November 28, 2012

hasil bread maker

Assalamualaikum.....

bread maker ni mmg dah sekian lama saya idam2kan sbb saya tahu saya mmg x de bakat nak membuat roti sendiri...dulu penah buat sekali tp adoii... xder lah keras smpi tahap t'cabut gigi tp xder rupa bentuk roti..huhuu...

jadi,bila aritu en.suami offer nak belikan saya Bread Maker (BM) cepat je saya angguk laju2!! rezeki jgn di tolak... ^____^

tapi kan..ada cerita kelakar yg nak saya kongsikan.. disebabkan ilmu nak menggunakan BM ni masih cetek,mcm2 eksperimen saya buat sampai lah jadi mcm ni....

 

~ tadaaaaaaaaaa...... overload!! mmg panik dibuatnya sebabbbbb........... ~


~ roti ni terus membesar bagaikan johan (bukan johan raja lawak yer...heheeee),smpi saya t'paksa tanya kawan2 di fb sesiapa yg penah ada pengalaman mcm ni... mujurlah kak nor membantu saya... dah alhamdulillah roti ni selesai di makan oleh anak2 w'pun telinga agak2 pedih2 juga lah kene perli dgn en.suami...heheheee.... ~

dan ini antara roti yg dihasilkan oleh BM kesayangan saya...


~ mula2 x pandai nak adjust berapa byk bun blh masuk dalam loyang 8 x 8 ni...rupanya kelakar kan tp rasanya mmg mantap!! gebusss... klu saya lah yg menguli mmg kene lempor ke dinding blh retak...hahahaaaa ~


~ roti kegemaran anak2 saya... klu buat satu adunan terus licin... ~ 


~ see.... gebu sgt,lbh2 lagi bila di makan panas2...perghhh....mmg syok ^____^ ~

  
~ dah lbh lazat n b'krim bila di makan dgn sos butterscoth homemade....yummy!! ~

sejak ada BM blh kata setiap hari saya buat roti n now saya dah mula jual roti...huhuu.. ala2 kecil2an jer.. drpd x buat apa2 kan.... ^____^ 


















p/s: hari ni buat roti utk sepupu yg dtg b'dantang.... ^____^

11 cerita dari hati:

ieyda said... Reply To This Comment

wow demuk2nya roti tu....
xpenah terpk nak beli BM nie...leh lah usha2 kat kedai yg jual BM nie...hihiiihih

L said... Reply To This Comment

waa. sedapnye.. =) sedapnye tgk.. adoi.. pandai akak buat..

jom singgah baca sebentar.. =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/11/7x-umur-dunia.html

AnneRaini said... Reply To This Comment

bestnye kak..sypun dulu2 pernah buat roti..memang liat mcm daging tak empuk..hahaha

Fai CeritaCinta said... Reply To This Comment

fai mmg xde pengalaman buat roti.. tak tahulah ape jdi kalo fai yg 1st time gune bread maker ni. hihi

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

Akak...!!!!
Seronoknya jadi cm akak ni..
Rajin btul!
Nak tunjuk entry ni kt husband saya la! =)

cik dah faridah said... Reply To This Comment

wow kak beshnyer wat roti sendiri....

Teratak Hami said... Reply To This Comment

senyapnya tengok. Brapa rege BM? Rasa mcm nak beli jgk. Resepi roti tu ambik mana?

mamalieyna said... Reply To This Comment

Waah jul roti dah...blk modall lah.lg untung ada...

Cantik hasilnya, mcm beli kt kedai, rajin liya mncuba..

LYAfrina said... Reply To This Comment

huhu..lya xde pgalaman.. n mmg x pnh pon buat2 roti / kek.... smpai g2 kembang ye....


yumm..nmpk sedap la roti ni... untung suami & anak2 akak

JaJa'Z said... Reply To This Comment

gambo terlebih sudahhh yang tak tahan nak gelak tu..hahahha

Nur-nba said... Reply To This Comment

Mudah je.. Teringin juga nak beli BM ni.. Sedap tengok roti2 tu..