July 30, 2012

yang mana satu pilihan hati...???

Assalamualaikum.....

alhamdulillah...bertemu lagi di pagi Isnin yg indah... ^____^ spt biasa lah yer n3 pagi ini adalah autopublish sbb hari ini tuan punya blog ada appointment di Hospital Melaka... klu dah nama ke hospital ni wajib ler pi pagi2 buta klu x mmg seharian lah akan melepak kat sana...lps anta anak2 ke sekolah terus zasssssssssss...ke hospital.. jaraknya dgn umah x jauh mana pun..dekat jerk.. klu nak b'lari pun blh smpi huhuhuuuu tp idok ler teman nak b'lari kan...mesti lah nak naik kete...heheheeee.....

doktor nak check bekas ceasar masa b'salinkan afiqah dulu...harap2 semuanya ok lah.lg pun dah 5 tahun berlalu & dah selamat pun melahirkan firas secara normal....

ok lah arini nak citer pasal kurma... biasanya bila dah dekat2 bulan pose mesti iklan kurma Yusuf Taiyoob akan sentiasa kita dgr...baik kat TV ataupun kat radio...mmg femes lah kurma ni (tauke nye pun dah jadi jutawan...alhamdulillah... ) klu tanya myapika pun dia org tau..

dalam byk2 variasi kurma yusuf taiyoob nih...agak2nya yg mana satu yg menjadi kegemaran korang???


~ anatara pilihan kurma jenama Yusuf Taiyoob.... ~


klu kita org kat umah ni suka "kurma madu yuta"...penah sekali beli "safiai" tp x berapa menepati citarasa sbb kering n keras.... klu yuta ni lembut jer.... damya lah yg paling suka. tp citarasa setiap org kan b'beza2...mungkin ada yg suka yg jenis keras gitu...ada suka yg lembut.... 



















p/s: alhamdulillah baju & persiapan raya utk anak2 dah settle....cuma yg ditempah jer blm siap lagi. lega rasanya sbb dah dapat settlekan semuanya sblm b'salin...lps ni cuma nak tunggu bby keluar jer ^_____^ mamanya tahun ni cuma tempah 2 pasang baju kurung...yg lain2 x beli apa2 pun... ye lah bukan nak ke mana...smpi habis raya pun masih b'pantang lagik...



8 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

aku suka kurma yg lembut

adehh persiapan raya ek...baju raya aku x siap lg rasanya ni, smocking gown najlaa sama le cam ko..kita kan tgh menunggu dari KakLiza

AnneRaini said... Reply To This Comment

sy pun suka yang yuta tu je..tp thn ni tak belipun kurma sbb semua org bg..hehe rezeki.

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

akak suka Yuta.. Alhamdulillah, tiap2 tahun dapat kurma free & tahun ni dpt Yuta tapi akak sorg jer yg suka kurma.. terkulat2 makan sorang, ekeke.

lieyalatif said... Reply To This Comment

oo lia ade checkup yeak...harap semue okey yeak .....tak sabar nak tgu firas junior keluar ni eheheeheheh....

same laa lia...lieya pun suke jenis yg lembut nie...lembut jek cair dimulutkan .....tapi tu laa dok ckp pasal kurma tingin nak mkn kuih makmor inti kurma la plak heeheheheeh...srkang byk inti kacang jek ......

bagus lya, barang sume dah ready...senang hati kan....so nanti berpantang leh berpantang dgn aman.....

JaJa'Z said... Reply To This Comment

macam jaja ngan zack..kitaorang prefer waseem..memula jaja beli kurma biasa2..memang kurma lembab tapi lembik sangat2..waseem ni dia lembab2 kering and tak keras or lembut sangat..so just nice utk tekak kitaorang..ikut sunnah 3 biji ye kak kurma ni time berbuka..bleh amalkan untuk myapika dan akak dan mr komando..makan kurma dapat pahala, ikut sunnah lagi tambah pahala.. :)

My Bloggie ! said... Reply To This Comment

hehe saya suka yuta jugak. sebab dulu mase kerja kedai kurma, jenis yang lain tu banyak kumbang. hihi kalau nak beli check betul2 dulu. make sure bukan stok lame. yuta jarang2 sikit berkumbang. kumbang tu dok tersorok kat celah bekas tangkai dia.


ok selamat berpuasa mak buyung . hihi

wahida said... Reply To This Comment

aku setiap tahun pun tak beli kurma nok...sbb ada je org bagi....hehe...


tak pernah rasa yusuf taiyub tu...

dieya said... Reply To This Comment

tak sanggup dengar iklan yusuf taiyoob kat radio.. bisik2 gitu.. hehhhh