July 17, 2010

dugaan....

sajer ptg2 ni nak meluahkan hati.... bukanlah mengeluh dgn dugaan yg diberi olehNya...cuma nak share jer dgn kawan2....kurang2nya x la stress kan....

semenjak nak masuk 4 bulan ni aku kerap sgt kene sakit kepala...selera makan pun makin b'kurangan..kdg2 seharian x makan...bukan x nak makan tp mmg x der nafsu nak makan pun...aduhai....x tau nak buat mcmana..

dan yg lebih menghibakan hati ini...bila kepala b'denyut..aku di larang keras oleh en.suami makan panadol....terpaksa la aku minum air suam byk2...habis minyak kapak aku tenyeh kat kepala....

mmg berbeza btl pregnant kali ni....harap2 masuk bulan pose nnti aku dan back to normal....

~ ini rojak asma yg aku beli kat pasar malam Kota Jaya ptg smlm....konon mcm sedap...tp x sampai separuh pun aku makan.....ntah lah..mungkin perut dah masuk angin sbb seharian aku dah x makan....buah mangga tu jer yg selera kat tekak nih.....~

~ adik makan roti john...selera tgk dia makan.... ~

4 cerita dari hati:

dieya said... Reply To This Comment

ish ish ish patutlaa turun sampai 5 kgs, makan mangga jek rupanya. i should be the last person on earth to give you pregnancy advice, but maybe k lieya bleh try minum susu utk pregnant mums, at least dapat zat yg seimbang utk baby kan?

hope your headache will go away soon! nanti bulan puasa pegi pasar ramadan, sure banyak makanan, boleh tengok2 kalau ada yg memikat selera ;-)

teringat serina chef wan buat jalan2 cari makan time dia pregnant, sentiasa berselera je dia tu kan!

Sha@Mama Tina said... Reply To This Comment

Memang dugaan lain mcm nampaknya pregnant ko kali ni is. Tapi takpe.. umo kita dah makin meningkat agaknya..ke..baby boy punya pembawakan ke..sape tau..

Takpelah..bersyukur je apa yang didugakan.. untuk menghapuskan dosa kita tu is..

Makanlah apa yang ko rasa selera nak makan. Makan sikit pun kita makan la jugak kan..dari tak makan langsung

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

terima kasih byk2 atas ingatan tu..begitulah selera semenjak mengandung ni dieya...cuma makan buah2an jerk...sblm ni akak byk makan limau sunkist tp lama2 en.suami dah bising sbb dia kata x elok makan byk sgt...nnti otak bby kecut....

susu mmg akak minum tiap pagi/malam (susu anmum)

harap2 menjelang jer bulan pose nnti selera makan back to normal kan...ye la kan bazar ramadhan kan byk pilihan....tp en.suami suruh akak masak jer kat umah...sekali sekala blh la pi m'beli belah kat bazar ramadhan....

tu la kan...jeles jer tgk serene tu makan penuh selera...akak plak x blh jd mcm tue... ;((

Mamamya said... Reply To This Comment

along...

ha'ah mmg sgt b'beza...

x per lah ini lah dugaan namanya...aku terima jer dgn redha w'pun kdg2 terasa sgt tidak larat....