July 28, 2010

aduhhh....demam + selsema lagi.....

dah lewat ptg baru sempat nak buka blog...smlm mmg x sempat nak jengah....

ari isnin aritu aku buat check-up lagi...alhamdulillah bby ok cuma aku jer yg kurang darah & darah cair...mungkin sbb masa awal2 mengandung aritu aku kurang makan yg berzat...asyik makan buah2an jer...sayur & makanan b'protein x makan....

jd,doktor bagi pil untuk tambah darah n pesan suruh makan hati lembu & kerang....

alamak!! aku x makan hati lembu....hati ayam tu ok lg lah....

lps makan pil tambah darah...mlm tu tiba2 tekak rasa perit...aku biasanya klu tekak perit ni mmg nak demam...& seperti yg aku jangka,pagi tu badan dah rasa sengal2 n sakit sendi..kepala pun senoneng jer..... alahai...demam lg la nampaknya.... en.suami kata ni mgkin effect dr pil tambah darah tu....tp aku x pasti ye @ tak.....

ni pun kepala masih pening2 lalat lagi....tp dah rasa kurang sikit la b'banding semalam....

pastu malam td afiqah pulak badannya agak panas...mlm td batuk2 sampai muntah...haihhh....jangkit mama ke ni??

siang td en.suami x henti2 bg sms ingatkan kat aku utk bg afiqah minum ubat demam setiap 4 jam...dia risau sbb hujung minggu ni dia ada tugas luar lagi....nak tinggalkan kami dalam keadaan yg x sihat ni....dia x sedap hati...tu yg kejap2 sms...kejap2 tepon....risau aku lupa makan ubat n bagi afiqah ubat....

harap2 sblm en.suami pegi nnti kami semua dah sihat....

aku malas nak balik kampung sbb plan nak siapkan jahit langsir umah....klu balik nnti mmg x t'jahit la langsir tue.....

ok lah....nak ziarah umah kawan2 sat...

semoga kami cepat sihat.....amin.



12 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

tak sihat ke?..susah if suami bertugas luar tp si mama n anak2 tak sihat ni..hope cepat la baik ye..mkn ubat n ikut nasihat doktor! yg pntg si mama kena sihat dl, kalau tak mcmana nak jaga si anak2..oooh baby dlm peyut jugak..hehe..take care yeh! ^_^

Mamamya said... Reply To This Comment

ieyna....

a'ah...ssh hati juga ni..nak kene tinggal demam pulak...harap2nya cepat lah sihat....
tq yer ieyna... ;)

Nora Asfa said... Reply To This Comment

Lama tak singgah sini..rupanya bakal tambah permata hati eyh... TAHNIAH!! dah berapa bulan ya? jaga kesihatan bebaik.. makan kena jaga gak.. Semoga you dan anak cepat sembuh..
Jangan terlalu kuat bekerja.. take care!!

Mamamya said... Reply To This Comment

kak nor...

terima kasih kak sudi dtg lagi....dah 4 bulan ni...on d way 5 bulan lah... ;) terima kasih sekali lg kak...

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

salam kak...skunk mmg musim kak ek...kat ofis awe ada staff tu demam dia balik2..cian

akak jaga diri ye...jaga baby sekali..tak sabar nak tunggu baby akak...hehe

m6hidrogen said... Reply To This Comment

aduhai bertimbangrasanya suami anda..semoga anda dan suami sekeluarga bahagia di dunia dan akhirat

Mamamya said... Reply To This Comment

salam awe....

tu la..aritu akak n anak2 dah demam...ni tetiba pulak demam lagi...org kata demam nak sambut ramadhan...hehehe....
lg pun sekarang cuaca pun sejuk jer...musim hujan...ditambah lagi dgn musim buah2an...

redha jer la...harap2 sblm hujung minggu ni demam dah kurang sikit....

hehehe..akak pun xsabo nak tunggu dia kuar awe...harap2 semuanya selamat...aminnnnn.

Mamamya said... Reply To This Comment

m6hidrogen...

terima kasih atas doa anda...smga dimakbulkan olehNya...amin.

azila said... Reply To This Comment

salam..siannya...semoga cepat sembuh.akak due bila???

dieya said... Reply To This Comment

owh demam lagi.. get well soon k lieya and fiqa! rasanya hati ayam pun ok utk tambah darah, coz sorg sepupu dieya pun ada problem kurang darah, doktor suruh dia makan hati & pedal ayam. alhamdulillah she's better now.

alahai caring nyer laa hubby k lieya. nak cari laki komando jugak laa camni! pssst.. apa cerita mr. cute commando yg k lieya nak risik2 tu? ada perkembangan? hahaha! :-p

take care ya sis!

Mamamya said... Reply To This Comment

zila...

salam... apa nak buat...dah nak demam..terima je lah..mudah2an cpt baik...pg ni en.suami p keje lewat sat lg nak p klinik...

due 10 january 2011...harap2 dapat tarikh 11.1.11...ehehehehe.....

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

thanks dieya...

akak mmg x makan hati lembu...aritu pun en.suami belikan hati ayam n pedal jer..n akak masih blm sempat nak masak lagi...may be hari ni kot...tgh demam2 ni x brp selera nak makan....

owhhh...yr mr.cute kmdo...sori yerk...lupa nak b'tau dieya...dia officer baru..nama di suami akak x pasti sapa sbb sia dah lama x dok kat GERAKHAS,lps habis sambung blaja kat UM aritu terus posting ke sini pulak.....
insya'allah klu akak tau sapa nama dia nnti akak inform dieya yer...sbb raya nnti kami mesti jumpa dgn mej.normin...ehehehehe.....