April 16, 2012

alhamdulillah...lengkap sudah!

Assalamualaikum.....

apa kabar semua....ada yg monday blues ker...??? ayat yg biasa timbul kat blog kawan2 yg b'kerjaya bila tibanya ari isnin.... ^____^ arini warga melaka b'cuti sempena hari "pengisytiharaan Melaka sbg Bandaraya Bersejerah" (tp en.suami x coti pun....kerja...kerja & kerja..... )

sebelum tu nak ucapkan ribuan terima kasih pada yg sudi join GA di atas nun....risau juga x der yg nak join..huhuuhuuu... terima kasih kat BFF yg sudi promote kat blog...rasanya lps dia promote lah baru ramai yg join... ^____^ nnti kita dating kat JJ eaaaa....

ok lah b'balik pada tajuk n3 arini...apa yg lengkap??? ari sabtu lps aku pi scan bby....xceli en.suami yg b'ia2 ajak pi scan..aku rilek2 jer,nak tunggu next month baru nak pi scan...maklumlah minggu ni pun baru 23 minggu,masih jauh perjalanan lagi....tp udah b'kali2 en.suami ajak x sedap pulak nak menghampakan permintaan dia kan.....maka dgn penuh debaran menanti keputusan apakah jantina bby kali ni... adakah peneman utk firas @ mungkin dia satu2nya hero pojaan mama & baba.....

masa doktor scan aku mcm x sure dah blh nampak jantina bby...tp dah namanya doktor kan...x ssh dia nak tgk...2-3 kali pusing je dia dah senyum2 & kata "ahhhhh.....dah nampak bird dia tu..." heheheheeeee..... alhamdulillah...mmg happy sgt t'utamanya en.suami lah.... ^_____^

tp kata org x blh nak kompom sgt kan....kdg2 scan lelaki...tup2 yg kuar gegirl... ^____^ apa pun jantinanya bukan menjadi masalah....yg penting semuanya selamat..insya'allah. tp bila dah ada bayangannya mcm ni s'kurang2nya aku n en,suami berasa amat lega n b'syukur sgt....mmg inilah impian kami di awal2 perkahwinan 10 tahun yg lalu.....

dan klu bby kali ni mmg betul sungguh lah bby boy...p'siapan yg dibuat pun sederhana saje lah sbb baju2 firas masih ada n elok lagi sbb blm smpi 2 tahun pun lagik kan.....cuma ttp adalah baju baru utk bby baru....mungkin 3-4 helai sbgi penyeri menyambut kehadirannya... ^_____^


~ kenangan di minggu yg ke-23....alhamdulillah dia berada di kedudukan yg sepatutnya...uri n air ketuban pun ok...buat masa ni berat di anggarkan dalam 500gm++ masa doktor ukur kepala,perut,tulang peha...rasa sgt terharu melihat seorang lagi permata hati sedang membesar dgn sihat didalam rahim mama.....syukur alhamdulillah...... ~


sebenarnya mengandung kali ni aku mmg payah sungguh nak makan nasi....kdg2 smpi pijar telinga sbb kene bebel dgn en.suaminya..katanya "mama ni x kesian ker dgn bby kat dalam perut tu....nnti dia x cukup zat??" "nak ke nnti bby keluar kurus keding jerk sbb mama x makan....?" haihhhhh...mestilah x nak kan.... bukan lah sengaja x mau makan...tp keinginan nak makan nasi tu mmg kurang sungguh....selera lbh kepada  makan biskut,roti,kuih muih,mee,buah2an...... susu anmum pun dah jarang2 minum skrg ni...aduhai.. x leh jadikan nak kene paksa diri minum susu nih.....



~ buat masa skrg makan pil ni jer..mmg dari pregnant anak sulung smpi la yg ke-4 ni x penah cuba yg lain...cuma kali ni ada kawan2 yg suggest ambik VCO bila dah masuk minggu ke yg ke-24 ~














p/s: x sabar nak tunggu cuti sekolah bulan mei nnti sbb dapat balik kg 2 minggu...blh request mak masakkan mcm2...heheheee.... 

14 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Tahniah Lia... syukur moga sihat terus. Biasanya Lia kalau scan lelaki memang sahlah lelaki tapi kalau perempuan belum tentu. Namun tak kisahlah ye janji sihat...

Jelesnya kakak Lia... bagi kakak ajelah yg ini hihi...

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

Kak Yus tumpang seronok melihat kemeriahan keluarga Lia... bestnyaaaaaaa!!!

LYAfrina said... Reply To This Comment

NMPKNYA..EN SUAMI SGT EKSITED KAN...
ALHAMDULILLAH..LYA DOAKAN AGAR KNDUNGAN NI SELAMAT... AMIN..AMIN

LYAfrina said... Reply To This Comment

NMPKNYA..EN SUAMI SGT EKSITED KAN...
ALHAMDULILLAH..LYA DOAKAN AGAR KNDUNGAN NI SELAMAT... AMIN..AMIN

JaJa'Z said... Reply To This Comment

tahniah kakak ku sayang...lengkap dah penyeri keluarga akak..ada dua pasang dah..heheh..i'm happy for u kak...

AnneRaini said... Reply To This Comment

yeay firas dpt kawan....

sy pun nak bg kawan kat Kasyahlah..hahahah :p

lieyalatif said... Reply To This Comment

congrats lia!!

sonok lieya bace...dah lengkap kan 2 bunga 2 kumbang....harap2 nanti lieya pun dpt ikut jejak langkah lia jugak.....mmg leh tutup kedai le lepas tu heeheheh....

piyas pun suke la tu, ade geng main car ngan bola laa ...mya ngan pika main dolls heheheeheh

chinta... said... Reply To This Comment

alahai kak..x tergambar ngan fikiran betapa gembiranya akak sekeluarga kan..sy tumpang happy sekaki boleh??bestnya firas akan ada kawan pasni...semoga semuanya selamat ye kak

eB ezrin said... Reply To This Comment

tahniah :)
usahkan lia, eB nih stiap kali preggy, mabok troks... hu3... ssh sgt nk mkn nasik... dh abes msk baru la ok... tapi udang bagi mmg x leh msk... x lalu.. :(
ps: since lia tgh preggy, leh doakan eB dpt twins? ;p
tq

ainnoraini said... Reply To This Comment

tahniah...
jaga kesihatan tau...semoga dipermudahkan segala-galanya...

Nad @ MamaZakwan said... Reply To This Comment

wahwah..
dah 2 pasang la
alhamdulillah...
take care okeh!:)

Papa Mifz said... Reply To This Comment

Tahniah kak...:)

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Tahniah .... lepas ni stop production?

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

alhamdulillah :)