July 19, 2011

oh! upin oh! ipin

dah lama x bawa anak2 jalan2......kebetulan masa beli paper h/metro hari jumaat lps aku terbaca (terbacakah...???? ^____^ ) ttg KARNIVAL UPIN N IPIN....serta merta t'ingatkan damya n afiqah....dalam hati b'kata2 "klu dapat bawa kakak n kak ngah pi sini mesti dia org happy...."

bila en.suami balik keje t/hari tu cpt2 aku b'tau hajat dihati....alhamduillah en.suami setuju tanpa byk soal.....anak2 bila dgr dah tentulah melonjak kegembiraan.....sampai ke malam asyik sibuk bertanya ttg upin n ipin...t'utamanya tentulah damya....

pagi tu mudah jer nak kejutkan anak2 dara ni...bila sebut "cepat bgn kita nak pi jumpa upin n ipin ni...klu lambat nnti upin n ipin dah balik" wahhhhhhh...berterabur masing2 turun dari katil....nak mandi pun senang je...klu x hujung2 minggu jgn harap lah anak2 dara ni nak mandi awal.....

pukul 10 pagi kami bertolak dr umah....sblm tu sempat lagi singgah kat restoran mamak utk b/fast.....

~ kami blh di katakan awal sampai sini....parking pun byk kosong lagi...tp kat dalam ni org blh tahan ramai jugalah......~

~ pose dgn cu manis....sblm masuk ~

~ dgn mama pulak..... ~

~ aktiviti pertama kami......bergambar dgn maskot upin n ipin,comel lah maskot nih...heheeee...bukan mya n fiqa je yg suka mama n cu pun teruja...ngeeeeeeeee.....lps jumpa upin n ipin damya dok gosok2 hidung dia "mama...hidung kakak gatal lah cium tangan upin td....tangan dia b'bulu" ekekekekeeee...lawak lah kakak ni..... ~

~ sempat plak ipin buat peace.....gambar ni ehsan dari kakitangan karnival ni sbb aku bagi hp suruh dia ambik gmbo...gmbr kami ramai2 guna kamera palaroid..kene bayar RM10...x per lah...janji anak2 happy.... ~

~ ini hasil dr kamera palaroid tu..... ~

~ "RUMAH OPAH" replika saiz sebenar ni...siap ada bilik upin n ipin.bilik kak ros...bilik opah...tp kami sempat masuk bilik upin n ipin jer.....yg lain2 x sempat dah...berebut org nak ambik gmbo....malas lah nak b'sesak2.....tp sempat juga kami 1 family b'gmbr kat ruang tamu umah opah...terasa mcm pi beraya lah pulak.....heheheee ~

~ bergambar dgn opah sebenar....Hajah Ainon....suka kemain mya n fiqa.....kami sbnrnya t'cari2 pelakon2 upin n ipin ni....tp mcm x nampak pulak.....jumpa opah n tok dalang ranggi jerk... ~

~ fiqa x mau b'gambar dgn tok dalang nih.....menangis dia menyorok kat belakang baba...apa daaaaaaaa..... ~

sblm balik ingat nak juga beli cenderahati yg dijual.....tp tgk org beratur dah mcm ular kene palu...x larat lah nak menunggu...firas pun sampi dah t'tido...kesian kat dia plak....x per lah janji anak2 dah dapat jumpa upin n ipin........


p.s: insya'allah klu ada rezeki t'ingin nak bawa anak2 ke restoran upin n ipin plak............



5 cerita dari hati:

adarnadzmie said... Reply To This Comment

seronoknya mya n fiqa dpt bertemu dan bergambar ngan upin ipin opah n tok dalang...

juliaakmal said... Reply To This Comment

bestnya..akka yg dekat nie pun x dpata pegi..sb balik kg ada kenduri....

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kakak mula dah plan nak pergi Lia tapi dek kerana yg kecik pulak muntah-muntah siap bawa klinik last masuk bullet ikut montot dia. Tak jadi pergi. Sampai hari ini masih demam lagi....

Budak-budak mana tak suka upin & ipin kan Lia...

zaidah said... Reply To This Comment

restoran upin ipin kat mana plak lia...zai petang tu baru perasan yang ade karnival upin n ipin kat persada....huhuhu rugi tak gie...

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

wah..............
bestnya...
suka sangat2 suasana kanival y kak ikuti

suka benor si bertiga layan upin dan ipin....

lagilah si cu manis boleh jagakan firas...

PS: ada beli ole2 utk anak2 kak....