March 08, 2011

Jelajah BLOG 2011: Kategori IBU

sebenarnya dah baca pasal segmen ni pagi td...tp disebabkan waktu pagi amat terbatas utk buat new n3 (n3 aku yg publish kat sini semuanya dah ready dalam draft yer kawan2...maklumlah suri r/tangga ni busy dgn mcm2 tugas ^___^)

so,ptg yg santai2 ni sempat lah aku m'joinkan diri...tahun lepas aku dah penah join ( klikSINI) dan tahun ni tentulah aku x lepaskan peluang yg ada kan...tp kali ni syarat2nya ada lebih sikit dari tahun lepas....x per lah aku buat sekadar yg termampu n sejujurnya okies....

siapakah aku....?????

~ saat2 manis sewaktu diijabkabulkan bersama suami tersayang.....~

aku seorang mama & suri rumahtangga sepenuh masa...seorang yg sgt freindly...pemalu (agagaga...ye ker??? mula2 jer...bila dah kenal hilang dah malu2 tuh...), suka memasak (mestilah kan...kunci kebahagian r/tangga...), sgt sensitif n mudah tersentuh dgn kisah anak2 (terutamanya kisah2 bby yg dibuang oleh manusia2 yg kejam...x suka tau!!) cukuplah kan...nak tahu lebih lanjut kene la kenal dgn aku ngeeeee......

kenangan manis sewaktu bergelar ibu....

sudah pastinya sewaktu kali pertama merasa sendiri pengalaman melahirkan permata hati ke dunia...pengalaman menanti kehadiran zuriat selama 6 tahun akhirnya berakhir...Syukur alhamduillah..berkat doa dari kami berdua serta keluarga dan sahabat handai, aku kini di anugerahkan dgn 3 org cahayamata......2 org puteri & seorang putera.....

kenangan pahit.....

org kata barang yg lepas usah di kenang.....^__^ x mau lah ingat yg pahit2 kan...w'pun sesungguhnya yg PAHIT itu adalah UBAT yang paling MUJARAB!!!!! biarlah aku simpan sendiri kenangan2 pahit itu utk pengajaran....kita share yg sweet2 jer yer...... (don't worry...kompom x kan kene diabetis...ngeeeeeeeeee)

kata-kata khas buat suami tersayang......

aku x pandai nak bermadah berhelah.....apa yang dapat aku katakan pada en.suami tersayang.... "terima kasih kerana sudi menerima segala kekurangan n kelebihan diri ini seadanya....."

nasihat & harapan buat permata hati mama...

sudah pasti semua ibu/bapa sentiasa mendoakan yg terbaik utk anak2nya....
doa dan harapan mama semoga anak2 mama akan menjadi anak yg soleh dan solehah...anak2 yg berjaya didunia & akhirat....amin.

buah hati mama & baba....

~damya,afiqah & firas~


nasihat buat si gadis diluar sana.....

hayatilah lirik lagu ini.....;D

Kalau berpacaran memang banyak pantang larang
Menjaga susila ibu bapa adik abang
Apabila berdua carilah tempat yang terang
Agar tidak pula mencoba aksi terlarang

Chorus
Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
Jangan pegang-pegang (jangan pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk renggang-renggang)
Bertambah sayang (bertambah sayang)
Biar malu-malu (biar malu-malu)
Biar segan-segan (biar segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman

Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihmu disambar buaya

Ulang Chorus

Yeah kita sambung cerita
Kalau kamu berdua aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap syahadah

Ulang Chorus

Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
Jangan pegang-pegang (boleh pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk rapat-rapat)
Bertambah sayang (nanti confirm dapat)
Biar malu-malu (jangan malu-malu)
Biar segan-segan (jangan segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman (hahahaha)



28 cerita dari hati:

Dda Ly said... Reply To This Comment

hehe pesanan buat para gadis tu yang best tuh..:)

thanks ye jenguk blog saye..keep in touch tau..

dieya said... Reply To This Comment

k lieya.. lama sgt laa nak buka satu2 entry nak comment.. so comment semua dlm entry ni.. aci tak?

pasal besday tuan kmdo.. muahahhaha nak pengsan gelak baca damya kata "kakak marah mama" pasal buatkan kad besday.. hahaha!!!
gambar last tu.. tuan kmdo dukung firas ke? apesal firas dah botak???

pasal nama "isma".. nama cu manis paling canggih laa :-D
muka k lieya time kawin macam budak lepasan SPM gitu.. so young and innocent.. auwwww!

pasal blog ibu.. aikkk.. mama ngan baba pun sama teringin nak naik binatang goyang2 kat shopping mall tu ke? :-D

Lelord said... Reply To This Comment

pheeeweet

JaJa'Z said... Reply To This Comment

hik hik hik....jaja baca entry ni sambil nyanyi lagu tu..aci tak?

Mamamya said... Reply To This Comment

Dda...

sgt2 suka lirik lagu tue....

ok dear...tq dtg cni...

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

ok je dieya...x der masalah....;D

he3..akak pun rasa kelakar sgt masa dia marah2 kata b'day baba dia dah habis....lawak sungguh!!! sebenarnya saja akak letak gambar firas tu..nak tgk ada x yg perasan,sbb ptg tu mmg ada aktiviti m'rekrut rambut firas....nampaknya dieya sorang yg alert...:)

comel kan....ngeeeee (blushing2....perasan!!!!) :D

uiksss...kami x naik lah menda tuh....apa gaya lah klu akak n en.suami nak neno2 tuh...wakakakaka....masuk metro nnti...;P

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord..

phewitttttttttttttttttttt....(aku punya panjang lagi dr ko....)

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

suka lah dgr lagu n lirik lagu tue....byk pengajaran utk anak2 muda zaman sekarang... :D

Cik Dya said... Reply To This Comment

assalamualaikum kepada semua mommy malam ni.Semoga berada dalam peliharaan ALLAH selalu.Doaku agar penat lelah kita sebagai ibu diberkati Allah.Amin :)

Mamamya said... Reply To This Comment

cik Dya...

waalaikumussalam.....

terima kasih atas doamu itu...amin.

Kyra said... Reply To This Comment

salam kenal ye..cumel2 la putra/putri kamoo..bam bam la..geram tengok..nak gigigt2 die..hehe

Mamamya said... Reply To This Comment

kyra...

terima kasih sudi singgah cni....anak kyra pun comel ;)

||aLeaSaRa|| said... Reply To This Comment

hye slm perkenalan ye!wah suka lirik lagu tu!mmg sesuai utk gadis2 blogger yg baca

I B U E L Y S H A said... Reply To This Comment

salam perkenalan datang singgah sini...waa comel sangat anak-anak mama...

Mamamya said... Reply To This Comment

aleasara...

salam kenal...lirik penuh pengajaran... :)

Mamamya said... Reply To This Comment

ibu alysha...

terima kasih singgah cni....;)

shah-kayrul said... Reply To This Comment

salam perkenalan...singgah kembali...pesan untuk gadis favourite song anak kayrul...

Mamaleesya said... Reply To This Comment

salam kenal. Tahniah menjadi isteri dan ibu. Dtg dari segmen ben

http://diarialeesya.blogspot.com/

pRiNCe said... Reply To This Comment

entry yg sgt bagus...
thniah ye...:)

sy ni newbiee lagi...
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)x

Cik Sue said... Reply To This Comment

salam kenal singgah dr blog En Ben... =D

apisv2 said... Reply To This Comment

salam,
mengunjungi rakan2 jelajah blog;)
dtg dr blog abg ben;D
blog apisv2

Mamamya said... Reply To This Comment

shah-kayrul..

anak lia yg no.2 pun suka lagu ni...nice song n lyric..:D

Mamamya said... Reply To This Comment

mamaleesya...

salam kenal..terima kasih n sudi2kan lah dtg ke sini lagi....;)

Mamamya said... Reply To This Comment

prince...

terima kasih....

Mamamya said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
Mamamya said... Reply To This Comment

cik sue...

salam kenal...terima kasih sudi singgah cni..:)

Diari-Selebriti-Mama said... Reply To This Comment

balas ziarah mamamya.terima kasih visit blog kls :)
siap ade lagu lagi tu..sambil baca sambil nyanyi he3

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

rizaros said... Reply To This Comment

salam pkenalan.. datang dari blog abg ben :)
jom follow sy jgak, untuk smangat berblog n kongsi info ttg mommy..hehehe..
rizaros.blogspot.com