June 29, 2012

alahan di'penghujung jalan'....

Assalamualaikum.......


alhamdulillah bertemu kembali....2 hari blog x b'update sbb tuan umah agak sibuk sikit..menerima kunjungan dr adik n family ditambah pula kesihatan diri yg agak x brp stabil kebelakangan ini.....mungkin begini lah ragamnya bila mengandung di usia 30++...rasa mcm xder stamina la pulak...

sejak akhir2 ni mmg selalu & mudah sgt rasa letih n lesu2 badan..klu org lain alahan di awal2 mengandung tp aku yg dah masuk minggu ke-34 ni tetiba setiap pagi mesti rasa mual2 n muntah2.... mmg ada kah symptom mcm ni yer...???? mengandung kali ni ragamnya lbh kurang waktu mengandungkan afiqah dulu...kaki yg belah kanan mudah sakit n kejang2....selalu juga minta en.suami tlg urutkan tapak kaki /kaki ni... 

pagi ni pulak badan rasa x b'daya sgt w'pun pagi td dah b/fast kuew tiau goreng + segelas susu (mungkin sbb t'lalu letih sbb 2-3 hari ni byk sgt b'diri & b'gerak ke sana ke mari) tp w/pun letih ttp m'gagahkan diri bgn selesaikan keje2 umah...sian pula nnti anak2 kelaparan x makan. pg td pun cuma sempat buatkan roti sapu butter jer utk damya n afiqah.... 


~ mulai hari ini mungkin blog akan sunyi sikit sbb saya memerlukan lebih rehat...... ~


~ gambar damya n firas di pantai klebang....dtg bersama pak ngah ke sini.. ~























p/s: x sempat nak b'kunjung balas ke blog kawan2 yg lain...insya'allah klu sya dah sihat nnti akan saya kunjungi blog kawan2 semua yer...... happy weekend!!!

9 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

jaga diri kak lia baik2..takyah renyah sgt..rehat cukup2 okay..

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

gambar last tu mcm tahun 70-an, hehe..

Lia, bykkan berehat ya..

Kakzakie said... Reply To This Comment

Berehatlah Lia... kadang hati rasa gagah tapi fizikal sebenarnya dah tak larat..

Teratak Hami said... Reply To This Comment

mmg penatlah lia. Akak pun dah takle gerak byk2.

Papa Mifz said... Reply To This Comment

kurangkan berblog xpe...kesihatan tuh penting kan...;)

mamalieyna said... Reply To This Comment

take a good rest!

cantik posing tepi pantai..damai..

syiela said... Reply To This Comment

moga semuanya ok saja.. take care

Outbound Training Malang said... Reply To This Comment

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hargailah hari kemarin,mimpikanlah hari esok, tetapi hiduplah untuk hari ini.,
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

Izan Ishak said... Reply To This Comment

kena byk2kan rehat tu kak... izan dari dulu mmg kalau alahan ni dah tengah2 n hujung2. dok uweekkk2 je kejenya...