July 17, 2012

menghitung hari..ada 26 hari lagi....

Assalamualaikum.....

tenggelam timbul tuan umah skrg ni kan...dah mcm biskut plak "now u see...now u don't!!!"..hahahaaaa... alahai...mak buyung dah b'tambah berat sekarang ni...pejam celik..pejam celik dah tinggal 26 hari jer lagi menjelang due utk bersalin... rasanya baru jer b'hempas pulas 'meneran' mengeluarkan seketui firas...tetiba dah nak 'meneran' lagik...uhuhuuu... tp itulah namanya rezeki kan... dulu b'mcm2 dugaan yg dilalui utk merasa sendiri nikmat n terujanya 'meneran' mengeluarkan 'buah cinta' aku & en.suami.... syukur alhamdulillah kali ni rezeki kami dipermudahkan olehNya....amin.

sajer nak m'imbau kembali gambar2 kenangan anak2 masa baby dulu....



Nama :NUREEN DAMYA HAZIQAH
Tarikh Lahir :8hb Oktober 2006 / 2.22 pm
Berat : 3kg


Nama : NUREEN DAMYA AFIQAH
Tarikh Lahir : 11 Disember 2007 / 7.16pm
Berat : 3.4kg


Nama : MUHAMMAD AFHAM FIRAS
Tarikh Lahir : 9 Januari 2011 / 11.16 am
Berat : 3.57kg

yang ke-4 ni nama dah ada, tp simpan dulu lah kan,tunggu smpi dia selamat dilahirkan nnti.... ^____^ klu betul lelaki,nama lbh kurang juga dgn firas...hujungnya jer lain.klu perempuan dah tentu lah nama akan sama mcm kakak myapika juga cuma belakangnya sajer yg b'beza... ;)

setakat ni persiapan blh kata 85% dah ready,baju bby pun dah siap2 packing dalam beg, GL pun dah ready, beg mama jer x kemas lagi huhuuu.... jamu pun dah beli cuma blm ambik jer kat kampung,bengkung,batu tungku semua adik ipar dah tlg ambikkan last week.... cuma lampin bby n barut jer masih digunakan lagi oleh anak buah...xper lah tunggu raya nnti masih sempat lagi...

skrg ni yg menjadi masalah bidan masih x dapat2 lagik..kebanyakkan sibuk sbb raya :(( tp x per lah akan diusahakan lagi....





















p/s: sekarang mudah betul rasa letih n x blh nak b'diri lama2...sepatutnya masuk je minggu yg ke-36 ni dah x nak drive lagi tp kesian pulak nak m'bebankan adik ipar...jd selagi blh & t'daya cuba je lah......mudah2an x b'salin dalam kete.....heheheeee....

14 cerita dari hati:

Aine Ainun said... Reply To This Comment

Nak bersalin da...
take care ye...
mst teruja kan kan...

lieyalatif said... Reply To This Comment

Ishhh kejap je lia kan... Dah dekat dah rupenye...

Insyaallah semua akan dipermudahkan... Skill meneran firas still ingat lagi kan hehehe...

Baby raye gituu adik mya,piqa,piras....

juliaakmal said... Reply To This Comment

semoga dipermudahkan.....akak lama lagi ....ada 4 bulan lagik....

AnneRaini said... Reply To This Comment

kejap jer kan kak lia...sy doakan semoga semuanya berjalan lancar...

Kakzakie said... Reply To This Comment

Nampak gayanya kami sibuk beraya Lia sibuk mengulek baby baru. Ada baju raya juga ke beli utk baby Lia?

Moga terus diberi kesihatan yg terbaik hingga selamat melahirkan..

chinta... said... Reply To This Comment

salam kak lia cyg...comey2 anak kak lia alhamdulillah..semoga semua dipermudahkan sehingga bersalin ye kak..x sbr nak tgok baby ke4 lak nih..kak lia..kan best kalau kak lia citer pengalaman kak lia nmenunggu untuk mendapatkan buah cinta tu..

♥ ROS ♥ said... Reply To This Comment

sonoknyer mghitung hari :) hihihi.. ros lmbt agi nih.. sedap suma nama ...

eB said... Reply To This Comment

sronoknyer. slamat mengira hari yer? tc :)

Suhana Shuib said... Reply To This Comment

wah! bestnya.. Su pon tringin gak nak hamiL..tapi hubby x mo lagi..dia ckp x larat nak bperang ngan anak2..hihi

::NureeN:: said... Reply To This Comment

nureen week36 ni mmg kena get ready dh, 2 2 anak nureen bersalin week 37.. teringat plak masa nureen preggy dlu.. mmg cepat penat kan..
walaupon penat nureen still drive sndrik.. kecian kan nk susahkan org..
berat anak2 agak lebih kurang ja.. sama ngan nureen gak 2 2 anak nureen 2.7kg :)

ieja amieja said... Reply To This Comment

assalam lia..
lama sungguh x kecni..diam2 dah nak due lia ye..semoga dipermudahkan segala urusan nnt..insyaallah..

Dee said... Reply To This Comment

kejap je ye dah nak bersalin..moga segala urusan dipermudahkan..jaga diri baik2 tau..

Izan Ishak said... Reply To This Comment

akak... dah menguhitung hari ye... kurang sebulan dah dari sekarang. izan doakan semuanya selamat sampai masa melahirkan nnti ye.

comelnya anak2 akak masa bby... gerammmm tgk!

~sbnrnya dok komen2 ni pun diri sendiri berdebar2...

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

semoga dipermudahkan kak..
insya-Allah sume selamat2 belaka...

kejap je ek kak..tgk2 dah 4 org dah chy mata..emm, rezki keluarga, alhamdulillah...

kau dpt boy, best nye 2 pasang dah! :)