May 24, 2012

selera org demam....



Assalamualaikum.......

semalam x bersiaran....tuan umah demam & selsema.... batuk baru nak berlalu pergi demam & selsema pulak dtg bertandang.... dugaannnnnnnnnnnn.... x tahu lah rasa mcm kurang antibodi pulak, kerap sgt sakit kebelakangan ni... en.suami kata sbb penat, tp rasanya x der lah penat sgt2.... masih ok lagi... masih larat lg lah nak buat semua keje2 umah & uruskan anak2 serta suami...lg pun baru 7 bulan preggy....mungkin krn cuaca yg x menentu skrg ni agaknya....

mlm td tekak org demam ni t'ingin nak minum air bandung laici... alhamdulillah dah dapat..tp tetiba nak yg ni plak...



~ gambar ehsan google yer..... yg atas nun air bandung soda n bawahnya yong tau foo..... aduhai...rasa mcm m'manggil2 jer...sedap hirup kuah yong tau foo panas2 kan....pastu sejukkan tekak dgn air badung soda tu....fuhhhhhh....nyamannya......  ^___________^ selera org demam ni kemain lagik kan...huhuuuu...x sedor batuk baru nak baik dah ngidam nak minum ais.....heheheeee!!!! ( baba...jom pi Yong Tau Foo Telaga Biru...... ) ~




















p/s: pagi td ke Klinik lagi utk ambik tekanan darah...alhamdulillah semuanya okey...next check-up buat kampung plak..... :)

11 cerita dari hati:

lieyalatif said... Reply To This Comment

Bukan tekak org demam tp tekak org preggy ni lia hihihi....

Semoga lia sihat2 hendaknye ye.... Ade peluang rehat lia rehat betul2 yeak.....

Kakzakie said... Reply To This Comment

Org mengidam ni Lia bukan boleh ditahan-tahan tapi biasanya kalau dah dapat walau sikit pun dah puas hati...

Insya-allah senang boleh dapatlah tu...

AnneRaini said... Reply To This Comment

adoi..lama gak tak mkn yong tau fu...lapar!

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

macam2 pula yang diidamkan tu ya... nanti akak nak try jugalah yong taufu telaga biru tu, errrr... dia guna air telaga ke?? hiks

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Hari isnin akak baru makan yong tau fu. Beli kat Mydin jer.

MamaEma said... Reply To This Comment

bila demam selera nk makan macam-macam..tpi bila dah ada di depan..memang tak dapat nak habiskan..

Papa Mifz said... Reply To This Comment

ni betul ke demam nih...lain macam jer selera..hehe (gurau kak)

dieya said... Reply To This Comment

Get well soon sis!
Bagi sihat betul2, pastu makan laa yong tau foo ngan sirap bandung tu puas2. Kalu makan time tak ssihat pun rasa dia jadi tak sedap kat tekak kan. Rugi je nnt.

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak... sirap bandung katanya,, orang johor yang first time buat resepinya

wahhhhh.. bangga daku

semoga cepat sembuh ya, semalam ayu makan yong tau fu.. mmg sedap kalau time panas2

ainnoraini said... Reply To This Comment

Semoga cepat sembuh yee...

Sirap bandung...sedap tuu

chinta... said... Reply To This Comment

semoga cepat sembuh ye kakak...sedapnya air bandung laici...sejukkk