July 22, 2011

shopping pre-hari raya

arini nak share citer kami b'shopping kat Jusco Tebrau ari rabu lps..citer dah agak t'lewat sbnrnya kan....busy lah skrg...on9 pun curi2 masa yg ada..uhuksss...

tujuan utama ke sana sememangnya nak beli baju raya utk anak2.....sbb bila ada sale mcm ni mmg blh lah nak b'jimat sikit...tp yg x bestnya JJ buat sale dah hujung2 bulan...sajer je tau! pttnya buatlah lps gaji ke kan..... (tp karang byk lak belanja n duit habis...hurmmmm ) klu citer bab beli baju anak2 ni mmg giler dibuatnya.....rasa mcm semua nak beli, lbh2 lagi bila tgk harganya mmg murah sbb less 50%-70%...

meh ler kita layan citer bergambar......

~ hero ni masa nak pegi kemain lagik hemsemnya kalah shah rukh khan... wakakakakukuku... sampai2 je kat JJ blh lak dia b***k sampai habis tembus kene romper n tight tu....waduhhh!! mmg x tahan baunya....mama plak mmg x bawa spare baju sbb x penah lak kene tragedi cenggini....sabau aje lah... (take note nih...lenkali mmg kene lah baju baju spare selai pun x per) udahnya si bujang ni naik p JJ cuma dgn pampers n balut dgn lampin...pergghhhh...seksi habis....ngeeeeeeeeee... ~

~ org punya lah ramai tok sah citer ler.....full!!! lbh2 lagi kat dept. baju kanak2....tgk lah tu less sampai 90%!! tp yg tu utk pakaian wanita n aku lansung x kenan dgn baju2 tu...huhuhuuu...semuanya jenis melekap kat badan n jarang2 lak kainnya....eeeiiii...seram aku nak pki... ^___________^~

~ kakak yg mmg dah bosan + penat masa ni...sibuk dok ajak pi makan kat Pizza...mama plak x habis lagi pilih baju.....sian juga kat anak2 tp apakan daya.....dan yg lebih menyedihkan bila sudahnya jadi mcm ni.........

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
~ sedih sgt sbb sblm mya n fiqa tido dia org mengeluh lapar...ingatkan lps pilih2 baju utk dia org ni baru nak pi makan..tgk2 dah terlena plak, klu ikutkan ni baru pukul 9 malam...tp dek kerana penat n bosan menunggu...mcm ni lah jadinya.....nak di kejutkan damya ni jenis klu dah tido mmg x blh nak buka mata..silap2 mengamuk smpi b'gegar JJ tu..... ~



~ firas pun terlena smpi senget2 kepala....masa ni dah dapat baju baru...:) beli terus pakai... ~

~ inilah hasilnya malam tu.....yg ni utk firas..cukuplah ni rasanya (rasanya yer.....bunyi mcm ada hajat nak tambah lagi....ngeeeeeee.....mama over lah katakan...kikikiki..!!) paling suka dgn kemeja lengan panjang kaler biru tu....smart sgt! kebanyakkan baju firas ni aku pilih brand PONEY sbb mmg suka designnya n masa ni less smpi 70% so,mmg aku x lpskan peluang lah sbb klu x der less mmg serius aku x mampu nak beli sbb jeans dia jer klu x der diakaun RM109!! giler mahal kan....ohohooooo...mutak lah kepala baba nak oiii.....nasib ada less blh la beli....~

~ taraaaaaaaaaaaaa....encem x saya???? dah sempat ngetes ni smlm...x sabo punya pasal nak tgk firas pakai t-shirt POLO nih.....uhuhuuuuu....tau x baju ni saiz utk 3-4yr!!! bujang ni x sampai pun umo setahun lagik.....camno tu??? mmg besaq lah firas ni...ikut saiz baba.... ~

~ yg ni utk mya n fiqa.....as usual lah kan..anak2 dara ni punya baju mmg WAJIB sama...klu x baba mesti reject sbb klu beli baju kakak pastu saiz utk fiqa x der...mmg x beli n begitu lah sebaliknya klu beli baju fiqa n saiz kakak x der pun kami x akan beli.....dia org ni spendot tu pun semuanya sama......x leh lain2.... ^______^ utk dia org ni aku beli jeans n skirt kembang 'semangkuk' sorang satu...2 helai t-shirt setiap sorang n blouse....~

~ yg ni kemeja utk baba.....nak cari jeans dah x sempat...kene tunggu lah JJ buat sale lagi sblm raya nnti..... ~

mama punya x der pun...uhuksss..kesian kan....wawawawawaaaaaaa......x per lah mama ni x kisah pun benonya sbb bila raya ni mmg sentiasa pakai baju kurung je pun....kasut n handbag yg ada ni pun masih baru lagik....ok lah tu....raya ni anak2 lah yg meriah n bergaya sakan...

~ balik shopping dah penat kan...sure perut lapaq...nak makan kat luar semua anak2 dah tido...sudahnya kami tapau jerk makan nasi grg padprik kat kedai depan taman ni...sblm smpai en.suami dah siap2 call tuan kedai ambik order..senang kan..sampai je makanan dah siap n terus balik umah.....~

alhamdulillah setakat ni persiapan utk baju raya anak2 dah 80% settle...utk firas tinggal nak belikan songkok jer..utk mya n fiqa plak nak carikan dia org kasut raya....rasanya nak cerikan sandal jer lah sbb bila beli kasut sekejap je pakai pastu terperosok kat rak kasut sbb berhabuk!!!

~ erkkk..nak gak tepek kasut raya firas...ngeeee....x der lah brand mahal pun tp cute je pada pandangan mata aku....ada plan gak nak carikan kasut sport utk dia.... (udah2 lah tu.....anak x pandai jalan dah b'deret kasut....ekekekeeee) ~

K lah..selamat berhujung minggu utk semua & happy blogging...^__________________^



p.s: rasa mcm nak balik kampung je minggu ni sbb FIL dah call durian kat umah dah mula gugur....i likeeeeeee.... :) tp en.suami x leh ke mana2 plak minggu ni...klu x jd balik kampung ingat nak gak cari durian...ada member kata kat kangkar pulai byk jual durian fresh n murah....



32 cerita dari hati:

JaJa'Z said... Reply To This Comment

alolololo..siannya tgk minah duaorang tu sampai tertido dlm troli..mujur la muat berdua kat dalam tu..sah2 puas nak menolak troli tu...kan? hehhe wah! sakan dah shopping ye kak..kalau tgk baju budak2 memang geram kan kak..rasa semuanya nak beli..eh? mcm la jaja ada pengalaman sangat ..ekekke

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said... Reply To This Comment

mesti lama pi shopping nikan...siap tertdo lagi....comel firas pakai bj follow tu hencem sangat...

@e_da said... Reply To This Comment

alahai cutenya baju firas... sy pun suka jcard day ni baju berbaloi beli kan..nak2 brand MIKI

Ulam Kerdas said... Reply To This Comment

syok nye shopping kak oi! jeles plak saya..hihi...

sy x start shopping lg sbb cbuk duk pk nak pindah ni..hhuhuhu

juliaakmal said... Reply To This Comment

wahhhh, dah shopping sakan dah dia....bestnya....

ieja amieja said... Reply To This Comment

bestnyer dah g shoppingkan...
sy dr sehari ke sehari nak g shoppkan bj ank2 pun x sempat2 lg.hehe, tp ciannyer kat bdk 2 org tukan ..sampai t'tdo gamaknyer..

Kakzakie said... Reply To This Comment

Masa anak kakak 7-8 tahun pun sama dua anak dara tu kakak mesti beli sepasang. Bila besar sikit fesyen sama tapi warna lain. Sekarang tak lagi dah. Bagi duit, masing-masing pilih sendiri...

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

muat mmg muat jaja...tp jenuh lah b'gaduh sbb masing2 nak luruskan kaki,tp bila dah mengantuk sgt akhirnya terlelap juga...

tgk baju anak2 mmg geram lbh2 lagi baju hero tu lah....rasa semua padan jer dgn dia...:D

Mamamya said... Reply To This Comment

lizz...


x la lama sgt...rasanya bari sejam jer tp kakak2 ni dah bosan plak....

Mamamya said... Reply To This Comment

e-da..

huhuuu..cute kan...ikut nafsu mmg nak jer borong byk2..:) akak pun suka jcard day ni biasanya mmg borong baju anak2 jer....tp klu kat KL lagi byk pilihan kan...sale sana sini n murah2....

Mamamya said... Reply To This Comment

ulam kerdas....

syok mmg syok dik...tp yg x best hujung2 bulan dah ni..terpaksa lah guna khidmat en.card credit...gaji nnti byr lah balik....ngeee...

la..nak pindah ker? uihhh...mmg penat n byk keje klu pindah ni...

Mamamya said... Reply To This Comment

kak juli...

a'ar kak...shopping baju anak2 n baba dia jer...

Mamamya said... Reply To This Comment

ieja...

jebetulan jj ni mmg dekat dgn umah...n ada plak jcard day..tu yg ambik peluang ke sana...

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zakie...

ye la kan kak...bila dah besar minat n citarasa pastinya dah berbeza..klu masih macam damya n afiqah ni mama n baba yg tentukan....kdg2 dah b'balah juga kak sbb kakak suka kaler merah adik pulak pink....

Lelord said... Reply To This Comment

aku suka kasut firas...weii raya dtg umah tau, aku ni ntahsempat jalan umah ko ke tak raya ni

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

salam kak...kesian nye sampai terlelap...selamat ada troli tu tak da la nak dukung....biasalah budak2 ni kalu dah bosan mmg macam tu la gaya ye..

banyak gak baju beli..raya sakan ni..hehe

adarnadzmie said... Reply To This Comment

saya pun dh mula beli sikit baju /seluar raya utk anak2... minggu lepas dah beli seluar raya sorang 2 pasang tuk anak2... baju tggu gaji bln 7 kot.. hehe...
senang beli awal2..

rizaros said... Reply To This Comment

wah dh shopping raya.. kami blum lagi.. cian dua org tu smpai ttdo :) hehehe

wahida said... Reply To This Comment

nok, aku pun suka brand PONEY...

lenkali bawak je baju standby..aku dari dulu mcm tu, tu sbb aku kalau ke mana2 kena bawak beg besar, isi baju, suar , pampers, baby wipe bagai...takut tetiba dorang muntah la, terberak la, mcm2 hal tau...

dieya said... Reply To This Comment

wahahaha sampai tido dlm troli tu.. sakan sungguh mamamya bershopping yek!

p.s. miss u k lieya!

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak....
dah beli ya pakaian untuk mereka..
ayu rasanya tak beli kot..
maklumlah. ayu nie bukan jenis yang kedekut..
tapi sbb jauh2 pasaraya, umai kena pakai baju kurung dan baju lama jerlah...

PS: alahai.. suka lihat baju baru si firas, kak long dan kak ngah... cantik2.
pandai kak pilih

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

of course la aku dtg...nak ambik hati unta n aku punyer mould silikon tuh....tp rasanya aku pi umah mak ko lah ek....

Mamamya said... Reply To This Comment

awe...

w'salam....mmg kesian...bosan sgt lah tu smpi akhirnya terlena....klu kat umah selagi blm pukul 10 x der maunya dia nak tido....

raya sakan kat hero tu ler...:D

Mamamya said... Reply To This Comment

adarnadzmie...

btl2...beli awal2 ni senang w'pun ada org kata last minute nnti lg byk sale...tp rasanya lbh mudah buat persiapan awal kan...

Mamamya said... Reply To This Comment

rizaros...

senang shopping awal2... :D

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...


same taste lah kita ek....comel2 kan pattern baju PONEY...tp aku selalu beli klu ada sale cenggini lah...klu x der sale x mampu aku nak beli....mahal woooo.....

tu lah kan...lenkali aku mmg kene standby lah bawa baju anak2 ni sorang sepasang.....:)kli terkena tragedi mcm ni lagi x lah kalut n ribut mcm aritu...;)

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya....

miss u too la...ingat mana lah menghilang...senyap sunyi jerkkk....

mama klu shopping mmg selalu 'sakan' x penah x 'sakan'!! ^____________^

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

la yer ker...? x per lah ayu....mana tau ada masa balik kota blh singgah pasaraya KINI...kat situ pun ada mcm2 baju utk budak2 baya umai ni....

p.s:terima kasih ayu....

halila Ibrahim said... Reply To This Comment

wow .. dah siap shopping raya.. saya belum lagi baru nak mula sikit2.. saja kalau stkat baju moden last2 minute lg best terasa sangat bahang nak raya...

Wana Yusuf said... Reply To This Comment

sukanya tengok baju2 raya firas... ada budak2 ni kita mmg semangat nak beli utk mereka... utk kita tak beli pun tak pe.. jusco sales giler2 ya... alaaa ruginya ter'miss'!

azila said... Reply To This Comment

salam..kak mya, zla ader gak terima sms dr JJ yg pasal sales tu.asalnya tgk sambil lalu jer, tp bila tgk akak punya shopping ni, rasa skanggggggggg gak nak berlari ke JJ.heheh...

AnneRaini said... Reply To This Comment

kak, sy berjaya gak pergi sale tu walaupun terpaksa balik cepat sbb husben nak tgk bola...jadilah sbb puas hati sume baju murah sgt..geram..