October 30, 2012

Sedondonggg....

Assalamualaikum.....

sejak ada afiqah & damya saya mmg addict pakaikan anak2 baju sedondon...dari luar sampai le ke 'dalam' huhuuu... bila ada firas & harraz pun sama... bila baju harus yg sedondon adik n abg chik...


~baju raya tahun lps ~


~ zaman damya chubby & montel !! ~


~ awwwww....t'lbh sudaaahhhh... huhuhu...nampak spender... hihiii ~



ini cuma sebahagian jer dari b'puluh2 baju sedondon myapika...dan sampai skrg pun dia org masih b'baju sedondon w'pun baju harian jat rumah.. cuma kakak je skrg dah mula pandai memilih sendiri baju ikut citrasa dia.. kdg2 dia penah juga b'tanya "blh x pakai baju lain dari adik??? " 

lumrahnya bila dah semakin dewasa ( aduhhh....bila tulis ayat ni terasa diri makin tua plak..ahahahaa ) masing2 ada citarasa sendiri.. damya lbh kepada fesyen yg feminin berbanding afiqah lbh suka pakai seluar n t'shirt

 

~ baju sedondon pertama firas & harraz ~



~ setakat ni baru ada 3 pasang jer.... ~

















p/s: rasa mcm nak masak dading salai masak lemak cili api tp masalahnya saya x pandai nak salai daging.... ada sesiapa blh bagi tunjuk ajar x? 

7 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

sypun suka baju sedondon...rasa cam comel je.

JaJa'Z said... Reply To This Comment

nak salai daging? akak bleh tk entry jaja kat blog..baik punya jaja salai..hahahha

lieyalatif said... Reply To This Comment

betul2...lieya pun suke sedondonkan anak....lagi suke bile semua org ingat kembar hahaahahah.....lagi pun senang lia, gi beli baju takyah nak penin pilih mcm2 ...amik je satu design tapi due terus hahahaahah....

geram tgk pic anak2 lia nie...bam2...geram tgk paha ngan pipi tuh sebenarnyer...

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

aduhaiiii, tersentuh hati akak.. teringat dulu2 masa kecik selalu kami sedondon adik beradik.. hehe..

Lia, nak masak daging salai tu kena cari tempurung or sabut kelapa alternatif utk menyalai daging tu.. boleh salai dalam oven

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

Comelnye...!!!!
Saya nak sedondon kan nayli n zakwan
Setakat sedondon kaler bleh la..huhu!

Fai CeritaCinta said... Reply To This Comment

memang best bila tgk budak2 pakai sedondon ni.. comel..! hehe

Izan Ishak said... Reply To This Comment

seronok tgk anak pakai baju sedondon2 ni kak. nak2 cam izan ni, kalau baju naufal n kembar mmg byk yg sedondon. bukan apa...kalau pegi mana2 senang nak monitor dorg nih.