October 16, 2012

main masak2 zaman skrg...

Assalamualaikum....

semalam masa saya post n3 puding yg kat bawah nun.. saya t'pandang satu draft n3 yg dah lama saya simpan tp x t'publish2....

masa ni saya bawa harraz inject sebulan (w'pun masa tu dah 38 hari..) sementara mama tunggu giliran anak2 sibuk main kat satu sudut klinik....

dulu2 saya main masak2 bawah pokok kopi kat kampung..x pun menumpang kat bangsal kelapa nyai (nenek) saya... t'kenang kawan2 lama ^___^ main masak2..main kawin2.. siap b'tepung tawar lagik hehehee... tp zaman skrg ni mcm2 mainan ada... dari yg harga serendah RM10 dapat 3 barang hinggalah yg mencecah ribuan ringgit...t'pulang lah kepada kemampuan masing2....

kebetulan kat klinik ni ada tempat main masak2 ala2 mini kitchen.siap ada peti ais & oven dan kebetulan juga masa tu x ramai org,jd..seronok lah anak2 ni b'main...


~ kakak mya tgh bakar kek... ^____^ ~


~ kakak " baba blh belikan x satu mcm ni...????" baba "blh...... " mama menyampuk " haihhh...x yah le,x sampai sebulan hayatnya nnti dah hancussss" ~


~ calon mastercheft nak check kek dah masak ke blm...? hehe ~


~ buat ais plak..... ~


~ kakak bakar hotdog.. piyas tlg basuh pinggan mangkuk.... comel plak tgk ragam dia org ni... ~



~ ntah apa lg yg dibuat tu..... ~


anak2 ni sesekali saya ttp turutkan permintaan dia org utk beli mainan tp m'ikut kesesuaian & kemampuan.....









p/s: minggu ni anak2 exam...w'pun baru tadika hati ttp risau dgn prestasi anak2..

4 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

wah canggihlah dapur die...sypun kalo murah sy belikan je mainan tp kalo hari2 nak mainan baru, memang bo layanlah..hehe

lieyalatif said... Reply To This Comment

betul lia...budak2 srkang ni untung...canggih2 mainan depa...lieya dulu ingat lagi, main korek2 tanah jek nak buat kek laaa ape laaa..main masak2 katenyer hahaahah...petik2 pucuk2 daun....pastu kene marah ngan mak sebab petik pucuk ubi yg die tanam hahaahahhaah.....

sonok tgk bertiga main mcm tu...firas pun dah pandai bawak diri kan....abg cik katenyerrrr heheeheheheh

ieja amieja said... Reply To This Comment

bdk2 sekarang beruntung kan..dpt mainan mahal2 belaka..klu pandai jg ok lg tp klu sebaliknya..sakit jiwa kita yg nengoknya..

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

Baking kek mcm mamanye la tu ye hheeh