January 25, 2012

akhirnya kami bertemu jua...........

Assalamualaikum.....


yuuuhuuuu......pin..pin..pinnnnnn.....tuan umah yg tenggelam timbul mai lagi dgn lenggang lenggok hantu kak limah...ehheehhhh...tetiba 'hantu' plak.... ^______^

harap maaf & jutaan terima kasih kpd semua rakan2 yg masih sudi singgah ke sini w'pun setiap kunjungan masih tiada balasan...terima kasih juga pada follower baru...nnti akan ku follow semula yer dan terima kasih pada semua yg mengucapkan tahniah pada n3 di bawah nun...... ^______^

back to the tittle above....cewahhhh!!! speaking london plak dah....biasa la kan,org dah lama x update blog dia ada mcm 'mabuk2 ayam' sikit!! kuang3...cakap pun merapu sbb blurr x tau camana nak mula....

biasanya bila ada something yg menggembirakan hati baru lah gigih melayan ragam b/band yg lemau ni sbb x nak moment indah itu terpadam mcm tu jer....harus lah perkara yg indah2 diabadikan di dalam blog kesayangan hamba ini.... ^____^

sebenarnya telah sekian lama menyimpan impian utk bertemu dengan blogger nan seorg ni...tp dek kerana kesibukan masing2...jarak yg memisahkan kami (hamboiiiii2.... ) kesempatan nak b'temu tu sering kali t'tunda2.....tp alhmadulillah kali ni kami dpt berlaga2 pipi...peluk kuat2...gelak sakan kuat2....kakakakaaaaa (sambil menaip n3 ni pun aku blh gelak sorang2 bila ingat kat dia...!!)

rasanya dah ramai pun yg tahu siapa blogger yg aku jumpa ni....kat fb dah mcm2 gossip ttg kisah ni kuar....uhuhuuuu....

maka tanpa membuang masa meh ler kita jamu mata dgn gmbr2 yg x seberapa ni sambil layan stori mori.....


~ taraaaa......inilah dieya! haishhh...segan benonya nak tepek gmbo nih! terserlah keayuan dieya berbanding daku...wawawaaaa...baru berangan nak guna Tab Ex suplement tu...dah pregnant lak...kene tunggu bulan okt nnti la nampaknya,sempat kumpul duit ni....sgt jeles tgk muka dieya yg glowy n mulus je tu kan....uhuksss...nak mcm tu jugak..... ^_____^ ~

sebenarnya pertemuan dgn dieya ni hampir2 x kesampaian sbb ada hal yg x dpt dielakkan tp alhamdulillah akhirnya bertemu juga w'pun ada 'orang' sesat banat nak sampai ke sini....heheheeee.....pinjam pepatah baru dari cikgu jaja "dieya x sesat di negara org tp sesat di negeri sendiri" heheheee...

masa dieya call kata x jumpa jalan aku dah panik juga sbb dieya dtg dr arah jalan belakang (masjid tengkera) dan aku mmg x penah lalu kot situ....maklum lah baru sebulan kat sini blm sempat nak explore byk tempat...mujurlah semuanya selamat dgn bantuan 'hero' pujaanku...kikikiiii.......ala benonya x der lah jauh pun dieya sesat tu,dah kira dah sampai le cuma x dapat nak cari umah je sbb mlm ni pemandangan mmg agak terhad berbanding klu siang.....lps ni dtg umah akak kompom x sesat lagi kan dieya.... ^____^

sgt2 happy sbb dapat jumpa dieya.....masa jumpa tu mmg peluk dia kuat2 n sejak dia sampai umah sampai ler dieya nak balik kami mmg asyik ketawa...ketawa...ketawa dan ketawa....!!! mcm citer lah yg di kongsi + ragam dua org anak dara kepochi yg x henti2 b'cakap tu...

sbnrnya byk kali jugalah damya n fiqa kene sound ala manja2 dgn mama (cover line le ni...klu idak mmg dah kuar le sore tarzan rimba!!!! ) sbb main hp n camera auntie dieya serupa mcm dia punya harta...adoiiii... kecik beso...kecik beso hati mama tgk dia org dok tukar2 tangan ambik gmbo.....lagi parah klu afiqah yg pegang...haishhhhhhhhhh....mmg b'derau darah dibuatnya...klu ler hp @ camera tu t'hempas ke lantai atau t'masuk dalam air teh yg mama letak kat dalam dulang tu....mmg kene 'perah' ler dgn mama.....

mmg pening sungguh dgn ragam dia org b'dua...itu blm masuk bab performance nyanyi lagu 'rama2' tanpa henti dari afiqah....kejap2 nak nyanyi,dok ulang lagu tu jer...adehhhh la hai anak mama!! pastu klu bagi arahan suruh org ambik gmbo dah serupa askar bagi arahan kat padang kawad nun...huihhhh...garang giler!!! sabau je lah....sesapa yg penah jumpa face to face dgn anak2 dara dua org ni tau lah mcmana aktifnya mereka berdua...lbh2 lagi afiqah..mmg x reti penat...ada jer akal dia...

masa dieya dtg aku mmg x sempat nak cari apa2 utk dieya memandangkan jadual weekend sblm tu mmg pack...so, xder lah menu special utk dieya (sedih tau... ) cuma sempat buatkan kek karamel n roti gulung sardin jer utk dieya & dieya plak bagi mcm2 utk aku n anak2... (sgt terharu smpi dah tido pun t'ingat2 kat hadiah yg dieya bagi..... )

~ 2 replika pesawat MAS (key chain & FM),key chain tu akak letak dgn kunci umah...bila nak kunci umah n pandang key chain ni mesti ingat kat dieya & yg bestnya key chain ni ada bunyi mcm kapal terbang nak landing tu...siap ada lampu2 lagik ^____^ dan yg paling special dah tentu la FM tu...sgt2 coooooomel mcm dieya.....hihiiii cute!!! damya kata 'aeroplane gemuksss' hahahaaaa ~

~ AIRPORT PLAY SET utk damya n afiqah tp piyas pun join sekali ^_____^ seharian td dia org asyik lah main menan ni... tq auntie dieya ~

~ hadiah yg sgt2 xclusive dari dieya...NOT FOR SALE yer!! sesapa yg penah naik kat business class mesti penah nampak sbb petugas MAS akan serve makanan kat pinggan ni...dieya kata " dieya bagi pinggan ni sbb akak kan suka buat makanan utk minum2 ptg so,nnti blh la serve segala kuih muih tu kat sini...." haaaa......?????? oh NO...NO...NO....!!! x akan ku guna pinggan ni utk kegunaan harian....sayang tue... ~


~ x lupa untuk cu manis pun ada.... ~

"terima kasih daun keladi.....jgn serik datang umah akak lagi"

petang semalam en.suami tanya "mana mama kenal dieya & jaja ni..."

"kat blog la...kenapa..???? "

"owhhhh.....ingat kenal mcm lelord tue... " (maksudnya dia ingat kami kenal da lama masa sama2 study dulu la....)

haaaa...begitulah indahnya perkenalan yg pada awalnya hanya di alam cyber bila bersua muka terasa bagaikan sudah berpuluh tahun kenalnya....

klu ikutkan hati nak jumpa SEMUANYA!! namun agak sukar lah kan...x pe slow2. setakat ni blogger yg dah pernah aku jumpa Ben Ashaari, Azila (wife ben ni... ), blogger masakan terkenal Kak Yatie (sinar kehidupan) , blogger masakan tersohor Cik Mat Gebu, Ayu (citarasa rinduan), Sis Lin, Kak Yus, Mamatina & Lelord ( of coz la 2 org ni my BFF....hehehee ) errrr..sapa lagi ek...??? maaf yer klu ada yg t'tinggal...puas dah remind semua nama.... dan yg terbaru tentulah dieya.....


semoga ikatan persahabatan yg terjalin akan kekal buat selamanya.....amin.




p/s: buat n3 dari pagi sampai ke malam.....uhuhuuuuuu....

13 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kakak suka bila lihat ada pertemuan blogger tapi kakak nak bertemu blogger macam seram-seujk tau Lia... paling takut teman blogger pengsan sebaik bertemu muka hahaha....

Salam ingatan dari kakak:)

JaJa'Z said... Reply To This Comment

akhirnya!!!! entry pun kuar jugak at last!...awat gambo dieya sekeping je kak...? ingatkan ada snap banyak2..tapi takpe..puas hati baca entry akak..wah! siap dapat pinggan lagi tu..hehhe..keychain kapal terbang tu jaja ada gak, tapi member kat sini yg bagi..tekan kat muncung tu, nanti kuar bunyi mcm kapalterbang nak mendarat kan..hehehhehe

suker! suker! harap2 nanti bleh la ada entry pertemuan kita plak ye kak....

JaJa'Z said... Reply To This Comment

lupa nak komen....Wah!!! hadiah 'Gucci' utk cu manis....best tu!!! :p

lieyalatif said... Reply To This Comment

wah....best2...akdhirnye dpt bertemu muke....kite plak bile ni lia...auwww...auwww....

nak sgt temukan si piyas ngan dayyan nie....kite tgk dieorg berlawan gusti jom ekekeekek...sure dayyan kene lenyek ngan piyas ni ekekekeekek

eB ezrin said... Reply To This Comment

jom jumper :)

akiratoriza said... Reply To This Comment

sonoknyer dapat jmpa kengkawan blogger.. hajat sy nak jmpa akak dah tak kesampaian, akk dh pindah melaka lak...

dieya said... Reply To This Comment

kak lieya~!!!!!
wahhh.. happy nyer dieya tengok entry nih! sampai seharian akak buat entry.. terharu..

walaupun sesat barat pada mulanya, tapi sangat berbaloi2 dapat jumpa akak ngan 3 budak comel tu. thank u coz sudi lepak ngan dieya and prepare kuih-muih yg yummy! anak2 akak sangatlah fun! dok dengar fiqa nyanyi lagu rama2 byk kali sampai dieya pun terhafal liriknya :-D

wowwweee.. ni yg teruja buat entry gak nih.. nantikan entry balas esok yer..

mamalieyna said... Reply To This Comment

waaaaaaaaah meriah betul..>! happynyee..bila pulak time kita nak jumpa plak ye..hehe...

comel kapal terbang tu..kiut jer~

AnneRaini said... Reply To This Comment

seronoknye kak dpt jompe geng blogger. Sy ni ntah bilelah dpt jumpe kawan2 blog sbb segannyer...hehe

Lelord said... Reply To This Comment

wahhh best pinggan itu........dieya akak nak gak wakakkakaka dengan tak malunya

Cho Zila said... Reply To This Comment

memang best jumpa geng blog... dapat hadiah lagi... memang berbaloi2..
teringat lak 1st time jumpa kawan maya dulu...

eB ezrin said... Reply To This Comment

bacer kat blog mamamya tadi balik, so dtg sini ngan penoh kejelousan :)
x mo jumper kami laks ker? ekekekekek

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

ayu memang ternanti2kan entry ini..
yessss
akhirnya..

tamo komen banyak2..
sbb terlampau suka sangat. dengan pertemuan kalian