April 12, 2012

masih aku terasa.....

Assalamualaikum.....

lama blog x b'update...rasanya dah genap seminggu kan (semalam sempat buat n3 ttg GA jer) sejak dapat berita mak warded ari rabu lps & ditambah dgn kesihatan yg x berapa baik mood nak menulis kat sini dah b'lari ke langit ^____^ tgk je lah tajuk n3 arini... "masih aku terasa" kononnnnn....dah mcm tajuk lagu kumpulan gersang plak kan....heheheeee....sje melayan perasaan!

bukan apa tajuk kat atas nun membawa maksud masih terasa kepenatan balik ke kampung last week....balik kampung pun t'gesa2 pastu tanpa kehadiran en.suami plak tu,mmh letih sgt2!! baju2 kat dalam beg pun blm sempat nak dipunggah keluar...baju2 kotor dah b'basuh tp masih x b'lipat...menimbun kat dalam bakul...

alhamdulillah ari isnin mak dah discharge dari hospital...terima kasih kepada semua sahabat2 blogger yg mendoakan kesihatan mak... Terima kasih pada ayu & kak yus yg sudi call/sms b'tanyakan khabar mak....

matanya yg sebelah kanan dah pun dilaser cuma yg belah kiri mungkin akan kene operation...b'gantung kpd temujanji dgn doktor mata di Hospital Sultanah Aminah 18hb nnti....ari isnin mlm (lps mak discharge) masa call mak dia kata takut nak buat operation tu sbb takut ada effect lain sbb mak ada diabetes...tp aku cuma m'damaikan hati mak...pujuk dia supaya x terlalu memikirkan sgt ttg masalah tu...tunggu dulu apa nasihat dr doktor nnti....

balik ke kampung tp mak xder mmg sgt2 terasa kekurangannya....rasa x hilang lansung rindu kat mak sbb cuma dapat jumpa beberapa jam jer...itu pun kebetulan hari sabtu mak dapat keluar sekejap utk buat dialisis...dapatlah jumpa semua anak2 n cucu2....sedih bila tgk mak menitiskan air mata...tp aku kontrol je lah..x nak tunjuk kesedihan depan dia sbb nnti darah tinggi mak naik m'lambung2 lagik....

disebalik kesedihan tgk mak...aku ttp gembira sbb dapat jumpa semua adik2 t'utamanya yg dok kat sarawak nun....alhamdulillah semua adik2 dapat b'kumpul sepanjang weekend kecuali adik yg bongsu..ari ssabtu ptg dia kene balik semula ke Segamat sbb ada urusan rasmi...tp x pelah sbb sepanjang ari jumaat dia dah temankan mak kat wad....


~ nenek gembira dapat jumpa semua anak2 n cucu2 (kecuali family adik yg dalam pantang)...terhibur hatinya...hilang rindunya pada anak2 n cucu...alhamdulillah sejak jumpa anak2 mmg darah mak terus turun ~


~ 2 org mak buyung ^_____^ yg tengah2 tu coming soon katanya....hehehheee ~

 

~ sian kat mak dah b'hari2 makan lauk hospital yg xder rasa tu...kita org bawa mak makan kat sini..area ni dekat dgn tempat mak nak buat dialisi (Kebun Teh) x nak bawa mak jauh2 sbb takut mak x larat nnti....suka tgk mak b'selera makan nasi b'laukkan sardin.... ~



~ ABC Special yg sgt memikat hati...tgk je dah t'liur..aku mmg dah lama x minum ABC ni sejak afiqah ada asthma....ni kira lps dendam lah ni...mujurlah masa tu anak2 faham dia org tgh batuk....so,mmg xberani lansung nak minta ABC.... ~


~ 1st time makan kacang pool...jakun sekejap,selama ni dok baca kat blog kawan2 pasal kacang pool ni...kali ni dapat rasa. sejujurnya pada biasa2 je lah kacang pool ni....dah mcm makan roti cicah sambal sardin lak kekdahnya.... ~


~ rojak buah...order by mak buyung...sambalnya sedap tp sygnya isi x byk cuma sengkuang (aku x suka...uhuhu),epal hijau (pun aku x makan...uhuhuhuuu lagik!),timun n jambu air cuma beberapa ketui...haihhhh...sabau je lah... ~


~ blogger yg sibuk ambik gmbo makana...kuikuikuiiiii....jgn marah ea cu manis....nnti dah x manis....heheheeee ~


~ cerrr tgk pipi sapa paling tembam...??? ~


~ manja dgn pak ngah..maklumlah baba xder....x lama lg blh pakai sedondon b'tiga dgn 'rayyan'... ^______^ penyokong tegar MU!!!! ~



semoga mak akan semakin sihat....x sabar nak tunggu cuti sekolah bulan mei nnti sbb dapat balik kampung lagi....kali ni balik 2 minggu...b'cuti puas2 kat kampung sbb raya x dapat nak balik...uhuksss.....























p/s: semalam kelam kabut juga bila dapat berita ttg gempa bumi yg berlaku b'dekatan dgn Acheh...semua org b'cerita ttg tsunami yg b'kemungkinan akan b'laku....dan yg lbh menakutkan katanya kesan tsunami mungkin akan berlaku sehingga ke Port Dickson ( x jauh tu dr melaka) mujurlah 6 jam slps b'laku gegeran kali ke-2 amaran tsunami di tarik balik....alhamdulillah... (tp mlm td aku ttp x blh lena tido....mcm2 yg dipikirin.... )






8 cerita dari hati:

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

tembamnyaaaaaaaaaaaa Firas, kalah Ucu Manis..

Masa Lia sms bgtau ada kat bomba tuari pun, akak dah terbayang semua makanan kat atas tu ha, hehehe...

Kakzakie said... Reply To This Comment

Mak nampak macam sihat memang Lia bila tengok macam tu.. mungkin anak/cucu ada hati dia senang... kita doakan je Lia dari jauh pun tak apa... ada masa kita jenguk dia...

LYAfrina said... Reply To This Comment

ABC SPECIAL TU,,,MMG SPECIAL SUNGGUH NMPAK......

MOGA MAK BERANSUR SEMBUH YER..MMG LA PENAT KLO BERULANG ALIK KE SPITAL..APA2 PON KSIHATAN KNA JAGA YER

AnneRaini said... Reply To This Comment

Alhamdulillah mak kak lia dah okay...

Saya pon tak pernah makan kacang phool ni..nampak mcm sedap..

dieya said... Reply To This Comment

pergh.. menggoda betul laa ABC tuh.
perasan mcm gambo2 kat sini clear & cun laa.. k lieya beli camera baru ke?

Papa Mifz said... Reply To This Comment

suruh makcik pakai cermin mata hitam bilo terdedah pado cahayo matahari...

mamalieyna said... Reply To This Comment

comel mak2 buyung..hee~

budak pipi tembam lagilah comel! geram.... hee~

harap kita sentiasa dilindungi dr sebarang bencana alam..Amin..

mamalieyna said... Reply To This Comment

upps..harap mak cepat sihat dan keluar hospital yee..