April 30, 2013

Family Day 2013 ~ Cameron Highland ~ melawat kebun sayur Ah Heng!!

Assalamualaikum....

( n3 yg terpaksa di autopublishkan... )

sambungan daripada n3 ke cameron highland....

selepas melayan permintaan damya yg t'ingin sgt nak petik stoberi tu... kali ni memenuhi permintaan mak pulak yg t'ingin sgt melawat ladang sayur...

kebetulan en,suami mmg ada ramai kawan baik kat cameron ni.. ada yg tauke kedai sayur.. ada yg mmg ada (apa ayat ni....hukhukkk...faham2 sudah lah yer...ke korang x faham heheheee ) b'ekar2 ladang kobis & lobak putih...

sebelum melawat ladang sayur kami semua singgah ke kedai sayur mr.vellu (lupa plak nak ambik gambar kedai dia dah sibuk dgn anak2.. ) murah2 sayur dia jual 16 peket RM10.. adik saya kata bila nak kaya nih...hihihiii..

mmg mcm2 lah yg kami borong... kedai ni kat area Kae Farm...


~ mak2 sibuk borong sayur anak2 sibuk borong mainan..... ~



~ 2 ekoq spiderman ni x sampai seminggu hayatnya dah kiokkk!!! ~

dah habis memborong segala mcm sayur smpi x muat bonet kete,baru lah ke ladang sayur kobis plak.....masa otw ke ladang sayur ni adik2 dah t'sesat smpi ke lavender park...ingat nak b'henti ambik gmbr kat situ tp dok mengejarkan masa good bye tata la lavender...next time saya dtg lagi yer....huhuu....


~ kobis yg di tanam tanpa penggunaan racun serangga... ~


~ masing2 sibuk petik kobis....baju oren tu lah Ah Heng tauke ladang.. jutawan tau!! ~


~ punya lah byk Ah Heng ni petikkan kobis..hampir 1/2 guni rasanya.... sepatutnya pi ladang sayur ni dulu baru lah pi memborong sayur,ni dah beli sayur byk2 baru nak dapat sayur kobis free... manyak lugi woooo...~


~ nampak mcm senang nak petik kobis ni...tp punya lah kerah tenaga nak memulas tu klu x biasa mmg x t'cabut pun..masa kita org sampai ni dah tinggal balance2 yg kecik2 jer..yg elok dia dah petik... t'lambat sikit lah.. ~




 

 


~ model2 sayur kobis.... heheehheeee... ~


~ yg ni mandor ladang glamor pakai tudung parida..... ( wakakaaaa. kene katok lah dgn mak uda...huhuu ) ~


~ wajah2 ceria.... dah mcm pegang bola plak kobis tu... ~

kita org x dapat nak tgk ladang lobak putih sbb jauhhhh nun kat bawah...curam lak tu...sayup je mata memandang...dapat tgk kobis pun jadi lah.....




nexttttt........................












10 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

byknye kobis..tu stok sebulan tu..hehe

lizz said... Reply To This Comment

kalo tak letak racun serangga macam tu la kena makan ngan ulat...
tetibe teringat kobis masak lemak sedapnyer...

Nazayiena Ayiena said... Reply To This Comment

Best dpt pegi ladang kobis dan boleh petik sendiri.

mama lieyna said... Reply To This Comment

Amboooi banyaknya mmboromg ye.. bestnye... :-)

Teringin nak g, ntah bila..huu..

Anonymous said... Reply To This Comment

I could not refrain from commenting. Exceptionally well written!


my blog - Chiropractor

dieya said... Reply To This Comment

saja nak hai hai kat blog tokey kobis ni...
bila nak sambung cerita ni kak?
*mood vangge dah hapdet blog sendirik*
hihihi.. larikkkk

Anonymous said... Reply To This Comment

Thank you, I've recently been searching for information approximately this topic for a long time and yours is the best I have discovered till now. But, what in regards to the bottom line? Are you positive concerning the supply?

Also visit my weblog - Mens Golf Gloves

Anonymous said... Reply To This Comment

Great post. I used to be checking constantly this weblog and I'm inspired! Extremely helpful information specifically the remaining part :) I deal with such information much. I used to be looking for this particular information for a long time. Thank you and good luck.

Take a look at my blog post: Chiropractor

Anonymous said... Reply To This Comment

I blog quite often and I truly thank you for your information.
Your article has truly peaked my interest. I'm going to bookmark your website and keep checking for new details about once a week. I opted in for your RSS feed too.

Review my web site; personal injury attorney

Anonymous said... Reply To This Comment

Hello would you mind letting me know which web host you're using? I've loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say
this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at a
reasonable price? Thank you, I appreciate it!


my web-site; Orlando Chiropractor