July 27, 2011

teringin.....

sbnrnya dah 2 hari aku x berapa sihat ni....tetiba selsema n tekak ni rasa perit jer (t'lbh makan derian ler nih....dah b'botol2 air masak aku minum tp masih x kurang juga....memula en.suami yg kene dulu, pastu menjangkit plak kat aku.harap2nya x la kene kat anak2...

bila rasa tekak ni mcm x selera je nak makan nasi....ntah knp tetiba blh plak aku t'ingin nak makan ni....

agak2 korang apa yg aku t'ingin sgt nak makan????

cer teke....cer teke...... ^_______^
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

haaa...ni ler...pavlova! dr smlm aku gigih m'google resepi pavlova ni (termasuk gambar yg di atas ni la..aku ambik dr google) sampai aku sesat banat ke blog mak blooger glamer Hanis Zalikha... mak dia ada jual pavlova nih...tp ya!ampun....mahal wehhhh.....x caya korang tgk SINI tp mungkin cara membuatnya agak rumit tu yg membuat harganya melambung tinggi.....

dan disebabkan aku pun dah berjaya mendapat resepi pavlova ni...akan ku usahakan membuatnya sendiri.... (dah masuk list dessert utk berbuka pose nih... -erkkkkk!!!!! kata bulan pose nak diet....hurmmmmmm ) klu menjadi lah pavlova aku nnti akan aku uar2kan di sini...tp agak2 korang mcm xder jumpa jer n3 ttg pavlova tu tandanya pavlova aku dah jadik palala....ekekekekeee...sesuka ati aku nak tukau nama resepi....ngeeeeeeeee...



27 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Sukahatilah Lia janji ngidam tu tertunai. Tak payah tunggu puasa sekarang nie dah boleh buat kalau cukup semua bahannya. Tukang merasa ramai tu. Montel-montel 3 mesti menunggu tak jemu...:)

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

lahh, kita serupalahhh... hahaha

JaJa'Z said... Reply To This Comment

pavlova ni member jaja suka sangat..ada juga member blogger jaja yg try buat..dan rasanya cara member jaja buat tu antara yang termudah jaja pernah tgk..kalau sempat nanti..jaja bagi link dia kat akak ok...

azila said... Reply To This Comment

ok kak Lia..zla tunggu tau hasil buatan pavlova akak..zla tgk pon cam susah, so jalan pintas buat kat kedai jerla

adarnadzmie said... Reply To This Comment

aaa la.. harga palova ni mak oii mahai... lebih baik wat sendiri... hehe

halila Ibrahim said... Reply To This Comment

ooo.. susah kan nak buat palova.. tapi nanti kalau dh buat buat la entri nak tengok jugak .. mana nak tau kot2 mudah boleh la try kan/// hehe

Ulam Kerdas said... Reply To This Comment

pavlova memang mahal kak. anty nani jual tu kire da murah dah. hhuhu..cara nak buat die agak rumit...kalo akak da berjaya, jgn lupe bagi kami terliur ye.hihi

lieyalatif said... Reply To This Comment

ermm...itu laa beza lia ni ngan lieya ni heheheeh...lia dok cari resepi nak buatkan...lieya plak tgh deal ngan kak nani nak pi umah die ...nak order kek ni..sambil pi rase kuih die...tapi tak pegi2 lagi...bos asek ade ajek huhuhu.......harga mahal kan, tapi berbaloi tgk buah yg bergelimpangan ....maybe care buat pun renyah...bagus lia rajin nak cube...lieya ni dok main order ajek ekekekekeekek

ieja amieja said... Reply To This Comment

amboi ank tekak nie kan...nak yg mahal2 jer..

apapun selamat mencuba..klu x m'jd pun tkg habiskan ada..hehheh

akiratoriza said... Reply To This Comment

tak penah dengar pulak nama kek tu, tgk pun tak penah.. 1st time tgk dlm belog akak ni.. erm kalau dah mahal mesti memang rumit cara nak wat... papepun gud luck lah kak yerk..

wahida said... Reply To This Comment

selsema ngan sakit tekak mende camni? ngidam ngalahkan org yg sihat..ekekek...

nnt ko dah buat kek pavlova ko tu, sila pos kat aku sikit..hehe...

nok, cepat sihat yer, jgn skip mkn ubat...

Papa Mifz said... Reply To This Comment

pavlova....mcm kek la eh...1st time dgr...dealova biasa la...hehe

AnneRaini said... Reply To This Comment

kak kalau jadi pavlova tu pos kat sy..teringin gak nak makan...

sypun xde selera mkn sejak batuk selesema ni...

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zakie...

mcm2 lah nak makan bila x sihat ni. ;) sbnrnya aritu tgk kat blog sapa ntah lia pun dah lupa...dan2 tu tetiba t'ingin lak nak makan....

Mamamya said... Reply To This Comment

kak yus...

jom kita buat sama2...:D

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

ye ker? akak mmg x penah makan lagi...tp bila tgk tu mcm sedap jer kan...lagik2 klu ada mcm2 buah kat atasnya...penah tgk nigella buat kat AFC nmpk senang jer x klu buat x tau lah jd ke x....

Mamamya said... Reply To This Comment

zla...

ok tungguuuuuuuuuuuuuuuu... heheheheee...kat sini akak x penah nampak lg ada jual..kat KL byk kot...

Mamamya said... Reply To This Comment

adarnadzmie..

btl2...buat sendiri lagi puas ati kot (klu menjadi lah...hehehe )

Mamamya said... Reply To This Comment

halila...

ok2..klu jadi baru blh share yer..klu x jadi malu lah pulak nak letak kat sini.. :)

Mamamya said... Reply To This Comment

ulam kerdas....


ooooo...ye ker? dah kira murah ke tu...huihhh...klu yg mahal mau berapa regenya tu ek?? mahal beno....

Mamamya said... Reply To This Comment

lieya...

wahhh...bestnya lieya klu dapat makan yg aunty nani tu buat...mmg mengiurkan lah...dia buat tu mcm ada layer2 plak....sbb tu mahal kot...lg pun guna buah fresh lagik....ptt lah dgn regenya tuh.....

Mamamya said... Reply To This Comment

ieja...

tu la pasal..anak tekak mengada nih...hehehe...

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...

wakakakakkkkk...biasalah org demam ngengader jerk lebih... :P

pavlova ni klu aku pos smpi kat ko kotak je lah sbb dah habis semut makan masa dlm perjalanan...kikikiiii....

tq sohabat!!

Mamamya said... Reply To This Comment

akiratoriza...

akak penah dgr tp blm penah merasa..tu yg gigih nak mencuba..;)

Mamamya said... Reply To This Comment

papa mifv...

1st time dgr ker? :)

Mamamya said... Reply To This Comment

anne....

klu dekat kompom akak bagi sepiring...kongsi dgn kasyah..:D tp jauh beno kat KL nun...camno nak pos...cair kat jalan jer anne....heheeee...

Lelord said... Reply To This Comment

sedap ke ek? aku biasa gak nampak kat blog2 tp takde lagi teragak nk buat hahhaha