December 11, 2011

SELAMAT ULANG TAHUN AFIQAH

Assalamualaikum.....

n3 di hari minggu bersempena dgn ulang tahun NUREEN DAMYA AFIQAH BINTI SHEIKH ALI yang ke-4..

HAPPY BIRTHDAY KAK NGAH... (walaupun selalu panggil dia adik...payah sungguh nak tukar jd kak ngah..huuu )

~ dilahirkan di HOSPITAL SULTANAH AMINAH JOHOR BAHRU pada 11hb Disember 2007 / 07:16 mlm waktu tu betul2 di kala azan maghrib sedang berkumandang...berat afiqah ketika lahir 3.4kg ~

kenangan menyambut ulang tahun pertama di Taman Widuri, Bachang MELAKA.............

~ buat sambutan ringkas je kat umah...masa ni afiqah dah pandai b'jalan, antara 3 org anak mama (setakat ni lah huu.. ) afiqah plg cepat pandai berjalan, 9 bulan dah laju ke sana ke mari... ^_____^ ~

sambutan ulang tahun kelahiran yg ke-2 kat Taman Sri Saujana, Kota Tinggi JOHOR....


~ sambutan kali ni di buat agak kelam kabut sbb dah lewat dr tarikh sebenar...masa ni klu x silap 27hb dis 3 hari selepas pindah umah dari Bachang....buat seadanya dgn keadaan umah bagaikan 'di langgar tsunami' heheee.... ~

kenangan ulang tahun kelahiran yg ke-3....

~ sambut dgn cu manis je masa ni....simple jer tp yg penting b'day girl happy sbb dapat makan kek 'kumbang'...gara2 kek ni lah kakak mya pun request nak kek kumbang masa b'day dia tp dapat kek angry bird!!! ~

~ syukur alhamdulillah hari ini anak mama genap berumur 4 tahun...mama & baba doakan semoga kak ngah akan menjadi anak yang solehah, bijak dan cemerlang di dunia n akhirat....amin. ~

kak ngah seorg yang sgt berani (maklumlah anak perajurit negara... ^____^ ) tiada istilah 'serik' pada dirinya...klu b'main basikal jatuh smpi b'darah kaki sekalipun dia akan ttp b'diri n b'main lagi dan lagi dan lagi....

manja yg kdg2 keterlaluan juga lah....setahun b'sekolah tp setiap kali bgn pagi puas memujuk nak bawa ke bilik air utk mandi...kdg2 sampai b'dukung!! dan dah ada firas pun still m'bahasakan dirinya 'adik'...kdg2 ckp dgn firas pun kata ganti nama dia 'adik' ^______^

sgt2 suka menyakat kakak mya....ada2 aje idea dia nak buat si kakak naik angin dan mama pun sama naik 'temperature' bila dua2 dah mula b'gaduh....!!


cita2 afiqah nak jadi doktor gigi....bukan mama yg ajar tau! tp dia sendiri yg sebut nak jadi doktor gigi bila ada sesiapa tanya ttg cita2nya ^_____^ alhamdulillah mama n baba akan sentiasa mendoakan kejayaan kak ngah...





6 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

Epi besday pika, semoga sentiasa menjadi kebanggan keluarga

Izan Ishak said... Reply To This Comment

happy birthday afiqah... moga kakngah membesar menjadi anak yg solehah dan berjaya di dunia n akhirat...

Papa Mifz said... Reply To This Comment

happy birthday Afiqah..semoga menjadi anak yg solehah...amin...

JaJa'Z said... Reply To This Comment

Happy birthday my dear Fiqa.....seronok tgk dr dia setahun nad membesar sehingga 4 thn dah skang ni....

AnneRaini said... Reply To This Comment

happy belated besday fiqah...

akiratoriza said... Reply To This Comment

hepi belated birthday Afiqah... semoga segala rencana menjadi kenyataan InsyaAllah.. Amin