January 05, 2012

Kota Tinggi ~ Kota Melaka

Assalamualaikum.....

kabare...??? huk..huk...huk.....ada yg rindu kat kita x?? ngeeee...soklan ngengada kan!! sbnrnya dah lama x buat n3 ni kepala dah jd blur semacam....tu yg keluar soklan pelik2 tu... ^____^

terima kasih pada kawan2 masih sudi singgah n tinggalkan jejak kat n3 di bawah ini w'pun tuan punya blog ni x berpeluang nak singgah kat blog2 yg lain....sayang n rindu sgt2 kat korang semua tau!!

s'jujurnya t'amatlah seksa nak loading satu blog...ada jg blog yg dapat buka itu pun setelah menanti lbh kurang 1/2 jam..!!! (sempat jemur kain n masak nasi..uhukss!)

tp dek kerana x tahan nak menunggu smpi minggu depan (insya'allah minggu depan klu sempat dapat lah pasang streamyx) aku gagahkan buat n3 ni...w'pun citernya blh kata dah agak basi jugalah sbb aku pindah sini pun dah masuk minggu ke-3! n3 ni aku mula buat pukul 8.03 malam...nnti aku tulis kat footnote bawah tu pukul brp siap upload gmbo2 ni yer.....

x byk gambar2 kenangan masa pindah aritu sbb sibuk uruskan itu dan ini w'pun persiapan mengemas umah dah dibuat sebulan lbh awal...dah last2 minute tu makin byk pulak benda/barang yg nak di kemas....mlm sblm pindah tu dekat pukul 2 pagi jugak lah baru aku n en.suami tido....mujurlah masa tu mak mertua n adik2 ipar ada dtg m'bantu.....

seawal pukul 6 pagi aku dah bgn...masa t'jaga tu dgr bunyi hujan cpt2 aku b'doa dalam hati "mudah2an hujan ni x lama..." tp kita hanya mampu merancang Dia yg menentukan...hujan turun tanpa henti sampailah kami selamat tiba ke Melaka.....

~ barang2 yg menanti untuk di naikkan ke atas trak....ini sebahagian je tau!! kat belah belakang masih b'deret2 kotak n toyogo... ~

~ 3x trak 3 ton yg telah berjasa membawa barang2 kami dgn jayanya.....alhamdulillah pindah kali ni x der pun harta benda yg tercalar ~

~ tuan umah dah garu2 kepala...pening tgk hujan x b'henti...huuuu..x per lah hujan rahmat ^_________^ yg penting semuanya selamat sampai ke destinasi ~

~ hero nan seorang ni santai je kat dalam kete....sejuk2 dia bantai tido dr kota tinggi-melaka, ye lah pukul 6 pagi dah kene kejut tido mmg la mengantuk...tp mama yg memangku ni sakit 'tongkeng' dibuatnya....adehhhh lah...berat 12 kg tu...x per la,alhamdulillah sihat anak mama ^______^ skrg ni bila org nak ambik gmbr dia je dia suka konon2 pejam mata...sabo je lah.. ~

kat umah baru mmg x der sekeping pun gmbr yg sempat aku ambik masa sibuk2 mengemas tu...dalam kepala cuma fikir nak cepat settle kemas umah sblm anak2 naik sekolah n en.suami naik keje.....setakat ni blh kata 99% siap kemas...cuma ada beberapa frame ayat2 al-quran yg blm sempat nak di gantung....yg lain2 tu dah siap sepenuhnya.

alhamdulillah jiran2 di tempat baru ni semuanya baik2 belaka n ramah tamah....lorong ni x ramai pun ada 20 biji rumah je,itu pun 1 dah dijadikan homestay (btl2 depan umah aku) n satu lagi umah kosong...dgr citer loan org yg nak membeli tu x lps jd rumah tu t'biar...

setakat ni anak2 je lah mmg masih blm serasi dgn tempat baru sbb x der kawan2 sebaya dia....semuanya comel2 belaka umur 1-2 tahun... ^_____^ aku rasa umah aku lah yg plg riuh dgn suara anak2....yg lain sunyi sepi jerk...

ok lah...klu aku rajin n nnti update lagik citer2 yg dah suam2 kuku...huhuuuu....byk benda nak share sbnrnya tp tu lah nak kene sabar menunggu......



p/s: n3 siap sepenuhnya pukul 9.23 malam.................








13 cerita dari hati:

JaJa'Z said... Reply To This Comment

yeay! akhirnya berupdate jugak blog akak kesayangan jaja ni..huhuu..puas hati! sebab dah lama menunggu akak update..nanti2 amik gambo umah baru lagi yek...

Lelord said... Reply To This Comment

hehehhehe xpe la seb baik la kadang2 ko ada gak status kat fb

juliaakmal said... Reply To This Comment

seronok lia dok umah baru..???

akiratoriza said... Reply To This Comment

rindu tgu akak update belog... xper nanti dah streamyx balun cukup2 n3 yang tertinggal nak update k..

ieja amieja said... Reply To This Comment

kabare waras lia..
nnt2 jgn lp tunjuk gambo umah baru ye..

adarnadzmie said... Reply To This Comment

selamat dah yer lia berpindah... penat kan... lepas tu kena berkemas pulak... buat pelan2 yer...hehe

AnneRaini said... Reply To This Comment

takpe kak, pelan2 kayuh. nanti dah ada streamyx leh rempit laju2 update blog..hehe

mamalieyna said... Reply To This Comment

eheh kejap je ye.. 3minggu dah lieya pindah..apapun hampir selesai dah semua tu..Alhamdulillah..

lama2 bleh la biasakan diri anak2 tu..sian depa kan..

Zana Nordin said... Reply To This Comment

penat mmg penat kan kak lia
nak mengemas nak menyusun atur
byk gark brg kak lia..sampai 3 lori hah.


wah..dpn rumah ada homestay yerk
kot2 nanti nak singgah ker melaka ngan family
boleh ler contact kak lia nak dptkan info

lieyalatif said... Reply To This Comment

alhamdulillah....selamat jugak misi akhir tahun 2011 yeak lia......syukur....

penat mmg penat, tapi nak buat camnekan...dah tuntutan kerjaya suami...mcm lieya dulu mase kecik2...pindah randah jek kejenye...dah abah lieya askar....tu tersenyum tgk truck tu....teringat pegi sekolah naik feri sekolah..truck yg dipanggil feri hehehehe....aduh...rindu lak zaman kecik2....

amboi2 kemain lagi si comel tu..silang kaki lagi yeak....mcm bos!! ekekeekeke...

nanti lieya balik melaka boleh la kite ngedate2 yeak lia....tingin nak jumpe anak piqa ngan mya ....piyas pun sameeeeee...nak suruh piyas buli dayyan heheeheheh

chinta... said... Reply To This Comment

mmm..akhirnya..lama chinta nunggu update dari akak...rindu dah tau..;)

Izan Ishak said... Reply To This Comment

yelah kak lya... rindu nak baca entry akak pasal anak2 n masak2 ni... takpelah, nnti kalau dah pasang streamyx janji update hari2 tau kak!

Nowwa Fitri said... Reply To This Comment

Terjumpa blog ni...wah bini askar juga yea....penatnya pindah kan :)