July 26, 2012

n3 yg tertunda....

Assalamualaikum....




~ sian en.lappy....harap2 dia dapat dipulihkan secepat mungkin... ~



semalam en.lappy dah selamat warded...aritu ingatkan nak minta tlg dgn 'anak buah' en.suami tp sygnya dia plak x reti nak buat...sudahnya pi anta juga ke kedai "PC WORLD" kat area Malim.. katanya mungkin 3-4 hari lagi baru siap...alhamdulillah w'pun hati ni meratap pilu mengenangkan segala gambar2 yg hilang kat dalam tuh...sob...sob...sob.... pengajaran utk diri sendiri lps ni simpan dalam external disk...


~ xde gambar ori... ini ehsan dr google. gambar bby di usia 37 minggu... ^____^ ~


semalam juga selesai buat check-up utk minggu yg ke-37,alhamdulillah semua okey. baby & uri berada di kedudukan yg sepatutnya, tp doktor kata "lambat lagi ni kak...sbb kepala bby masih longgar lagik...ntah2 malam raya kot baru dia nak keluar" alaaaahai, setiap hari aku berdoa semoga bby cepat sikit keluar...jgn lah malam raya..uhuhuhuuuu tp itu semua urusan DIA kan... kita hanya mampu merancang tp DIA yg menentukan... apapun semoga semuanya selamat...insya'allah aminnnnn.

hasil scan semalam (sedih x dapat nak upload gambar....) bby membesar bagaikan Johan..heheheee... anggaran beratnya setakat ini 3.3kg... pttlah sekarang ni bila drive pun dah rasa sgt x selesa sbb bila duduk tu dah x blh nak tunduk sgt...rasa penuh je perut n menekan kat dada...

30hb ni plak kene pi GH...doktor dah buatkan appointment,nak kene check bekas ceasar masa b'salinkan afiqah dulu...masa pregnantkan firas dulu aku x kene buat check-up ni sbb monthly check-up buat kat private tp kali ni kene lah buat...mesti seharian kat hospital nnti... awal2 dah ckp dgn en.suami dia tlg hantar je pagi2 tu lps tu pi la balik x yah tunggu nnti sian kat firas...lg pun umah dgn hospital tu cuma 10 minit jer pun perjalana...klu dah siap nnti aku call lah suruh ambik....

dan semalam juga...masalah mencari mak bidan dah pun selesai, terima kasih lah buat ibu saudaraku yg tersayang (ececehhhh...mesti dia senyum2 baca n3 ni...heheheeee) dekat je pun lokasi umahnya dgn umah aku...

zaman skrg ni mahal benor upah mengurut yerkkk....klu aku x ambik pakej 1jam/RM50 itu x masuk charge klu aku nak sengkak & klu dia dtg ke rumah tambah lagik RM10 (umah aku dgn dia 5 minit jer dah smpi klu naik kete ler....) pastu dia offer lah pakej utk ibu2 yg baru bersalin ni... 6x urut + 3x sengkak (yg ni free klu ambik pakej) + charge myk kete dia dtg ke rumah TOTAL RM360... xde ubat @ mandikan baby...just urut n sengkak jer... klu aku nak dtg sendiri ke rumah dia tolak ler yg RM60 tuh....

mulanya ingat nak pi sndiri,tp en.suami kata x yah ler...suruh je lah dia dtg umah... aku pun ikut je lah... b'salin kali ni aku beli jamu tradisional dr kampung nenek aku....x der lah nak pakai jenama Nona Roguy ke...Mustika Ratu ker...Tanamera ker.... pakai yg ori dr mak bidan kampung.... ^______^

alhamdulillah setakat ni dah settle semuanya....cuma kali ni aku malas sungguh nak kemas beg utk pi ke hospital tu...asyik b'tangguh jer dr hari ke sehari....ntah knp lah agaknya???? beg bby jer dah siap....






****** sebenarnya n3 ni sepatutnya publish semalam...tp tersalah pulak letak tarikh tu yg publish arini...tuan badan plak 'malas' nak update semula (blh x kata cenggitu.....heheheeee),jd kisah 'semalam' ini sbnrnya berlaku kelmarin (ari isnin) ^____________^











p/s: alhamdulillah rezeki bby n anak2...PM berbesar hati memberi bonus 1/2 bulan gaji untuk penjawat awam n pesara insya'allah pada 9hb nidapat lerrrr pastu 13hb gaji utk bulan ogos plak ^_____^ waaahhhh.....mmg meriah tuh!! tp kene lah b'ingat kan...jgn 'mabuk' shopping sbb gaji bulan sept lambat nak dapat (25 sept) karang lepas raya putih mato duit dah yilekkk (habis..) huhuhuuuu...sekadar p'ingatan utk diri sendiri n teman2 tersayang...... ^_____^






11 cerita dari hati:

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

Suka entry ini...

Kak lieya... Bab mak budan tu klu kat tmn saujana dulu senang kan. Nurse urutkan.

Moga dipermudahkan semuanya

AnneRaini said... Reply To This Comment

taj sabar nak tgk baby baru...moga semuanya dipermudahkan..

suka gak ada bonus raya dpt sy buat byr upah tempah baju..9 pasang tu..mampus..hehe

lieyalatif said... Reply To This Comment

jgn jadi mcm lieya lak lia...beranak kan mia pagi2 raye ekekeekekek...adoi laa...org bertakbir raye, lieya plak subuh2 tu neee nooo neee noo ke spital nak beranak wakakaakakakaak.....dpt baby 1 syawal...alhamdulillah.....

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kalau lahir sebelum raya atau malam raya memang nak kena zakat dah tu Lia. Apa yg penting baby dan Lia sihat tak kisahlah bila dia nak keluar...

ieja amieja said... Reply To This Comment

salam lia..
upah mengurut sekarang ni mmg mahal la lia..sekali urut pun tempat akk ni rm50 dia caj..x kisah urut bese ke urut bersalin ke..

p/s: utg la hb lia dpt bonus kan..t.k pada gov..rezki bln pose tuh..

♥ ROS ♥ said... Reply To This Comment

Entry detaill... Moga akk dipermudahkan semuanya... :) Kuar mlm raya, kalut la papa dia nak byar zakat...hahahha

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

moga akak dipermudahkan time bersalin nnt..tk sbr plak nak tgk baby baru ;)

saya pun pantang baru ni guna jamu mak bidan kt kg jek..tk beli pun leesa formula ke, sendayu tinggi ke..
hehhee..arahan mak mertua! =P

dieya said... Reply To This Comment

kiut laa gambo baby tu.. mcm tgh buat acrobat

wahhh dapat bonus yer.. alhamdulillah.. ada open house ke nanti ni? ;-)

LYAfrina said... Reply To This Comment

alhamdulillah..baby membesar dgn baik.. agaknyer baby nk bg mama dia beraya dulu tu..

tahniah buat org gomen.. dpt rezeki sempena ramadhan ni

Papa Mifz said... Reply To This Comment

seronok la pada mereka yg dapat bonus...alhamdulillah...

mamalieyna said... Reply To This Comment

Insyaallah semoga semuanya dipermudahkan ..Amin..

Alhamdulillah ada rezki en suami kita kan, boleh tumpang sekaki..hehe~