July 29, 2010

JELAJAH BLOG RAMADHAN 1431


dah lama x join program2 jelajah2 Ben Ashaari ni...klu x silap last program yg aku ikut 'jelajah blog ibu2'...kali ni aku nak join pula program "JELAJAH BLOG RAMADHAN 1431"...

Bersempena dgn kedatangan bulan ramadhan al-mubarak ni...aku nak ucapkan selamat menyambut bulan puasa..tahun ni pertama kali aku sambut ramadhan ni 'kampung' sendiri..dekat dgn mak n ayah,mak/abah mertua...adik2 beradik & saudara mara...rasanya sambutan Ramadhan n Syawal kali ni lbh meriah....

Kepada semua sahabat handai...kakak2..yg sudi singgah kat blog comelku ini...(comelkah....hehehe) lia (kene tukar ganti yg lbh sopan utk bg ucapan..) nak ucapkan selamat menyambut kedatangan ramadhan yg bakal tiba lbh kurang 2 minggu lagi...andainya ada sebarang kata2 dalam n3 kat blog ni yg menyinggung hati dan naluri...(iskhhhh...syahdunya....) lia mohon ampun n maaf.....

sebagai juadah utk para tetamu...aku pilih Soto Ayam....makanan kegememaran keluargaku...maklumlah org johor kan.....

~ gambar ni dari blog masakan yg glamor tu..."tiiffin biru" yg baru sambut b'day yg ke-3...tahniah CMG!!~

Cik Mat...minta izin tepek gambo soto ni kat sini yerk...jgn saman lia pulak nnti....ni cuma m'ikut syarat yg ben bagi tau....ehehehe.... ;)

sebagai cenderahati pulak.....aku dgn berbesar hati ingin memberikan ini.....kepada para tetamu yg sgt dihargai.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

~ taraaararara..... ehehe...biasa lah kan bila raya semua org mesti nak wangi2....produk ni aku ambik dr banner iklan "RIZI BIZ SHOP" mcm produk ada kat situ.....sesuai utk utk kaum adam & hawa.....~


sekian utk sajer utk program "JELAJAH BLOG RAMADHAN 1431"... semoga kita semua akan memperolehi keberkatan di bulan yg mulia ini....aminnnnnnnnnnnnnnnnnn.


3 cerita dari hati:

dieya said... Reply To This Comment

wah.. soto ayam.. i like! lama nyer tak makan soto. tunggu raya nnt sure my aunty buat soto, bleh makan puas2!

p.s.: gelak sakan dieya baca comment k lieya on the previous entry :-D sampai ur hubby, mej normin semua dah terlibat dalam ini wayang.. hahaha! tengok nama mej normin tu keluar, terus kecut perut.. takut! nanti laa one day i try to write abt benda2 yg dia buli kitorg time training dulu ;-p

p.p.s: selamat menyambut ramadhan to u too!

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

soto ayam ni mmg makanan kegemaran kami sekeluarga...lbh2 lg en.suami tu ler...klu akak masak soto ni...dok ulang2 makan jer la dia...tp yg peliknya,dia x suka makan soto dgn sambal kicap...bukan soto..apa juga sup lah...dia mmg x ltk sambal kicap...pelik selera kmdo ni kan....

klu akak lah selagi x hitam kuah tu dek krn sambal kicap mmg x puas rasanya... ;D

p/s:ekekekeke...x per la dieya..kot2 ada 'jodoh'..wink3!!! klu akak citer la dgn mej.normin ni...kompom gelak sakan dia....
en.suami klu dah jumpa buddy dia nih...sembang x hengat dunia.....ngalahkan org pompuan...maklumlah sekali sekala jumpa....

Lelord said... Reply To This Comment

pheweeet...bak anto semangkuk kat aku