July 24, 2012

dugaan awal Ramadhan...

Assalamualaikum....

alhamdulillah hari ini Ramadhan yg ke-4...syukur masih blh b'puasa lagi & p'gerakkan bby pun memuaskan hati cuma nak count 10x tu agak lewat, biasanya t/hari dah cukup 10x tp ni smpi ke lewat ptg jugalah nak cukupkan 10x tuh...

ok ler nak citer ttg dugaan awal Ramadhan ni...bukan apa pun cuma tetiba lappy kesayangan meragam..tu yg blog x b'update sejak ari sabtu. en.suami kata kene format semula sbb mmg x blh nak on... bukan x blh on lansung,blh on tp nnti 'dia' suruh kita setup...bila dah setup x blh jugak & kdg2 keluar plak 'program not responding'...haihhhh....udah ler teman ni buta IT mmg kalut ler bila ditimpa masalah mcm nih....

yg sedih tu semua gambar2 ada kat dalam lappy & klu kene format mmg hilang lah...smlm dah kene 'tazkirah' free dr en.suami sbb sblm ni dah b'kali2 dia pesan supaya supaya semua gambar2 @ fail2 penting transfer ke dalam external hard disk...tp tu lah leka sgt & x di dengar nasihat yg di bagi sudahnya gigit jari lah bila semuanya akan hilang.....

buat sementara ni menumpang kasih ler pada 'note book' en.suami..agak janggal jugalah sbb x penah guna..udah ler comel lote jerk....rasa makin rabun mata nih...uhuhuhuuuu... tp b'syukurlah drpd x der kan... yg menjadi masalah masa utk blogwalking mmg sgt2 terhad sbb notebook ni bukan aku punya so,bila free jer blh lah 'menumpang kasih' tu....dan n3 pun pastinya akan kejap ada kejap xder.....


aiksss...teiba ada gambar 'pak aji' piras plak uhuhuuu...sajer nak nyelitkan gmbar ni....comel x??? tahun ni tukau angin nak pakai kopiah sbb baba pun lbh suka pakai kopiah b'banding songkok...beli kat Mydin masa p belanja barang dapur last week.klu x silap harganya RM9....

tp kan gmbr ni sbnrnya nak kene edit background belakang nun...adoiii....!! tp sygnya kat note book ni xder photoscape,jd x dapat nak edit :((( korang buat2 x nampak lah je lah yer objek2 di blkg piras tu....

















p/s: 37 weeks....another 3weeks to go.... check-up again. harap2 semuanya ok....amin.



15 cerita dari hati:

Suhana Shuib said... Reply To This Comment

ensemnya Firas.. anak2 Su pon suka pakai songkok..tahun ni igt nak beli kat anak2 jubah plak..

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

Salam ramadhan k.lieya.. Besar pengorbanan ksk.. Hampir minggu ke 38.. Sure semakin xlena tidur

tang lappy tu.. Ayu tumpang kasihan.. Mcm nie kak utamakan y utama. Update ttg diri mcm biasa di fb. Blog update guna notebook.. Bw tanguh dulu ya..

Moga y baik2 u lak skluarga

Lelord said... Reply To This Comment

Aku menghitung hari nk balik malaya ko lak menghitung hari nak bersalin

AnneRaini said... Reply To This Comment

firas pakai kopiah ye thn ni..Kasyah tak beli pon songkok lg..kopiah yg ada tak muat lg sbb besar. Songkok thn lepas dah tak muat pulak..

lieyalatif said... Reply To This Comment

pak aji piyas!!! comolot sikit ekekeekek...eh mane leh comolot nanti pak aji marah ekekeekeek

tu la lia, lieya pun selalu leka....kalo kene format abis nanges disitu heheheheeh....tapi tak pa ade gak notebook tu so takleh sunyi kan tak bertenet....

wahida said... Reply To This Comment

kalau laptop dah buat hal, mmg mati kutu lah...huhu....lenkali jgn degil, dgr ckp suami tu...haha...

firas encem la, pipi gebu...

cantiknya background belakang firas tu...kehkeh...

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

assalamualaikum imam muda firas! =)

dieya said... Reply To This Comment

ya habibi haji piyas!

patutlaa rasa mcm lama k lieya tak hapdet.. rupa2nya lappy mogok ya.. cepat2 repair k, nanti baby baru keluar semorg nak tau ceritanya..

Kakzakie said... Reply To This Comment

Bila tengok dia pakai songok macam dah besar sangatlah Lia.. yelah lagi 3 minnggu nak jadi abang:)

eB said... Reply To This Comment

gambar2 tuh sumer xleh nk dpt balik ker lia? try tanyer kat mn2 IT person?
syg la.. kalo eB nanges ooooo

LYAfrina said... Reply To This Comment

salam ramadhan mama mya...
aduyai..mmg syg alo gmbr2 ksygan hilang.. lya pnh rasainya..mmg .tuhan j tau rasa tu...

mybe sbb x mkn, jd pgerakan baby akn lmbt sikit bnding normal. alhamdulillah... msh blh meneruskan puasa ramadhan..


hehe... xpe..x nmpk y kt blakang firas tu.. kalo nmpk pon..ape salahnyer.. nama pon pasaraya kan.. hehe

Salina@IbuAqil said... Reply To This Comment

Alahai!! Sedih nya..
Sis, kalo x sebut pasal background tu ina x sdor..
Bila akak sebut cpt2 tgk blk..
Tekojot den.. Ahaks!!
TC kak. ;D

mamalieyna said... Reply To This Comment

selamat berpuasa lieya n family!

waaah pak aji firas, comel lote, nk ngurat bleh..hehe~

aloor sayangnye, kena format ilang la sume, haih kena ambil tindakan segera ni, kalau tak nyesal cam lieya if anything happened to this lappy..huu~

♥ ROS ♥ said... Reply To This Comment

Alor comel pak aji tuh... Sabar ye, mungkin ade hikmah lappy rosak tu,... Hihihi :p bestnyer dh xlama nak delivery.. Semoga semua selamatyer :)

Mama Hanim said... Reply To This Comment

cutenya firas dgn kopiah baru ye.. Mmg tensen kalo lappy rosak kan.. Ada rezeki lain tu kot..

Dh x lama nk bersalin tu, semoga segalanya lancar n baik ye.. Take care.