April 27, 2012

daku gumbira...!!!

Assalamualaikum.....



iskhhhh3...sukanya dia...siapa yg gumbira ni? mama ke piyas demok....heheheee...suka kemain hero sorang ni,ntah apa yg buat gelak smpai mcm tu... ^____^ dia dah semakin laju b'jalan..klu dulu kat dalam umah je dia terror skrg kat tanah pun dah blh b'lari....

tp sbnrnya aku pun tgh happy masa tu...ye lah sapa yg x seronok bila mak/ayah ada depan mata kan....yg bestnya kali ni mak/ayah dok agak lama kat melaka (4 hari 3 malam) sejak ari khamis smpi ari ahad mak/ayah baru balik....

walaupun x byk agenda yg dapat dibuat memandangkan tahap kesihatan mak yg semakin x m'izinkan,tp kami semua gembira sgt2....

dari ari jumaat mak dah sebut2 nak pi ke pantai klebang..tp disebabkan cuaca x ok n en.suami pun beli keje lewat (malam pun pi keje lagik....) xtvt riadah di tunda ke hari sabtu slps mak balik dari buat rawatan dialisis kat Hospital Terendak,Melaka....walaupun mak pening2 n x larat tp dia gagahkan juga sbb nak tgk cucu2nya b'gumbira....

sebenarnya agak ralat sbb x dapat nak carikan mak cendol..mak nak makan cendol tp sygnya sbb da lewat ptg cendol pun da habis...ayah nak makan grg pisang pun habis jugak..... (sedih klu ingat....) nasib baik mlm tu ayah t'ingin nak makan ayam penyet aku dpt carikan (free lagik sponsor by adik ipar..huhuuu )

sudahnya kami lepak2 kat satu kedai yg mmg x best lansung (tp bak kata cu manis...disebabkan tuan driver dah pilih tempat tu maka kami2 di redha je lah...uhuksss ) aku,mak n cu order rojak mee yg kuahnya aku rasa mcm dah tumpah air gula!!! manis ya!ampun.... pastu kentang rebus yg keras mcm batu..hadoi lah, x habis aku makan (syg je kan....membazir tp mmg x blh nak masuk perut ) pastu air laicikang yg ntah apa2....air laici yg hancur gulanya...t'kebil2 piyas makan buah laici b'sira gula! cisssss.....klu ye pun b'jual air,buatlah air gula kan senang.... apa daaaaaaaaaa...... x mo dah pi situ lagik!


~ sempat lagi b'gambar kenangan kat sini...sbnrnya ptg tu ingatkan kami yg terlewat ambik mak sbb en.suami kata 4.30 ptg baru mak habis buat rawatan,tp smpi sana mak x siap lagi..kene tunggu smpi pukul 5.20ptg baru mak blh keluar ~



~ piyas dgn cu manis ~


~ apalah piyas buat muka cenggitu...heheheeee... ~



~ seronok dapat main layang2 kakak mya....ada kisah disebalik layang2 ni,blh baca kat blog cu manis yer... aku x larat nak stori mori semula.... ^_____^ ~


~ setiap kali ke pantai 1Malaysia @ pantai klebang ni mmg x jemu tgk mcm2 bentuk layang2.....semuanya cantik2 belaka.... ~



~ kali ni ada paraglider pula...ralit en.suami n ayah tgk... aku pun sama smpi t'lepas layang2 damya...huhuhuuuu dok syok sgt tgk x perasan layang2 dah terbang tinggi...sian kakak....xper2 nnti mama belikan lagik yer...huhu ~


~ firas x henti2 explore mcm2...semua dia nak pegang,cu lah yg jd mangsa...hehee ~


~ gambar kenangan bersama nenek ^_____^ ~



~ lewat ptg baru kami b'edar...seronok dapat tgk sunset yg sgt cantik ~



bahagia rasanya dapat meluangkan masa dgn mak/ayah.......dgr mak/ayah b'cerita,tgk mak/ayah ketawa rasa tenang jiwa..... (haishhh....tetiba rasa nak mengalir air mata...sob..sob..sob.....) blm seminggu mak/ayah balik aku dah mula rindukan mereka lagi......






















p/s: mood x sabar nak balik kampung hujung bulan mei nnti......














7 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

mmg seronok kalau mak ayah adakan...lagi seronok kalau dpt dok kg dgn diorg...

ni yg rasa nak pindah balik segamat ni..hehe

Cik Diana said... Reply To This Comment

best nyer gathering bersama family g jenjalan. :)

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

Salam, Lia... suka tengok family Lia..

sabarlah bila berjauhan tu, banyak2 berdoa semoga bertemu kembali..

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak lieya..
ayu terliur layan layang2 diangkasa..
tabah ya kak, tapi ayu suka,.. sekurangnya mak kak bertambah sihat

Nad @ MamaZakwan said... Reply To This Comment

manis cu manis tu
semanis namanye :)

piyas sgt hepi!!!
dah 'ada kaki' kn...hehe
laju la explore :)

Kakzakie said... Reply To This Comment

Bahagianya bila mak-ayah masih ada dan mahu tinggal lama di rumah kita kan Lia. Kakak dah tak ada mak. Bapak pun kalau kita ambil duduk dgn kakak 1-2 hari dah tak minta hantar balik... mungkin sebab kami semua kerja/sekolah.

Oh Cu manis ada blog ye. Nanti kakak ke sanalah..

mamalieyna said... Reply To This Comment

waaaah happy la anak2 atuk lepak lama kt umah..bkn anak2 je, mak anak skali happy sama kan..^_^

best aktiviti main layang2..

selamat balik kg..hati2 dperjalanan~