June 21, 2012

mengidam tengah malam...

Assalamualaikum......

haaaa...ni lah mak buyung kan...klu dah nama t'ingin dia dtg x mengira waktu...tetiba je nak... ^____^ nasib baik lah apa yg dia nak tu pandai buat sendiri n bahan2nya pun mmg ada.....

inilah kisah ari isnin malam selasa yg lps....ntah kenapa tetiba terasa nak makan muffin yg panas2 & baru keluar oven tu, kebutalan mlm tu afiqah n firas tido awal...en.suami plak pi ceramah agama kat kem sempena Isra' & Mikraj... jd rumah mcm sunyi sepi jer... tinggal mama & damya... damya plak klu dah tgk TV (melayan kartun dia tu lah.... ) mmg melekat kat situ jer... jd rasa mcm boring jer... tu yg timbul idea/ingin makan muffin....

bila tgk buttercup masih keras kejung,mula lah m'google resepi muffin yg guna minyak/minyak jagung...nak cari yg senang2 jer....cari punya cari x der plak yg b'kenan...sudahnya tunggu la kejap dalam 20minit,tgk2 butter dah ok... maka b'mula lah projek membuat mupin... ^____^

elok je selesai sukat2 semua bahan2 firas plak bangun...aduhhhhh!! blh siap ke muffin nih...???? nasib baik lah dia bangun kejap jer...tepuk2 sikit dia tido semula... maka aku pun dgn ligat terus buat cepat2 takut nnti firas t'sedar lagi... buat muffin ni lbh mudah sbb cuma mix guna whisk je...x yah nak keluarkan mixer bagai.....x sampai 15 minit dah siap masuk oven... alhamduilllah... tunggu lagi 25  minit dah blh makan... ^_____^



~ ini lah "chocolate cheese muffin" resepi ambik dr dapur Cik Mat Gebu kat SINI ~



~ keluar oven terus makan 3 biji...pastu malam x leh tido.. t'kebil mata x mo lelap sbb kekenyangan...uhuhuuuu ~


~ pagi tu dapatlah buat sarapan utk  2 org anak dara yg montel ni...suka kemain,siap bawa bekal lagik... ^____^ ~


~ peaceeee.... ~


ada2 jer yg di inginkan klu namanya mak buyung ni kan.... heheheeee...






















p/s: x sabar menanti hari esok sbb keputusan exam anak2 akan dapat esok...mcmanalah prestasi afiqah kat sini...damya tu aku x risau sgt.... afiqah ni byk main klu di suruh buat keje umah 1001 alasan dia bagi...sabar je lah.... apa pun alhamdulillah dia dah kenal angka/huruf n blh membaca skrg....




13 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

sy pulak skrg ni terasa mcm nak buat kuih raya...tp bhn takde.. nak beli malas..

*SiRibenMerah said... Reply To This Comment

amboi sedapnya tgk pic tuh.. neh yg tgk pon da ngidam neh.. acaneee???

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

wah3.. nilah muffin yg diidamkan tu ya.. daptat 3 ketul pun dah puas hati, janji dapat.. kan..

Fai Shaklee said... Reply To This Comment

wahhh,rajinnye.kalau fai lah,memang tak kuasa nk buat muffin ni mlm2.hehehe...nampak sgt sedap la kak ^___^

JaJa'Z said... Reply To This Comment

mujur bahan2 nak buat ada yek..kalau tak, telan air liur la malam tu..akak , nampak damya macam kurus je sket..ke ilusi gambar jek?

♥ ROS ♥ said... Reply To This Comment

Rajinnyer... Mesti anak ikut mama nnt.. Ngidam ni dpt mkn sejemput pun jd doh... Hhahha

lieyalatif said... Reply To This Comment

mmg respek laa lia....teringin ngidam jek terus bangun buat sendiri....org rajin la katekan...cube kalo lieya....mau merempan2 ckp ngan laki soh cari hahahahahaha.....

syomel sgt tgk anak dare lya beruniform nak gi sekolah...wangi tomey2 dah masing2 heehehehe.....siap ngan sepit munge2 lagi...auwwwww cute!!

insyaallah, lia jgn risau....keputusan dieorg mesti okey punye tuh...anak2 bijak nieh....

Salmi Khairil said... Reply To This Comment

nak cikit

Mrs. Norrie said... Reply To This Comment

wah mak buyung, nasib baik teringin mkn, sendiri buat...

manalau tau nak mkn stoberry fresh dari cameron mlm tuh jugak, tak ker naya....


p/s : teringat masa mengandung anak sulung, kul 4 pg mintak stoberi fresh dr cameron, kejut suami terus siap2 nak pi cameron...kelakau betul!!!!!

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kalau benda yg diidamkan boleh buat sendiri tak apa Lia tak susahkan org lain.. Kakak tengok dah mengidam pulak hahaha... ngidam org tak mengandung tak apa biar tunggu sampai jumpa...

::NureeN:: said... Reply To This Comment

klau mengidam mesti nak jgk2 kan... nureen preggy x der ngidam, yg dok nk mkn sedap2 asben nureen hehhehe tp x der la smpi tahap mengidam :)

Dee said... Reply To This Comment

wow..sedapnya..rajinnyer u..kalau i beli je kot..hahaha..dasar pemalas..

Izan Ishak said... Reply To This Comment

akak... sangat rajin buat muffin di malam hari! makan panas2 mmg syok betul tu...