June 12, 2012

mencari mak bidan...

Assalamualaikum.....

balik kampung aritu salah satu tujuan utamanya adalah nak b'urut....sblm ni aku selalu b'urut dgn wak arah (bidan yg mmg byk pengalaman ler kat kg aku...) tp skrg dia dah x larat sgt... jd kene cari org lain.. aku ni nak kata cerewet x ler juga (cehhh...x mo ngaku konon...!!!) tp aku mmg jenis payah nak serasi dgn tukang urut yg baru... klu dh jumpa yg aku suka mmg aku x cari lain dh ler...

hajatnya nak b'urut 3x kali sblm balik ke melaka tp aku dapat urut sekali jer....itu pun sbb aku rasa mcm xder rasa apa2 effect slps b'urut...cara dia sengkak perut mcm x best sgt n smpi hari ni aku masih rasa sakit kat bahagian bawah perut nih.....

bila dah balik melaka lagik ler payah nak mencari mak bidan (ada sesiapa org melaka kat sini yg blh suggest bidan yg blh b'urut x..?? )



~ firas pun join b'urut juga...mula2 dia sengih2 je masa tukang urut tu picit2 belakang dia..heheheeee..geli le agaknya... ~



~ lps tu... hahhhh!!! meraung smpi b'gegar2 umah atok..huhuhuuuu..... dulu2 masa myapika kecik2 aku x blh tgk anak2 kene urut sbb aku x smpi hati pastu aku nangis...tp skrg dah ok dah.... ~


susah nak cari tukang urut yg betul2 pandai mengurut ni.... jiran sebelah ada bagi 2-3 nombor mak bidan sekitar melaka....ada masa nak try lah,klu ok blh booked utk b'urut masa b'salin nnti... agak2nya ada x mak bidan yg 'bekerja' masa hari raya.......






















p/s: tgh kemaruk makan derian....asyik2 ingat durian jerk...waduhhh!!! time mengandung ni bahaya kan makan derian byk2....


10 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

durian tgh murah ke skrg kak?

Mama Hanim said... Reply To This Comment

berurut dpt legakan badan kan.. Best je..

Kt kedah pun dh nmpk byk tmpt jual doyan..

♥ ROS ♥ said... Reply To This Comment

Sedapnyer berurut.. Rasa ringan lpas tu kan?? Hihiji

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kakak macam Lia kalau dah selesa dgn satu itulah kakak cari. Kalau tukar tangan rasa dah lain..

Makan durian bila baby keluar kulit dia akan mengelupas panas agaknya. Kakak dulu anak ke dua macam tu sebab musim durian. Tapi masuk 2 minggu bersih dah kena mandi-losyen-mandi-losyen....

lieyalatif said... Reply To This Comment

oo lia time2 preggy pun berurut yeak.....ni kalo gynea tau ni kompom die tak kasi ni heeheheh...biase laaa perubatan moden ngan tradisional ni kan tak serasi gitu heehehehehehe......

alahai sian tgk piyas kene urut...tapi bagus tuk badan die...makin kuat nanti tuh ....

takpe laa, mkn jamah2 jek...jgn mkn byk2 tau...bahaye ....

~aSFaLiZa~ said... Reply To This Comment

tu la kak. saya dok melaka pun susah nk cari tukang urut yg serasi. maybe kita ni dh biasa dgn tukang urut jawa kot. beza... memang berbeza....

Zana Md Nordin said... Reply To This Comment

ooo...cik arah
zana pernah berurut ngan dia kak
selalu tu kalau balik kg
zana berurut ngan cik anum
org timur 01...

Papa Mifz said... Reply To This Comment

Teringat lak kecik2 dulu pernah diurut,saki ya amat!!

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kalau dh biasa berurut,mmg kita perlukan pakar urutan, pastinya orang2 tua

ayu doakan agar kak btemu akhinya ya

Izan Ishak said... Reply To This Comment

akak... izan dah jumpa makcik yg boleh urutkan masa bersalin nnti. kebetulan jiran setaman skrg ni. insyaAllah... dia kata bila2 masa pun boleh... raya pun takde masalah katanya...