July 30, 2010

why i'm so careless????

salam pagi jumaat...

hmmm...pagi2 lg dah mengeluh kesah...bukan marahkan sesiapa tp pd diri sendiri yg agak cuai sejak akhir2 ni....aduhai...adakah ini menandakan aku sudah semakin tua??? oh! tidakkkkkkkkkkkkkkk!!!!

bukan lah x nak terima hakikat diri ini dah semakin lanjut usia...dah mmg realitinya setiap tahun usia akan b'tambahkan.....s'pttnya bila usia semakin b'tambah aku semakin jd lbh prihatin pd apa juga perkara yg berlaku....tp....knp aku masih melakukan kecuaian???

sajer la nak share ni...mengadu nasib pagi2...td dah luahkan pd en.suami....ni pd kawan2 pulak2..utk di jadikan pengajaran yer....

last week aku b'tau kat en.suami,pregnant kali ni aku nak try produk Biodex..bukan nak beli full set.tp cuma nak minum susu Icg jer...sbb aku ada baca kat magazine ttg kebaikkan produk ni...

so,ptg jumaat (last week) aku singgah kat Kipmart,cadangan asal aku nak beli kat kedai anak jiran aku kerja...sbb aku dah tanya harga susu tu pada dia...tp disebabkan kami kesuntukkan masa..en.suami kata "beli jer lah kat sini (kipmart)"...aku pun tanpa byk soal ikut jer lah...

masa kat kedai tu aku dah ckp dgn pekerja kat situ...aku nak beli susu Icg produk dari Biodex,pastu dia

"Icg tu utk lelaki kak....klu pompuan IGg.."

masa tu aku dah confused...eh,aku rasa btl aku tgk kat magazine tu tulis Icg...tp disebabkan aku cuma tgk sekali dua...so.aku rasa maybe budak ni btl...ye la..dah tentu dia kerja kat kedai ni...mesti dia lbh tau kan... & aku tanya lg

"ini mmg susu utk pregnant ker?"

dgn yakinnya dia jawab "a'ah...ye la ni kak...bagus susu ni..tambah tenaga",

aku belek2 lagi kotak susu nih... "berapa ni dik?"

"RM 95 tapi sya bagi RM90 lah"..uih,aritu aku tanya anak jiran aku tu dia kata RM85/kotak.

"x blh murah lagi ke dik?"

"x blh la kak...." aku pun dah nak mengejar masa....terus bayar.masa ni dalam hati dah membayangkan bby dalam perut ni akan dapat khasiat mcm yg aku baca kat magazine tuh....

selepas beberapa hari beli susu tu aku masih x minum lg..hati ni berat jer nak minum...sampai la en.suami tegur..

"eh! x minum lagi susu ni...kata nak sgt aritu??" nada macam marah jer lah tuh.....

"ye la,esok start minum...."

pastu esok pagi....masa nak buka kotak susu tu...aku belek2 lagi...mmg rasa berat hati sungguh...aku tgk kanan/kiri kotak tu x der pulak tulis perkataan "biodex"..aku terus call adik aku kat kg sbb dia rajin beli majalah 'mingguan wanita' & iklan biodex ni mmg sentiasa ada kat majalah tu...aku suruh dia tgk btl2 apa nama susu biodex tu..

bila adik aku jawab "long..nama dia Icg lah..."

aduhai....aku sedih sgt masa tuh..nak aku pulang kat kedai,plastik pembalut tu damya dah koyak.so,dah tentulah dia x nak......tp kotak tu lansung aku x buka lagi....

aku terus call en.suami..

"ba..susu aritu salah beli lah...mcmana ni?"

"salah mcmana?"

"itu bukan susu dr biodex...ntah susu apa x tau...cuba baba search kat internet ttg susu IGg ni..blh ke klu org pregnant minum...rasa x sedap hati lah nak minum..."

10 minit lps tu dia call....

"byk juga khasiat susu tu...utk org diabetes,tambah tenaga...."

"ye ker? tp mama x nak minum lah...takut ada effect pd bby"

'x per...klu x nak minum...nnti bagi pada mak"

'x per ke ni ba..." masa ni aku rasa sgt b'salah sbb silap aku..x tgk n baca btl2 kat kotak tu...xcited sangat nak bg yg terbaik utk bby ni sampai aku cuai & harganya dah la mahal.....

"dah ler....benda dah jadi...lain kali jgn buat lagi..." aduh...t'haru sungguh...tp rasa b'salah tu ttp ada setiap kali aku pandang kotak susu tu....

selepas kejadian tu kami sepakat nak teruskan minum Healin Gamogen jer & x yah la nak minum susu2 yg lain selain anmum....

~ ni ler susu tuh..ada sesiapa penah minum ker??~


p/s : moral of the story..lain kali klu nak beli apa brg/produk..confirm btl2 kita tau nama produk tu...


3 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

huhu..kerugian di situ! tp takpe la leh kasi mak kan...huhu..kalau en suami eina, harus kena dengar dia membebel dl =P

Mamamya said... Reply To This Comment

ieyna...

sedih btl..mmg 1 kerugian..pengajaran utk lia juga nih....

Roi_Zam said... Reply To This Comment

penah minum nih.... sedap gak... sbenarnyer utk lelaki susu nih...tambah tenaga..hehe