April 03, 2012

selamat datang BEN ASHAARI jr....!!


( gambar ehsan dari Blog Ben Ashaari... mancung btl hidung dia kan....comel!! )



Asslamualaikum......

Alhamdulillah...akhirnya berakhirnya penantian Ben Ashaari &isteri.... Ben Ashaari jr. (setakat ni blm tau lg siapa nama bby ensem ni....) dilahirkan pada pukul 11.20 malam / 2 April 2012 di Hospital Putrajaya. Tahniah untuk mereka berdua....


bila tgk sahabat2 yg lain dah selamat melahirkan hati sendiri pula yg b'debar2...ye lah w'pun bukan menanti kelahiran anak sulung tp hati ttp b'debar2 sbb setiap anak yg dilahirkan pastinya mempunyai cerita n pengalaman yg b'beza.... klu sblm ni b'salin ni Hospital Sultanah Aminah & Hospital Sultan Ismail...kedua2nya kat Johor Bahru n suami sentiasa disisi sepanjang proses kelahiran (kecuali afiqah sbb kene ceasar) kali ni bakal b'salin di Hospital Melaka yg katanya mmg tidak membenarkan suami menemani isteri kecuali kene pegi kursus sehari di hospital (kene cari tarikh sblm b'salin)

tp aku ckp kat en.suami..x payah lah nak b'susah payah pi kursus tu...insya'allah kali ni ok je kot b'salin sndiri sbb dah ada pengalaman kan....lg pun kali ni b'salin hanya di temani suami & anak2...klu en.suami masuk sekali kat dewan bersalin tu sapa pulak nak jaga anak2 nnti kan.....klu dulu dekat dgn family blh lah m'harapkan mak/ayah tgk2kan anak2...kali ni mmg btl2 kene b'dikari, insya'allah mudah2an akan dipermudahkan semuanya nnti...aminnnnnnnnn.

hari ini ada check-up mingguan lagi ( mingguan yer sbb kene pi 2 minggu sekali gara2 berat badan x naik2..) minggu ni dah makan macam2 ni...jgn lah x naik lagi......

dan update ttg kesihatan anak2....damya masih batuk teruk lagi smpi mlm td en.suami t'paksa bagi oksigen...batuknya tanpa henti & muntah2...sedih tgk dia menahan sakit mcm tu... afiqah & firas dah nampak ada perubahan..alhamdulillah.















p/s: en.suami kata pelakon terkenal Remy Ishak ada kat tempat kerjanya selama seminggu kerana menjalani latihan/orentasi sbgi seorg tentera utk satu drama (Bravo 5) semalam dah kene togel rambut2 ala2 tentera & kene lari keliling kem...katanya hampir2 pengsan dia...huhuuuuuhuuu sian dia kan....hitam legam lah dikerjakan dgn budak kmdo... ^_____^ bukan senang nak jadi pelakon...



10 cerita dari hati:

LYAfrina said... Reply To This Comment

wah..comelnyer... mcm ben muka..hidung mncung...

**huhu..siannyer remy ishak... biasalah..nk hayati watak kan

JaJa'Z said... Reply To This Comment

wah! tahniah2 utk En Ben...ooo..remy ishak kat kem en komando ek..sebab jaja ada baca twit remy yg dia tgh buat latihan ketenteraan...

~aSFaLiZa~ said... Reply To This Comment

haah kak hospital melaka tak kasik suami masuk temankan masa melahirkan. sian kat saya sebab anak sulung tak merasa suami kat sisi. hahahha. jeles tau kat org lain

lieyalatif said... Reply To This Comment

wah bestnyt dpt train remy ishak....kelas hubby ko lia heheeheheh.....

ni nanti jadi mcm kes lieya laa ni kene berdikari buat semua sendiri mase dayyan ari tu..seb baik Allah aturkan kejadian nak bersalin dayyan tu cantik...so semua dipermudahkan ...anak2 selamat kat sekolah, papa leh temankan lieya....last2 mlm sume berkampung tdo kat spital heheeheh...insyaallah lia pun akan dipermudahkan....

Kakzakie said... Reply To This Comment

Sukanya Ben. Besar anak dia Lia - 4.2 kg bayangkan... Lia lama lagi tapi itulah kakak dulu pun tak mahu abang tunggu kat bilik bersalin. Kakak suruh tunggu luar saja walau kakak bersalin di klinik swasta yg membenarkan...

Izan Ishak said... Reply To This Comment

comel bby ben...

izan pun risau juga bila fikirkan masa nak bersalin nnti kak. bukan apa, ikutkan due 7 syawal. tak sure nak suruh mak datang bila. cuma izan harapkan bby keluar sblm raya gitu. taklah kelam kabut mak nnti.

Aine Ainun said... Reply To This Comment

Smangt la anak ben 4kg...

Remy berkepala botak? X sabar nk tgk drama tu..hehe

wahida said... Reply To This Comment

hospital melaka mmg mcm tu...adik ipar aku pun ckp kalau nak bwk suami tgk isteri, kena attend kursus sehari...nyampah....

p/s: tak minat remy ishak..ahaks...

eB ezrin said... Reply To This Comment

tahniah en ben :)

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

semoga dipermudahkan nanti.. insyaAllah..