September 18, 2012

masa yg semakin ketat & Tahniah utk Cu Manis...

Assalamualaikum.....


aduhai...sejujurnya saya (erkkksss...saya????) sgt rindu dgn semua sahabat2 blogger...waktu utk saya b'kunjung balas ke blog kawan2 amat2 terhad skrg ni...spt mana yg penah saya beritahu sblm ni.. cuma semakin hari saya dah semakin serasi dgn 'jadual' baru ni...w'pun masih ada sedikit kelam kabut bila harraz suka2 tukar time tido dia huhuhuuuu....

firas skrg pun tido dah x guna buai lagik...tido golek2 jer kat bawah,tp bila dia tido kene tunggu kat sebelah klu x mmg tido beberapa minit je pastu dia bangun... so,itu lah juga peluang mama utk merehatkan diri... ^_____^

minggu ni saya b'peluang balik ke kampung...balik umah mak/ayah.. x sabar rasanya sbb masa raya aritu saya x dapat balik kampung & jumpa mak/ayah x smpi beberapa jam pun... sedih :(( masa ayah nak balik saya peluk ayah kuat2 sbb saya x puas jumpa dia..uhuhuuuu...

alhamdulillah kali ni saya dapat balik kampung lama (19-22hb) sbb kebetulan en.suami ada urusan kerja di Kem Iskandar,Mersing. ikut plan asal saya s'patutnya balik last week tp atas sebab2 t'tentu jadual di tukar ke minggu ni...

agak sedih juga sbb saya x dapat meraikan 'majlis' penting adik bongsu saya... tp x per lah baru merisik je kan cu... nnti adik tunang kak long confirm balik awal okeyyy...!!! ^_____^  iskhhh...rasa mcm x sangka jer adik bongsu saya bakal jadi tunang orang... wink3!!! 

tp saya juga happy dapat balik minggu ni sbb 22hb tu adalah tarikh penting dalam hidup saya & pastinya dapat diraikan bersama org2 yg saya sayang t'utamanya mak & ayah... ^____^

spt biasa abadikan sikit gambar kenang2an di sini (wajib selit gambar anak2....huhu )


~ harraz 25 hari... pipi dah makin bolat (saya suka! saya suka!~ ala2 memey kat dalam upinipin heheheheeee) tp muka tumbuh ruam plak:( (BFF saya (lelord) suruh sapu VCO....) damya kata "mama kenapa harraz kecik2 lagik dah byk jerawat...?????" hahahhahaaaaa.... adohai kakak... ~


~ geng setilam...huhuhuuuu... tido pun sama pattern je kan...comel!! ~


~ hari ke-26 diserang demam panas & sakit sendi seluruh badan...aduhhhh....mmg x larat sgt tp saya gagahkan diri juga bangun n uruskan suami & anak2... bengkak2 mata menahan sakit.... :( mengadu nasib dgn adik2...uhuksss.... mujurlah sakit x lama lps makan ubat2 ni esoknya saya b'ansur sembuh... syukran.~



insya'allah....ada kesempatan saya akan b'kunjung balas ke blog kawan2 spt dulu2... 













p/s: tetiba t'ingin nak mencari novel Adam & Hawa ^_____^ 






11 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

bestnye dpt balik kampung...akak jaga diri ye.

pada cu manis tu tahniah sbb dah dirisik..hehe

JaJa'Z said... Reply To This Comment

tahniah cu manis..and baby harraz dah menampak kan muka sama mcm abg chik dia dah..hehehhe..

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Seronok dapat balik kampung kan.

Masa baru2 lahir, baby akak pun kena ruam susu kat dua2 belah pipi. Teruk!! Dan si ibu ni geram, rasa nak picit2 jer ruam yg dah macam ada nanah dalamnya tu.

♥ ROS ♥ said... Reply To This Comment

Tahniah cu manis.. Ehem2 xlama dh tu :p comel harraz..lama xberkunjung blog akk :( xberkesempatan... Insyaallah nnt akk free bleh la blogwalking, biasalah dlm pantang ni byk bnda nk kna settle kan :)

Nazayiena said... Reply To This Comment

Salam kenal dr kak Nurul dan follow sini.
Tahniah kelahiran bb baru dan tahniah juga pd Cu Manis.

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

harraz yg sangat comel!

Kakzakie said... Reply To This Comment

Sukalah kakak tengok bujang dua tu tidur satu katil Lia... Tapi jgn leka bimbang tahu-tahu ada sebelah-sebelah je..

dieya said... Reply To This Comment

cute laa firas & harraz.. pose tido sama jek
congrats to cu manis!!!

LYAfrina said... Reply To This Comment

bla bertambah sorang lg ahli keluarga..mmg jadual akn mula berubah... sama la dgn lya skarang..masa btl2 terhad.. kalo free j leh hadap blog....

** lya dh baca byk kali novel adamhawa tu.. tp bila dh star layan drama da..jd nk baca balik..

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

tahniah buat cu manis,.

kak......
sukanya kak balik mersing, okey.. ada jodoh kita bersua, nak tengok baby baru,
Harraz mmg gebu dan hensemm

mamalieyna said... Reply To This Comment

haiii...alahai orang dalam pantang, boleh pulak diserang sakit..huu~~ tak cukup rehat ke, hope dah sembuh sepenuhnya..

alolo harraz dah beso dah, nnti boleh geng dgn abang ^_^

selamat meneruskan pantang!

tahniah buat cu manis, nnti bertunang selitkan gambarnya sini tau,..hee~ ^_^