July 30, 2010

Mee Hailam Simple....

hari ni menu simple jer...request by damya...

kami pun mkn b'3 jer arini..jd malas ler nak masak mcm2 kan....ikutkan je la selera anak2..

~ mee kuning yg di grg t'lbh dahulu dgn sedikit bawang putih + halia + 1 camb kicap manis + sedikit minyak bijan ~

~ sayur2an.... & sedikit ayam ( tiada dalam gmbr...lupa nak snap lak tadik) nama pun mee Hailam simple kan..so, xder la udang yg m'lingkar2 or sotong kat cni.. :)~

~ taraaaaaaaaaaaaa...simple but nice.. (puji masakan sndiri...), yg penting anak2 suka... ~


9 cerita dari hati:

JaJa'Z said... Reply To This Comment

kak..ni dah mcm mee lakna jek..sedapnyaaaaa....

dieya said... Reply To This Comment

mi hailam nampak sungguh cedap! but i prefer mi hongkong, mi tu goreng ngan telur then baru curah kuah macam kuah hailam jugak.. owh so yummy!

p.s.: k lieya.. sorry! salah send email tadi ^_^ dah send kat e-mail yg betul.. hehehe

Lelord said... Reply To This Comment

uwaaaaa doha xde mee kuning

BIONIC WOMEN said... Reply To This Comment

waaaa...so yummy...penuh khasiat wat anak2..good2

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

ye ker..? ntah ler..akak masak jer nih...ikut citarasa sendirik...hehehe...

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

mee hongkong...penah makan gak...rasa lbh kurang dgn mee hailam kan...bezanya ada telur tu ler....
ala ni masak main campak2 jer dieya....janji sedap... :D

p/s: okies..akak dah check...tp blm sempat reply... ;)

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

alahai...kesian sungguh dgn sahabatku ini....x per lord...s'bln jer lagik...sabar yer....

Mamamya said... Reply To This Comment

bionic women..

hehehe...btl2...klu x buat camni anak2 x mau makan sayur... :)

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

nyummy....sedap kak...awe suka..tapi awe suke kuah dia macam mee kungfu jerk...hehe