July 09, 2012

bertemu kembali...

Assalamualaikum.....


salam pagi isnin.... ^______^ lama x b'cerita kat sini, seminggu bercuti kdg2 je buka blog,bw pun ala kadar mana yg termampu... fb pun mcm tu..buka pun x lama, 10-15 minit jer..baca apa yg patut pastu off....

bila dan lama x b'cerita kat sini...idea pun mcm tumpul jer nak menaip...

minggu ni big boss xder (sob...sob...sob...sedih kene tinggal lagi....alahai mcm baru kawin semalam ) out station kali ni ke Gong Kedak, Kelantan. maka tinggal lah kami b'4 je kat umah...disebabkan idea pun x brp nak ada, meh le tgk beberapa keping gambar di pagi sabtu yg lalu...masa hantar baba ke airport...


~ kami smpi lbh kurang pukul 8.30...masa tu semua penuntut dah selamat smpi bersama payung yg akan dibawa menaiki pesawat Charlie..dia org ni batch last sebelum puasa...alhamdulillah sepanjang bulan Ramadhan nnti en.suami xder outstation ke mana2.... ~


~ setia menanti aircraft sampai...tgk burung2,erkkk...ada t'selit plak wajah 'mamarazzi' uhuhuuuuu ^_____^ ~


~ kakak2 sibuk kutip bunga lalang..... abg chik tgk jerk... ~


~ mata booolat...pipi kembong...huhuhuuuuu.....penghibur hati mamababa,kak long & kak ngah..... ~


~ selamat jalan baba...semoga selamat pergi & kembali...aminnnn. insya'allah 13hb nnti kami dtg lagi jemput baba kat sini... ~



~ pesawat ni smpi lbh kurang 10 minit lps kami smpi....anak2 sibuk nak tunggu smpi baba 'terbang' tp mama x larat nak tunggu,tgk kejap jer pastu terus balik.... en.suami sms dekat pukul 10.15 pagi baru dia org b'lepas,klu tunggu kat situ td adoiiii....pitam!! ~



~ (gambar ehsan google) mcm ni lah student yg dibawa oleh en.suami akan membuat latihan...guna payung statik...keluar jer dr aircraft payung mmg automatik terbuka... ini kira basic utk dapatkan 'wing', terjun 8x dah lulus.... ~















p/s: minggu ke-35....check-up lagi..... ^_____^ sekejap je minggu depan dah 36 weeks/

10 cerita dari hati:

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

kagumnya dengan Lia.. semoga tabah ditinggalkan suami ya, mamarazzi..

JaJa'Z said... Reply To This Comment

akak..semalam kat umah jaja ada askar buat latihan payung terjun jugak..tgk2 jek terus teringat kat baba..sebab baba kan bahagian payung2 terjun ni..mujur sasa cakap baba ke kelantan..kalau tak, jaja ingat baba dah yang buat latihan tu...

syiela said... Reply To This Comment

dulu masa kat kampung selalu tengok askar buat latihan payung terjun.. kadang2 tersasar dan jatuh dekat dengan rumah mak.Apalagi pakat lari la kami budak2 kecil ni pergi tengok (bukan budak mak bapak budak pun sama hehhehehe)

AnneRaini said... Reply To This Comment

kak lia, dah byk resepi tertangguh ni...sila update ceapt ye..nak penkek durian..hehe

Kakzakie said... Reply To This Comment

Walau selalu kena tinggal en abang tapi 3 permata hati buat Lia tak cukup masa nak bermenung... lagi satu tak lama menyusul:)

Nasuha said... Reply To This Comment

Check up apa?

dieya said... Reply To This Comment

suka tgk gambo firas tepi tingkap dgn mamarazzi tu.. so artistic!

dengar mcm senang je payung statik tu, terjun terus terbuka. 8 kali terjun je dah dapat wing? best nyer! dieya nak join laa kursus ni, open to public tak?

lieyalatif said... Reply To This Comment

tak lame lagi dah tu lia....dah 36 minggu tuh ....wahhh lepas ni umah ade bb laaaa...bestnyeee...rindu bau baby youuuuuuuuuuuuuuu!!!


alahai touching plak lieya entry kali nie....sedeykan ..... tapi nak buat camne...dah tuntutan kerja....terpakse laa kite kuatkan hati...doa dari kejauhan ajek semoga semoa okey dan selamat....

Papa Mifz said... Reply To This Comment

wah kagum la dgn mereka yg terjun2 tuh...

Izan Ishak said... Reply To This Comment

akak... kita beza 2 minggu aje kan. apapun... hati tetap berdebar nak tunggu kelahiran kali ni. wpun dah masuk kali ke-4 tapi macam baru 1st time aje. yelah... nak dekat 5 thn juga pas lahirkan si kembar. ingat2 lupalah jugak.. hehe..