June 10, 2013

back to school & i'm back....!!!

Assalamualaikum.....

apa khabar sahabat2 saya hari ini...??? semoga semuanya ceria n sihat2 belaka... iskhhh...mcm x kene gaya je bila dah lama x menghupdate blog ni... rasa mcm serba x kene ayat yg nak diluahkan... asyik2 tekan 'delete' & 'backspace'...pastu sengih2 sorang....haduiiii.....

hari pertama sekolah selepas 2 minggu b'senang lenang x pegang stereng kete...(ehehhh..mana mana ada x pegang lansung.. tipu le tuuu.. ^____^) 2 minggu seronok b'golek2 atas tilam lama2 dgn harraz.. hari ini back to normal again... jadi mak supir... episod supermama bermula kembali.... yeahhhhhh!!!!! semangat2!!!!

alhamdulillah anak2 mmg x sabar nak kembali ke sekolah...bosan agaknya hari2 dok ngadap muka mama...dgr mama b'leter dr celik mata smpi le masuk waktu tidur... hari2 b'gaduh suruh buat ulangkaji,baca buku... hari2 mama menjerit suruh tlg jaga adk...kemas bilik tidur...huhuuuu.....

ok lah... hari ni kira warm up je utk memulakan semula jadual as mama yg sibuk 24jam... as a blogger suam2 kuku & as a bakers yg baru nak memajukan diri...wink2!!!

menunaikan permintaan kak zakie yg merindui wajah2 permata hati saya (terharu sbb ada juga yg rindu...heheee... kat mamanya x rindu ke kak... heheheeee ) 



~ gambar fresh pagi td sebelum ke sekolah... kakak2 yg ceria! ~


~ abg chik yg dah semakin ligat...kuat merajuk tp still sgt2 manja dgn mama ^___^ ~

 

~ adik yg super duper aktif... mmg byk ikut kak ngah ni.. jatuh bangun x penah serik... ~

 yang ni pulak....org dah lama dapat tido smpi pukul 8-9 pagi, arini pukul 6.30 dah bgn.. balik anta kakak terus mandi & masuk buai.. blm sempat mama nak berzikir dia dah al-fengsan... heheheee... sian adik...













bulan Ramadhan sebulan lagi bakal menjelma...puasa x habis ganti lagi,sabar je lah.. azam minggu ni nak direct puasa sampai jumaat...nak habiskan terus...x blh nak pending2 lagik dah lia oiiii.... angan2 ptg mcm nak buat puding sagu tp rasa mcm nak makan puding roti plak... haihhhh...nafsu makan kemain!! hohohooooo..... kita tggu je yg mana satu pilihan hati saya yer......



7 cerita dari hati:

Nad MamaZN said... Reply To This Comment

Assalamualaikum kak! :)
Rindu nak bace celoteh akak

lieyalatif said... Reply To This Comment

Hai lia...welcome back....yups arini masing2 x sabar nak gi sekolah rindu kawan2 kot hehehheh....bermulaa rutin anta jempuz anak kan....

Lieya pun puase ni lia...rugi plak 1 syabaan x pose...jatuh plak senin kan....lieya so far dah abis ganti tp saje laa nak puase mane tau yg dolu2 tu ade yg terlepas pandang nak ganti kan....

Wahhh dah ade menu dessert time buka tuuu hehehehe kang anta semangkuk tau kat umah lieya hehehehe

Kakzakie said... Reply To This Comment

Untung puteri berdua ada mak supir. Bebudak sebenarnya Lia suka kalau mak/ayah yg menghantar/ambil sekolah. Mereka yg naik bas/van sebenarnya cemburu tau...

Abg cik ni buat mama zakie gelak dgn gaya tu - nampak memang ligatlah Lia. Adik macam dah susut sikitlah mesti ligat macam abg cik juga ye:)

AnneRaini said... Reply To This Comment

eh mana ada yg tak rindu..mmg rindu kat mamanya ni..hehe

sy dah lama dah ganti puasa sbb dah plan nak pregnant..hihi..

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Mamanya pic takde ke?

Harraz dah pandai apa?

mama lieyna said... Reply To This Comment

As salam lieya...waaah cuti lama sungguh ye dr dunia blog..selamat kembali :-)

Si teruna kecil pun dh besar..alhamdulillah..happy tgk semuanya sihat dan ceria.. :-)

Update selalu ye...

Izan Ishak said... Reply To This Comment

erita masa cuti akak lebih kurang sama dgn izan je. kalau anak2 tak disuruh kemas bilik, baca buku, siapkn keje umah...mmg ps2 ajelah yg dihadapnya. dah sekolah ni mmg lega byk betul. kekadang tu boleh membuta kejap bila dorang pegi skolah. teruk ummi dorang ni kan.

akak byk lagi ke nak ganti tu? izan dah abis ganti masa sblm cuti sekolah hari tu. itupun mmg buat straight 4 hari terus takut nnti saat2 baru sibuk nak ganti mcm masa tahun bila ntah...