July 11, 2011

i'm back...

wawawahhhhh....ferasan tuh..."by popular demand" konon.....ntah ada ntah tidak yg menunggu n3 dari aku blogger yg sekadar di pinggiran jerk nih.....uhuhuuuu....

lama sungguh x m'update blog....

aku ni bila malam mmg t'amat2 payah nak b'on9...klu buka pun kejap2 jer....dulu klu b/band ada kat umah....waktu pagi tu aku mmg p'utkkan selama 1 1/2 jam utk bw,update blog n buka fb...itu pun sambil2 tunggu baju siap dibasuh n pastikan nasi mmg dah di masak.....jd,bila pukul 11 je aku tinggal masak lauk pauk yg ringkas.....

tp bila ptg...masa mmg byk dihabiskan utk melayan anak2....teman dia org buat h/work..anta pi mengaji...balik ngaji teman anak2 main kejap.....pastu dah nak dekat maghrib....

bila malam pulak...siapkan keperluan sekolah anak2....kemas buku sekolah,iron baju....tgk2 jam dah pukul 10 mlm..... (pantasnya masa berlalu kan....) bila pukul 10 kene tidokan anak2 pulak....pastu mamanya pun ikut lelap...muahahaaaa....

~ nak pi mengaji....dah 2 minggu anak2 mengaji sehari 2 kali (mengaji dgn cikgu yg sama juga) sekali masa kat skolah n sekali lagik blah petang plak......teacher saadiah kata supaya cepat khatam......alhamdulillah..anak2 mmg suka sgt dapat mengaji setiap kali nak pegi mmg b'semangat sungguh....mudah2an kakak n kak ngah cepat khatam....amin... ~

~ bujang hensem ni harus ada jugak yer....peneman mama....kakak n kak ngah ni mmg kene hantar pi mengaji w'pun umah teacher tu dekat.....aku mmg x berani nak lepaskan dia b'dua pegi....kakak byk kali kata berani pegi sendiri....tp mmg tidak lah.....biarlah aku anta n tunggu smpi dia org siap mengaji kat depan umah teacher tu...... ~

~ balik mengaji WAJIB siapkan keje umah baru blh p main kat luar......... ~



5 cerita dari hati:

JaJa'Z said... Reply To This Comment

akakkkkkk....miss u and ur blog...macam tak kena jek rasa kalau tak baca blog kak lieya tau...takpe2 jaja memahami...kalau bebudak tu ada..layan la diaorang dulu..hehhe

dieya said... Reply To This Comment

betul kata k jaja.. i miss u too!
ye laa kak, mmg kena teman budak2 tu gi sekolah. skrg ni banyak org pelik2. takut kan.
kat kl skrg nak jln kat kaki lima pun takut.. acid splasher laa.. apa laa.. sanggup drive walau dekat.

juliaakmal said... Reply To This Comment

rindunya...hehhee......

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

comelnye anak2 akak pakai tudung..takpe kak..masa yang paling berharga adalah dnegan anak2..lbh2 lagi anak2 akak ngah membesar..kami sentiasa tunggu entri akak :)

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

tak apa kak lieya..
janji ada entry si kecil utk kami..
thanks..

depa mmg comel..
umai mengaji dgn ayu..
rasanya ayu kena hantar ke rumah ustazah yg berdekatan.. sbb dia dah banyak yang boleh dibaca dan hafal