March 14, 2011

klu lah aku dapat....



dek kerana gara2 gathering blogger kat umah CMG aritu....arini aku m'godek2 en.google utk upload gambar2 di atas......

sian tau..aritu hampir semua org dok usung DSLR..aku plak harapkan kamera hp cap ayam jerk...uhuksss...sadis sungguh....nak ambik gmbo pun sorok2 jer....sian kan..kan..kan.....kan.....

skrg tgh berazam nak mendapatkan salah satu model DSLR yg ada di pasaran...x dapat yg paling canggih pun..dapat yg basic je pun dah ok....aku ni sejujurnya mmg 'zero' lah bab2 DSLR ni,x tau apa model yg bagus n terbaik....nnti klu duit dah cukup blh lah contact2 ben minta ilmu DSLR pulak....blh kan Ben.... ^____^ x pun dgn ayu sbb masa tu mesti dia dah terror...

kene start menabung khas utk DSLR je ni.....cu manissss....jom join menabung!!!



16 cerita dari hati:

☆ lieya latif ☆ said... Reply To This Comment

lieya pun baru2 jek pakai dslr ni lia...tu pun tgk org pakai hahaahah...mcm syok jek.....gigih soh hubby beli...part paling best bile pi mkn2 ar...nak amik gambar tak segan sebab bawak kamera canggih kan...kalo snap pakai kemera kecik atau henset cam malu2 jek bile org tgk heheehehehe...

tapi tu pun ikut mood, kalo malas nak usung, tersadai gak die kat umah ahahaahaha

Mamamya said... Reply To This Comment

lieya....

btl2...klu pakai camera hp yg canggih x per juga..ini klu cap ayam jer..camno?? segan wehhhh...x blh jadik ni..nak kene beli gak....;)

itu lah masalhnya lieya..dulu org ada videocam kami pun nak juga..sudahnya sekarang tersadai kat dalam kotaknya...jgn lah DSLR nnti menerima nasib yg sama...:D

wahida said... Reply To This Comment

aku ni liya, dah lama teringin nak pakai DSLR...masih x mampu lagi...huhu...kalau dah kumpul duit tu, asyik la terpakai je duit tu...ada je emergency nya...huhu....

mamalieyna said... Reply To This Comment

hehe...bloggger wajib ada DSLR..hahaha..takla wajib..harus jer..hehe..

Insyallah 1 day, dpt la tu..hehe..Amin...meh sama2 kita menabung..^_^

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kakak pun sama tak ada tu semua. Tak suka mengusung dan pasang-pasang. Kalau nak guna mesti kena bawa beg besar dari sekarang itu yg kakak tak mahu. Tak apalah sebab kakak pun bukan aktif sesangat. Suka bw je...:)

Nisa' Pasir Gudang said... Reply To This Comment

mamamya jom main kutu nak..kite beli dslr

Murni said... Reply To This Comment

muni pun nak jugak mcm tuh akak..huhuu..
gambaq pn nmpak cantik sgt..

shah-kayrul said... Reply To This Comment

pakai HP pun cantik gak..yang penting pandai ambik gambar...mesti sehebat guna DSLR

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...

gitu la kan klu cuba menabung...bila dah kumpul ada ajer keperluan lain yg kene didahulukan...sabar je lah...

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

sebenarnya klu xder pun x per...tp klu ada mcm best je kan..sonok tgk gmbo cantik2....bukan utk tujuan kat blog je tp utk kegunaan peribadi juga...:)

meh kita doa sama2 yer...amin

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak lieya--
beli yang basic ala2 ayu dulu..
lepas tu sambar d7000 macam suami sue pakai..peeh....

tapi, ayu dah ada yang basic pun okeylah..ben dah ajar banyak masa lepas ramai dah balik....maybe ben kesian ayu belek2 sorang2 dia terus datang ke arah ayu dan ajarkan...
so skrang nie dia guru blog terus ke DSLR...okeylah kan..

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zakie...

ye la kan kak...beg DSLR ni mmg besar gabak..kene la pikul ke sana ke mari klu dah beli nnti..ehehehe...tp mmg t'ingin la kak...bukan utk tujuan blog je tp utk kegunaan peribadi juga....suka ambik gambar anak2... :D

Mamamya said... Reply To This Comment

nisa...

main kutu??? heheheheh.....ye je ni...^__^

Mamamya said... Reply To This Comment

murni...

best kan...blh ambik gmbr bawah pokok getah byk2....hehehe...mesti ala2 hindustan....wahh! gitew..^____^ meh2 kita menabung...

Mamamya said... Reply To This Comment

shah-kayrul...

tu la kan...gmbr kat blog ni smua pakai hp dik...tp nak juga lah ada peningkatan...ehehehhe

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

tu la ingat nak cari yg basic jer dulu...x kan nak terus lompat yg canggih2 kan...kene belajar dr bawah...

mudah2an ada la rezeki nak memiliki DSLR ni...nnti blh blaja dgn ayu pulak...:)