July 20, 2011

J Card MEMBER'S DAY




insya'allah ptg ni klu x der aral kami akan ke Jusco Tebrau City.....sbb ada J Card MEMBERS' DAY.

hajatnya nak mencari baju raya utk anak2.....ye lah klu dah masuk bulan pose nnti letih plak nak berjalan bila siang kan....klu mlm pulak ada terawih n lps b'buka biasanya mmg nak b'rehat je lah kat umah (alasan jer nih.....ada gak shopping masa bulan pose nnti....^__________^ )

bila ada sale cenggini kompom org mmg b'pusu2 & b'rebut2 ambik peluang...bukan kita yg nak menyambut raya je yg berebut nak shopping tp yg x sambut raya pun ambik kesempatan juga sbb kejarkan diskaun tu kan......dah namanya 1 Malaysia...adat lah tu....harap2 anak2 x la meragam nnti....aku plak pegi blah petang sbb tunggu en.suami balik keje.....x tau lah parking ada ke x.....

tp yg bestnya kali ni kat JJ Tebrau buat J card MEMBERS' DAY ni 2 hari....biasanya sehari jerk....b'untunglah warga johor.... ^__________^

kene siapkan budget awal2 nih...x pasal2 "TERLEBIH SUDAH!!" nnti...maklum ajelah klu tgk baju anak2 ni mama & baba dia yg rambang mata...tambah lagi kali ni tahun pertama sambut raya bersama hero idaman malaya tuh (wahhhh...blh gitu??? ) mmg xcited nak tgk dia bergaya dgn jeans n kemeja....korang jgn gelak klu aku kata kasut raya firas aku dah siap2 beli.....huhuhuuuuu....nampak sgt mama dia over kan..anak tu sah2 raya nnti bukan reti nak b'jalan lagik pun...ngeee....x tahan weh tgk kasut tu comel giler!! ^______^

~ kenangan gambar raya tahun 2009, tahun ni kami b'gambar berlima pulak...x sabar nak tgk firas bergaya dgn baju melayu n songkok.....~

~ bila tiba hari raya...persiapan anak2 je lah yg meriah..mama n baba tumpang seronok.... ~


p.s: semalam mak sdra yg jahit baju raya aku n anak2 kata baju kita org dah siap......huhuuuu..x sabo nak tggu dia pos....klu aku rajin aku beading lah baju tu...klu "M" (segan nak sebut...ekekekeee) pakai je lah apa yg ada......^_________^



9 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

waaa soping time mmg best~ eina dh soping baju raya dak arif, kt parkson, sale baeek punya gak..so, tinggal mak dia jelah takde bju raya lgi, hu~

jrg2 dpt singgh sini, kurang ksempatan la, lappy still tidak berfungsi, hu~

tak lama nak puasa dah kan..hrp dpt menunaikan ibadah puasa dgn baik...n penuh tahun ni, hrapnye..amin..

AnneRaini said... Reply To This Comment

kat tebrau jeke yg ade member day????ah, nak gak shopping...

kak, thn lepas anak sy baru 2 bln ms raya tp die tetap ade kasut ry..hahaha..nampak sgt kite berdua mmg over...

kasut ry kasyah pon sy dah beli dah utk ry ni...

zaidah said... Reply To This Comment

bestnyer baju raya dah siap....nak beading lagi tu...beraya sakanlah...

Kakzakie said... Reply To This Comment

Seronok shopping utk anak-anak. Kalau keperluan mereka dah siap kita dah lega Lia. Buat kita tak kisah kan. Kakak pun sama....

~aSFaLiZa~ said... Reply To This Comment

wah boleh shopping baju raya ni. best nyaaaaaaa

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak pinjam kad.................

ayu pi situ baru 2 kali...
masa tu umai 1 tahun lebih..
pening..
besor sangat, bertambah pening sbb bulan posa....

heheheh

wahida said... Reply To This Comment

aku punya kad JJ dah lama expired, sbb jarang shopping kat sana...

rindu firas!!

Papa Mifz said... Reply To This Comment

salam kenal....
wah baju rayo dh siap...makin bersemangat la nak berayo yo..:)

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

tak pernah ada J-card ni kak..walaupun rumah dekat ngan JJ hehe