July 26, 2011

kisah songkok firas....

mulanya aku dah nak pi tempah kat kedai...dah byk kali kami lalu lalang kat situ n aku nampak ada papan tanda (yg blh di angkat2 tu) tulis "menerima tempahan membuat songkok", masa kami pi singgah kat situ en.suami dah rasa pelik sbb x der sebiji songkok pun yg dipamerkan kat situ....x kan lah ambik tempahan songkok pastu lansung x der jual yg dah siap...??? aku tgk ada sorang makcik kat situ...

aku: "makcik kat sini ada terima tempahan buat songkok ker???"

makcik tu mcm t'pinga2 plak...mcm segan nak jawan pun yer....pastu ada sorang budak dtg ala2 tomboy gitulah pastu terus dia jawab dgn selambernyer " itu cuma tulis jer..."

haaaa?????? aku pandang en.suami dgn muka pelik juga lah....blh plak buat cenggitu?? klu x der khidmat buat songkok jgn lah pasang papan tanda mcm tu...buat org keliru jer....haihhh...mcm2 daaaaaaaaaaaaa.....

sudahnya kami pegi cari kat kedai Ten Ten sbb sblm ni wife pd sepupu en.suami ada b'tau kat situ ada byk jual songkok ready made.....

dan alhamdulillah ada saiz songkok utk firas....teruja rasanya nak tgk dia menggayakan songkok ni dgn baju melayu..... ^___________^

~ pakai songkok senget style p.ramlee.....heheheee.... ~

~ dah bulat semula pipi firas...aritu masa discaj dr hsptl kempis jer pipi dia....huhuuu ~

~ comel x saya pakai songkok....????? ~

~ lps dapat songkok terus t'lelap.....sian dia kepenatan sebab masa ni kami baru balik dr kampung...balik hari plak tu..... ~




p.s: indahnya hari raya bila dapat bertemu dengan semua sanak saudara...yg dekat n jauh...yg lama x bersua muka.......



11 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Lia... kakak tengok Firas macam dah besar sangat bila pakai songkok tu ye... Comellah. Mata dia tu buat org terpikat....:)

juliaakmal said... Reply To This Comment

wah..excited yer buat persiapan raya utk anak2....

AnneRaini said... Reply To This Comment

nak cari songkok gak utk anak..setakat ni lom jumpe lg yang budak kecik punye...

lieyalatif said... Reply To This Comment

amboi2....firas gebus dah ready songkok hah......dayyan lum lagi cari nie....mesti takde saiz kan....lieya ingat nak tempat kopiah kait tu ala2 crochet tu hihihihi......

tak sabar nak tgk anak bujang kite berbaju melayu kan lia....mesti cute....tgh pikir ni mane nak cari sampin tuk saiz baby ni .....excited omaknye hah niii ekeekekek

JaJa'Z said... Reply To This Comment

alolololo...comelnya dia pakai songkokkkkk..cute mcm cik jaja jugak..hehehhe...kemain lagi pakai senget2 mcm p ramlee....

Hanis Azla said... Reply To This Comment

comelnya firas pakai songkok.. anak2 akak masa kecik2 pakai kopiah aje.. he..he.. aka pun suka tgk budak2 pakai baju melayu lengkap dengan songkok.. nmpk comel sgt..

akiratoriza said... Reply To This Comment

time Adam kecik2 dulu saya juz beli songkok yg mcm pak aji pakai g masjid tp ada corak2 utk kanak2 la xleh putih mcm pak aji betul2.

zaidah said... Reply To This Comment

comelnyer fira pakai songkok tinggi.....macam dah bujang...

ieja amieja said... Reply To This Comment

shopping bj raya dah selesai,tp songkok x sempt nak beli lg..
mcm dah beso jer firas tu kan..

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

firas mcm dh dewasa..
mmg comel\

kak.. nanti dtg umah ayu tau

anaconda said... Reply To This Comment

comelkan pakai songkok,pakai topi pon kalau si Awwal xnak.baju da ada songkok je lom bli.bestkan