June 11, 2012

sekian lama menyepi.....

Assalamualaikum......

tik..tok..tik..tok...kat depan lappy  ni dah mcm ayam patuk jagung...huhuuuu...baru 2 minggu x mengetuk huruf2 kat keyboard ni rasa lain mcm jerk... ^_____^ perasaan yg mmg akan biasa dtg bila dah lama x up n3 kat blog....

cuti2 kat kampung mmg digunakan sepenuhnya....mujurlah sblm balik sempat buat n3 autopublish utk seminggu pastu mmg sunyi sepi..... walaupun cuti 2 minggu kat kampung tp rasa cepat sungguh masa berlalu,byk juga xtvt yg di rancang x menjadi pun.... sepanjang kat kampung mood nak ambik gambar pun x dak..ada la sikit2 jer...

yang bestnya bila dok kat kampung hampir semua makanan/minuman yg di idam2kan dah pun terlerai...heheheee...mmg suka sgtlah... ^____^ antaranya aritu nak minum air soda bandung, kebetulan pulak masa ada keje kawin kat umah jiran air bandung soda menjadi salah satu menu utama....fuhhhh...mmg b'gelas2 ler minum smpi kembong pewottt...hahhaaaa... x agak2 kemaruk sungguh...mujurlah masa kat kampung juga batuk yg sarat smpi hilang suara tu terus baik....alhamdulilllah... dapatlah menikmati makanan/minuman yg di idamkan tu dgn penuh nikmah... syukran... 

pastu t'ingin nak makan kuih selayang atau pun ada org kata kuih tiram n ada juga yg panggil kuih lidah buaya..x tahu lah mana satu yg betul... aku order sampai satu balang besaqqqq!! puas hati makan... ( ni pun sambil on9 sambil krup..krap...krup..krap makan kuih selayang......huhuu) 

masa nak balik pulak mak mertua tersayang sempat buatkan menu 'raya' (rendang ayam,nasi impit & lodeh) sgt terharu bila mak kata " makan lah byk2 long...ni mak buatkan utk kak long, raya nnti x dapat nak makan semua tu... " terima kasih mak! mak mertua juga sempat buatkan kuih nagasari utk menantu kesayangan dia nih... ( ecececehhhhhhh....perasan!!! ) mmg manja sungguh bila dok kampung kan...order jer terus dapat.... ^______^

sebelum balik juga ayah belanja makan mee bandung kerang yg mmg aku idam2 kan sejak awal mengandung aritu.... alhamdulillah semua dah dapat, setakat ni x der t'ingin nak makan apa2 lagi lah... x tau la kan esok lusa plak....heheheeee....

arini n3 tiada gambar....sajer nak buat 'pemanas' n penghilang rindu kawan2... (mcm ada org rindu kat aku...hahahaaa..... )

jumpa lagi esok..............






















p/s: projek membasuh baju2 baby pun bermula..........wahhhhh...semakin terasa debarannya......!!

9 cerita dari hati:

lieyalatif said... Reply To This Comment

ni untung jadi mak yong ni...petik jek nak mkn ape semua insyaallah depan mate heheeheh...sonok laa si kecik dlm perut tu dpt mkn mcm2 yeak lia...eh emaknye pun sure hepi tu dpt mkn mcm2....

ye laa lia nanti pantang time raye kan...so baik jamu puas2 sebelum bersalin...dugaan pantang time raye ni lain mcm sikit....depan mate sume mkn sedap2 heheeheheh....

tapi yg bestnye dpt le baby kutip duit raye tahun nie...yeay!!

dieya said... Reply To This Comment

welcome back kak lieya!

amboi2 seronok betul preggy mummy ni.. mintak makan apa terus dapat.. mcm permaisuri cleopatra mesir gitu!

ehh.. sebut cleopatra teringat kak lieya nyer gambo kawin.. mmg sesuweiii ;-)

izan mama mia said... Reply To This Comment

singgah sini....selamat kembali

Kakzakie said... Reply To This Comment

Org tua-tua Lia memang kalau nampak org mengandung apa je yg dihajat kalau boleh dia nak buat. Untunglah Lia masih ada mak dua-dua belah pulak tu... manjalah ye:)

AnneRaini said... Reply To This Comment

rindu bangat sama kak lia....boleh tak sy terliur dgr mee bandung kerang...huwarghhhh

eB said... Reply To This Comment

biler kiter nk jumper nih? :)

mamalieyna said... Reply To This Comment

balik kampung mmg saat plg manis...dh pulak membuyung, lagi la layanan terbaeek..hehe~

tcare lieya, eina pun dh makin kurang berBW ni..rajin update jer..hee~

semoga semua urusan sehari hari berjalan lancar..amin..

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

rupanya kak balik kampung.. hehehhe..
suka2 apa y kak nak minum/makan semuanya ttunai


wahhhhhhhhhhhhh.. best2,.,,, tgh tggu entry basuh baju anak2 tdahulu u bb baru

Izan Ishak said... Reply To This Comment

kalau balik kg camtulah kak... apa yg diidamkan tekak pasti dapat. nak2 pulak tgh peknen ni kan... syoknya akak dpt mak mertua yg sporting gitu...