak masak2 pun ada... peti ais 2 biji lagik.... 

cuma tempat nak parking tu payah lah sikit sbb b'kongsi dgn penghuni tetap yg lain....



~ keledek madu.... bila perut dah lapor rebus je lah keledek ni makan plak panas2 + teh 'O' cameron valley...perghhhh....celik mato!! keledek ni mmg byk di jual kat cameron, biasanya dia org jual yg di kukus... saya x tahu brp harga sebungkus sbb saya x beli... dah kenyang makan kat homestay.. keledek ni pun saya x beli kawan lama en.suami yg bagi... ~



~ jambu epal... 1st time saya nampak jambu ni 3 tahun lepas kat Rantau Panjang,Kelantan.tp saya x beli sbb katanya rasanya manissss... yg ni saya x tahu sapa yg beli... tgk2 dah ada tersedia atas meja...kat Pasar Malam Brinchang dijual RM10/2 biji ada juga yg kaler pink..x tahu lah apa p'bezaan rasanya ~



~ klu dah nama kat cameron highland...situ sana sini mmg strawberry saje... yg ni en.suami beli 4pack RM10.. kat pasar malam Brinchang tu melambak..suka hati lah nak beli yg celup cekelat ke atau yg fresh mcm ni.... ikut citarasa masing2.... ~



sambung lagik daaaaaaaaaaaaaaa..........
































1 cerita dari hati:

Nad MamaZN said... Reply To This Comment

Seronoknya!
Ksian la kat damya
Demam plak die ye