April 19, 2012

abang bo...

Assalamualaikum......

ari selasa ptg aritu gigih lah baba m'rekrut rambut kmdo.jr...sebenarnya ini adalah kali ke-2 cuba mesin rambut firas ni..sebelum ni berjaya buat belah belakang jer sbb dia x reti dok diam...b'pusing2 kepala bila baba letak mesin gunting rambut tu kat atas kepala dia....sibuk nak tgk bila mesin tu start b'bunyi ^_____^ baru mesin sikit dia dah m'lalak smpi t'berak...hadoiii.. sabo je lah.....sudahnya mmg dapat buat kat belah belakang n tepi2 tu sikit......

masa balik kampung kejap aritu ingat nak bawa pi gunting rambut kat kedai sepupu en.suami yg dulu mmg selalu gunting rambut firas tp x sempat lah pulak.....naik rimas tgk rambut dia asyik masuk dalam mata...sikit2 dia gosok2 mata smpi merah....

mujurlah ari selesa aritu mood dia baik pulak...diam jer x nangis w'pun mmg masih b'pusing2 lah sikit tp lbh baik dr yg dulu.....


~ ceria jer dia kali ni...x der nangis2 pun cuma x reti dok diam lah..kejap pusing kanan....kejap pusing kiri......  ~


~ sian tg dia gatal2 bila kene rambut....habis di gosok2 hidung n mata ~


 ~ kak ngah pun nak interprem..... ~



~ dah siap.....ni guna mesin tapak no.4 je ni...klu ikutkan baba dia nak guna tapak no.2..uhuhuuuu.....haihhh...botak sgt lah pulak....mama x bagi!!! ~


~ 2 hari sebelum kene 'rekrut'...nampak seranut je kan....rambut firas ni jenis x lebat (ikut mama ler ni....) jenis lembut n nipis jerk... ~


~ dah nampak smart n kemas kan..... ^_______^ baba kata kmdo.jr mana blh rambut pjg2....heheheeee ~

















p/s: x sabar nak tggu esok.....mak/ayah nak dtg....yeahaaaaaa!!!!! damya/pika ler yg paling hepi sbb atok/nenek blh tgk dia sukan....ramailah jd tukang sorak sbb cu pun ada......





14 cerita dari hati:

Anje a.k.a Mama_Balqis said... Reply To This Comment

budak2 memang camtu kan, balqis masa 1st time nak potong rambut kat kedai punyer la nangis2 tapi biler dah besaq dia dah mula paham ok je...

Anje a.k.a Mama_Balqis said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
lieyalatif said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
lieyalatif said... Reply To This Comment

kire senang juge la lia nak potong rambut firas...dpt ketam satu kepale tu hah....kalo dayyan tak tau le, sbb tak penah ajar die potong rambut kan hahaahahah....lagi2 mak die nak bela ade laaaa....tapi selalu gak repair rambut depan die tu.....masuk mate rimas tgk.....

ape2pun firas tetap hensemmmm gituuuu!!~

LYAfrina said... Reply To This Comment

heheh..comel... nmpk lebih kmas bila potong rmbut.. sng nk jaga kan... bgusla dia sng j nk gting rmbut

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

Salam, Lia...

Memang betullah bakal komando ni...

Hensemmmmmmmmmnya Firas..

AnneRaini said... Reply To This Comment

bagusnye die...baik je ye..

Kasyah haritu kemain melalak mcm kena pukul..last2 rambut tak rata..geram jer..hehe

Kakzakie said... Reply To This Comment

Eloklah dah pendik Lia... sebab dia kan lasak dan mudah berpeluh so kalau pendik senang. Dah nampak dahi dia dgn mata dia tu gerammm...:)

*SiRibenMerah said... Reply To This Comment

ensemnyaaaa.. hehehe

Papa Mifz said... Reply To This Comment

wah rambut baru yer...baru la kemas sikit kan...:)

eB ezrin said... Reply To This Comment

ensem. tp babha aed x bagi ptg rmbt anak dier... mma dier yg curik2 ptg. hik3

mamalieyna said... Reply To This Comment

janji encem kan... ^_^

hoyeee...tumpang happy...!

ieja amieja said... Reply To This Comment

salam lia..
macam komander pun tetap encem hero ko sorang ni lia..makin lincah dia ye..

Ros said... Reply To This Comment

Assalamualaikum Mamamya,

Haaa...kan dah hensem tu....budak2 mana pun memang tak suka kalau kita potong rambut depa kan Mamamya....mungkin pasai depa takut..