December 14, 2011

lepak kedai mamak...

Assalamualaikum..........

selamat pagi...macamana cuaca kat tmpt korang pagi ni..??? alhamdulillah kat sini nampaknya matahari dah b'sinar2 kat luar tu...blh lah teruskan misi m'basuh baju yg t'gendala mlm td sbb masa tgh tgk citer "Tentang Dhia" tu tetiba je black-out!! haishhhh.....x tau apa citer si zikir tu minum darah kambing ke idak.... (erkk...aku da t'jebak tgk drama nih plak...huuu!! tp kdg2 t'cicir juga...maklumlah start citer waktu maghrib n tgh sibuk dgn anak2... )

mmg kelam kabut lah bila tetiba jd gulap gulita!! dgn lilin sebatang pun x der kat umah ni...damya plak da mula m'nangis2 sbb takut gelap...firas mula2 je ok pastu dia pun join ngan kakak juga....x mau di letak, nak b'dukung jer...takut gelap agaknya. kakak fiqa dah lama 'hanyut' dibuai mimpi!! lps mandi je minta susu terus t'lelap....

mujurlah malam td en.suami ada kat umah....klu dia x der mmg haru biru jugaklah.. da gelap2 gitu nak buat apa lg kan...kami pun siap2 ala kadar je pastu lepak kedai mamak... ^_________^

~ hero kecik ni mmg dah mula lasak skrg...x reti dok diam! klu letak kat kerusi ni mmg b'pusing2 dia pastu semua yg ada kat atas meja dia nak capai...tgk lah tu nak mkn otak2 plak da..heehheeee.. ~

~ kak ngah dgn muka blurrr je sbb kene kejut...rambut kembang serabai adehhhh....da gelap2 sikat pun x nampak kat mana... ~

~ kakak yg ceria sbb dia mmg suka lepak kat kedai mamak ni..selalunya dia makan roti pisang..tp ntah knp mlm td tukar menu nak makan roti kosong + susu je pulak... layankan je lah... ~

~ klu dulu minuman wajib anak2 ni bila makan kat luar air sirap suam...sekarang da tukar laici suam plak...dia org ni mmg DILARANG minum ais.... sbb afiqah ada asma n damya plak klu minum ais mmg mudah batuk, mlm tu menu mya n fiqa roti kosong + susu tp mamak tu nlh plak bagi kari...haishhhh! masa aku cakap tu kemain dia angguk2..tp bila smpi lain plak jadinya! mama makan roti teloq n baba maggi goreng... ~

layan aksi firas bila dia boring yer mcm2 ada...!!! huhuhuhuuuuuuuu....

~ berusaha keras utk mengeluarkan diri dr kerusi nih.... ~

~ bila x berjaya dia tayang muka notti cam ni plak....rasa mcm nak gigit je hidung dia...heheheee... ~

~ nampak x bintat kat pipi tu...bekas kene gigit pijat! grrrrr...geram btl! ada 2 bintat yg masih x hilang...satu lagi kat lengan kanan... ~

~ suka beno tayang muka mcm ni.... ~

~ ramai plak peminat firas mlm td...bila ada org lalu mesti cuit pipi dia, firas plak mmg x takut org..makin dia sengih2 je bila org ckp2 dgn dia...huhuhuuuu ~


dah kenyang kami pun pulang.......... ^__________^ sampai kat depan taman tgk da terang benderang...alhamdulillah dah ada letrik.sempat la tgk masterchef....

firas paling suka dgr lagu tema masterchef ni..siap jugit2 n tepuk tangan lagik!! klu sempat mlm nnti aku nak rakam...mmg lawak sungguh tgk dia over xcited dgr lagu tu...





p/s: KL banjir kilat katanya semlm..tgk gmbr yg member post kat fb mmg nampak teruk... cuaca mmg x menentu skrg ni..

20 cerita dari hati:

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Rumah akak pun letrik "tendang" semalam. Tetiba jek ada kilat. Tengah part Zikir tanya mak dia pasal Tart Nenas. Nasib baik kejap jer.

Fitri Senin said... Reply To This Comment

sape2 pun geram tgk anak2 awak ni esp firas

lieyalatif said... Reply To This Comment

ya Allah...geram lieya tgk muke noty si firas tu...kemain menyengih bile dpt kuar kerusi yeak....mmg baye2 firas ni kene hati2 kan lia...die dah pandai melasak...dah pandai tak mo dok tempat die.....nak memanjat manjang heheeheheh...tu baru boy kan firas!!!

same laa kite lia oiiii...tak penah order air berais....selalu lieya orderkan mia mija milo suam.....kalo nak minum berais jamah lieya punye jek...alhamdulillah kan...bile pantang ais ni asma berkurang jugakkan....lieya tgk, mija walau tdo tiap2 mlm dlm aircond pun steady jek....jarang dah kene batuk2......

tule lia, kene standby lilin or pelita pas nie....lieya pun takde simpan lilin kat umah...kalo blackout mau meroyan laki bini hahaahahahaah....lilin besdey tu ade laaa ha ha ha ha

nurbeena said... Reply To This Comment

Alahai...anak2 yg comel kiut miut..
memang la...kalo titiba takde bekalan letrik...ada lilin pn ms tu tak tau dh simpan kat mana. terch light ke apa sumer tak ingat. hihi.
Udahnya dapat mengisi perut di kedai. Alhamdulillah.

Zana Nordin said... Reply To This Comment

uihs..harus panik kan kak kalau tetiba jer black out..nak2 bila stok lilin takde kat rumah...

Kakzakie said... Reply To This Comment

Siapa tak geram tengok muka Firas tu. Dlm gambar pun nak macam nak cubit pipi dia tu apa lagi depan mata:)

p/s: Lia kena sedia lampu meja yg selalu budak buat belajar (guna bateri) so masa tak ada letrik boleh guna ini.

wahida said... Reply To This Comment

geram aku tgk firas nak lepaskan diri tu...comel okeh...kalau aku ada kat situ pun, aku geget pipi dia..hehe..




p/s: aku geram giler tgk perangai mak mertua Dhia tu...eiiiii!!

Salina@IbuAqil said... Reply To This Comment

Ina dah berkenan ngan rambut Kak Ngah ler sis.. Comei sesuai ngan muka bolat cute dia tuh.. ;D

eB ezrin said... Reply To This Comment

kalo eB pn eB cobit . sbb geram :)

cida said... Reply To This Comment

wahhh...meriahnya suasana...
kami masih ber2..kalo mkn luar pun agak sepi skit..heheh

Lelord said... Reply To This Comment

dh lama x lepak mamak

AnneRaini said... Reply To This Comment

tak suke betul kalo takde letrik ni..umah mak sy selalu takde letrik tau...smpi hilanglah rasa takut sy duk dlm gelap..hihihi

kayrul-shah said... Reply To This Comment

lama tak singgah sini..dah makin besar dak firas...encem...

akiratoriza said... Reply To This Comment

suke tgk time adam makan, lau makan byk bnd yg sy masak lagik senang jek hati...

adarnadzmie said... Reply To This Comment

makin lasak dia... hehe.. tu kira belum jln lagi...

Papa Mifz said... Reply To This Comment

comel la hero kecik akak tuh..
Mifz pun samo..kalo duk dlm baby chair tuh sure xboleh lamo..

chinta... said... Reply To This Comment

eeeiii..geram tengok keletah firas yang comey tu..

mamalieyna said... Reply To This Comment

kt tmpt eina isnin lepas, sedap layan tentang dhiya, tetiba gelap gulita...kt sini takde tmpt nak lepak, lepak depan pintu umah jerlah dgn si arif, si abah tgh sedap2 memasak spageti dia, teruskan la jugak bertemankan lilin..first time rasanya sejak dok sini takde letrik camtu..seb baik tak lama..kalau tak, panas jugak memalam..huu~ tmbh2 time peknen ni kan..

alolo, tomeinye dak bujang sorang ni, sure ada je yg geram bila lalu sebelah dia ni..^_^

Hanis Azla said... Reply To This Comment

sesekali layan mamak best juga kan.. tp bab order lain dapat lain tu mmg biasa kalau kat mamak tu.. he..he.. alolor.. suka tgk aksi2 si firas tu.. comel betul..

ieja amieja said... Reply To This Comment

lia..ieja x layan sgt dah citer2 kul 7 ni..sbb waktu mmg bz pas tu ank2 dah conquer tv, nama je tv ada 3 bj tp msg2 cbuk tgk tv kat bwh je..ieja selalu lepak kedai mamak klu rasa teringin nak makan roti canai @ mee mamak dia..