August 09, 2012

dah semakin layu dan lesu....

Assalamualaikum....

apa yg layu...??? apa yg lesu....??? huhuhuuuu.... segala2nya dah semakin slow skrg t'utamannya mood nak ke dapur ni ha... dah makin b'terabur plak..dari hari ke sehari semakin m'layang2 ke udara... kdg2 t'ingin nak makan itu dan ini tp nak memasaknya tu aduh laaa.... siyes ckp mmg malas sungguh... x tahu lah knp??

weekend aritu pun iftar kat luar jer.. spt biasa lah pi makan kat Asam Pedas Claypot tp kali ni kita org x order asam pedas pun... makan nasi goreng pattaya jerk.. blh tahan lah sedap n byk...senak jugak perut nak habiskan sepinggan...


~ sepanjang Ramadhan bila makan kat sini dapat percuma air mineral & kurma... suka lah damya ^____^ sbnrnya air ni standby klu order lambat smpi n dah masuk waktu b'buka blh minum air kosong + kurma dulu ~


~ anak dara montel ni...mama suruh senyum dia pi tayang gigi yg dah b'lubang tuh... ^___^ sabar je lah ~


~ budak x pose ni nampak air jer terus nak minum...... ~


~ manu yg x penah berubah... pau kaya utk piras tp kak long yg perabis heheheeee.... ~


~ inilah Nasi Goreng Pattaya tu...sepinggan RM7 (mahal jugak rasanya kan....) tp blh kata b'baloi sbb byk cuma mlm tu mungkin sbb ramai yg dtg dalam satu masa...rasanya x sesedap hari2 biasa klu makan kat situ... ~


~ myapika biasa ler makan roti canai kosong sorang sekeping ~

bila org dah ramai2 kita pun memahami lah kan situasi yg mmg kelam kabut....mlm tu kita org dah habis makan tp air x smpi2 lagi..hampir2 kita org nak balik je sbb dah minum air mineral tu...tp elok je nak angkat kaki air pun sampai & satu lagi order dr en.suami asam pedas ikan pari....sampai ke sudah x nampak bayang..... 

rasanya sejak awal ramadhan aritu baru 2x je kami b'buka kat luar......


















p/s: semalam t'ingin nak makan laksa penang...minta en.suami beli kat bazaar ramadhan.. tp.....alahai,klu dah membeli ni mmg payah btl nak dapat yg menepati citarasa....knp agaknya yer??? sbb yg tukang jual tu pun puasa kot...sbb tu x dapat nak agak apa rasa makanan yg dijual tu... (blh ke alasan tu diguna pakai...????? ) sudahnya rasa mcm nak buat sendiri jer arini.....

****ptg n malam td bby mengeras jer tp x konsisten lah..kejap 1 jam kejap 1/2 jam.... lambat lg kot... ^_____^ arini anak2 cuti sbb en.suami x bagi drive.. sian kat anak2...tp apa nak buat...






10 cerita dari hati:

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

Mmg mahal klu rm7. CR jual rm 4.50. Tapi mungkin lagi sedap

kak... Semakin hampir mmg mcm2 perasaan y ada kan. Ayu y sihat pun mood lari..

Ala.. Siannya ngan budak2. Tapi keselamatan ibu ngan bb harus diutamakan... Ayu doakan semuanya dipermudahkan

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kalau di JB rate biasa dalam 4-5 ringgit je Lia. Kalau 7 ringgit tu kakak rasa memang mahallah...

Tak apalah cuti sekolah anak-anak dara Lia - baru tadika pun. Lia tu jaga kesihatan dah tak lama lagi baby nak menjengah dunia.

lieyalatif said... Reply To This Comment

gitu laa kalo berbuka tempat yg org ramai lia...mmg ade jek laa yg kite order tak sampai atau tersalah antar menu.....tp tu laa pekerja2 pun kesihan jugak kan...dieorg pun berbuka ala kadar jek sebab nak layan customer.....

oo piyas suke makan pau yea....dayyan suke buat main jek ..die korek sampai inti tu tekeluar2...hangin jek heheeheeh

betul tu lia, baik buat sendiri kan...puas hati...tapi lia tgh sarat tu, so hati2 tau....

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

mahal jugalah kalau RM7, kalu tngok dlm gambar tu macam biasa2 jer tapi kalau Lia kata sedap, entahlah ya.. macam tmpat Ayu tu baru 4.50, biasa akak beli pun lingkungan harga tu juga. Satu lagi bungkusan telur tu nampak tak kemas dan mengujakan gitu.. jangan marah lia, ni dari kaca mata akak jer, hehe..

cantiknya anak dara yg gigi berlubang tu ya, hehehehe

ijayuji said... Reply To This Comment

Salam kak! humang aiii! mahallll lerr kak, tp kita ni ckp mahal2 ntah dah berkurun tak mkn2 kat mesia :D kalau nak dibandingkan dgn harga kat sini setakat 8 ringgit utk satu menu dah biasa mmg termamat mahal skrg2 nii. Tp mcm sedap pulak tak kira lah harga mahal kalau sedap kan kak :D jgn kata akak, kita ni yg takde apa2 pun malas melampau lampau nak2 sbb dah nak balik mesia :D lagi satu kan kak, seumur hidup kita, tak tipu ni tauuu sebelum kawen masa remaja atau lepas kawen kita mmg tak pernah berbuka kat luar ehehe... kdg teringin sgt2 nak berbuka kat luar tp mcm masa tu takde pulak nak kuar berbuka kat luar :D rasanya balik nanti pun buka kat rumah ajerr kita ni jenis malas nak kuar2 rumah sgt kikiki...

Rasp said... Reply To This Comment

kalo berbuka di luar tu...
memang ada jer dugaan...
tapi kkdg tu nak marahkan pelayan...
kesian gak kat dorang...
penat gak dorang tu...
dah ler berbuka pun dorang ala kadar jer kan...

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Nak dekat dengan due memang terasa kemalasannya. Nak gerak pun rasa berat + sakit sana-sini. Alhamdulillah Lia masih larat lagi nak pose. Takpe sekali-sekala makan kat luar.

wahida said... Reply To This Comment

mak aiii..mahalnya nok nasi goreng pattaya tu....

biasanya, aku ni kureng sikit ngan nasi goreng pattaya, tapi lepas tgk ni mmg buat aku terliur tau...ke sbb aku puasa? tgk apa je semuanya terliur....haha...

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

terasa mahal gak kak nasi pattaya tu
tp sbb ada sup skali kot, hehe logik ke?=p

pau menggebu tu sgt menyelerakan laa..

adat la org niaga ni..ada sesetgh org tu nak untung jek lebih...rase tak hapa2..
redho je la, huhu!

Fai CeritaCinta said... Reply To This Comment

kalau rm7 memang mahal la kak. kaj JB ni rasanya dlm 4.50 - 5.00 jer...

biasalah tu kak. fai pun selalu juga beli laksa penang kat bazar,tpi mostly semuanya tak kena dgn tekak. ada yg kuah tercair, ada yg kuah tak masin.. masak sendiri juga yg sedap. hehe..