February 21, 2013

update : misteri damya..

Assalamualaikum.....

baru balik ambik anak2 sekolah terus update kisah 'misteri damya'....

hari ni saya bekalkan lagi dia duit RM2.40 ( 40 sen tu lbh duit semalam yg x hilang) sajer saya bagi RM2 sbb nak test hilang x....

tadi masuk jer dalam kete...

damya : mama....kakak pun dah mula pelik lah,kenapa duit kakak hilang lagi??? kakak x rasa pun ada org pegang2 kocek kakak....

mama : (alahai.....jd lagik pulak dah....) hilang semua ker duitnya??

damya : x... RM1 jer... kakak ckp dgn uztazah duit kakak hilang..pastu uztazah ganti RM1

mama : laaaa... kakak ckp apa???

damya : kakak cakap lah duit kakak hilang RM1...tp kenapa duit kakak asyik hilang ni..??? pelik la... (muka dah b'kerut2 mikir..)

mama : habis rehat td kakak belanja apa2 x?

damya : x, kakak beli majalah dinasour jer sbb cikgu kata sapa yg dah pandai membaca blh beli.. kakak beli lah. majalah tu 60 sen.

mama : ok lah x per nnti mama b'tau baba....

damya : tp bukan salah kakak tau mama.... ( nangis pulak....) kakak pun x tahu mana duit2 tu pergi?? sapa yg ambik????



saya mmg kusut dah ni.... camana nak buat yer.. saya nak test esok bagi duit syiling plak semuanya.. jumlah yg sama RM2 tapi semuanya saya guna duit 50 sen.

musykil....................................






















akhirnya my sweetie snow white akan b'tukar tangan hari ni setelah hampir sebulan menunggu...huhhh!


10 cerita dari hati:

Seri Kandi Tanah Jauhar said... Reply To This Comment

akak tunggu Lia follow up lagi esok...

Izan Ishak said... Reply To This Comment

ala kak... kecut perut plak izan baca ni. camna ye boleh hilang tu? damya letak dlm kocek baju skolah dia kan. sangat2 musykil. takpe..try plak bagi syiling2 je... jgn lupa update tau kak.


bestnya nak dpt kete baru dah ye kak... tumpang happy!

AnneRaini said... Reply To This Comment

pelik pelik. budak baju bunga2 tu ke yg amik????? hish seriau..

p/s:amboi kete baru dah mari dah..hehe

eB said... Reply To This Comment

cicir ker?

lieyalatif said... Reply To This Comment

aiseh..bertambah kecut perut ni lia...okey2...tukar plan lain...lia bagi syiling jek semua ...lepas tu dlm beg tu lia selitkan ayat al-quraan yg ditulis kat kertas...cube key....

ape2 update tau....dah mcm uncle seekers dah aku ni hahahaahah

Nad MamaZN said... Reply To This Comment

Kak nnt citer lagi...

Nazayiena Ayiena said... Reply To This Comment

Tercicirlah kot duit tu.

Aine Ainun said... Reply To This Comment

naper ye...

suspend jugak nak tau ni..=)

My Bloggie ! said... Reply To This Comment

hehe duit tu hilang lagi. jeng jeng jeng jeng.

lizz said... Reply To This Comment

acaner boleh hilang...pelik gak sian damya...