November 29, 2012

kami nak ke sini.....

Assalamualaikum.....

esok saya & anak2 akan balik b'cuti di kampung halaman selama sebulan...yahooooo!!! sangat2 happy sebab dah lama x balik kampung ^_____^

cuti sekolah saya blm bawa anak2 ke mana2...plan asalnya nak ke KL nak bawa anak2 ke I-city, Kidzania & Putrajaya tp atas sebab2 t'tentu x dapat nak ke sana.. jadi kene tukar plan B huhu....

skrg kat Johor pun ada mcm2 kan... ada Legoland,ada Hello Kitty Land... mmg sesuai lah nak bawa anak2 ke sana..

kali ni saya pilih Hello Kitty Land dulu... harga tiket blh tgk kat SINI

saya rasa b'baloi lah kan..x ler semahal Legoland...lg pun adik saya kata skrg ni x sesuai sgt lah bawa anak2 ke sana sbb suasana persekitannya yg terlalu panas.. pokok2 blm besar sgt kan.. tunggu lagik 3-4 tahun ke baru blh pegi (tp masa tu harga tiket ntah2 nak naik lagik....uhuhuuu)

klu kat Hello Kitty land ni ada in-door..x ler rentung kepanasan kan... ^____^







adik2 saya dah pegi... mmg menarik & pastinya mya,pika n firas mesti happy.... harraz je lah yg masih x faham apa2... cuma yg x bestnya kami pergi tanpa baba..


~ lokasinya mmg sgt dekat dgn umah adik saya ni, rasanya dalam 20 minit je kot...~


~ nuha & izara ~

 

~ comel sgt.. ^____^ nuha dah sama kiut mcm agelina ballerina ~



~ ada pertunjukkan barney ~

ada mcm2 lagi karakter kartun yg mmg anak2 suka.... mudah2an t'capailah hasrat nak bawa anak2 ke sini..





















p/s: hari ini en.suami 'terbang' ke Padang Terap, Kedah Darul Aman.... esok saya & anak2 akan pulang ke kampung halaman di Felda Tenggaroh 5,Mersing Johor Darul Takzim.... masing2 membawa haluan sendiri....

 

 

14 cerita dari hati:

JaJa'Z said... Reply To This Comment

Blik ngan sapa kak.. Lama tu sebulan...

Nad @ MamaZN said... Reply To This Comment

Bestnye nak pi cuti2...
Takpela, demi anak2, kang dorg masuk skolah blk, dh susah nak cuti2...
Terpaksa la berkorban..sket kan kak?
Tp saya tau, akak ni supermak! Mesti bleh punye handle anak2 =)

Batrisya Qistina said... Reply To This Comment

betul tu kak lia
nak ke legoland...kena tunggu 2-3 tahun lagi..tunggu pokok2 dah besar...sekarang nie panass....kalau bawa bebudak cam tak sesuai...tahu2 jerlah bebudak...cepat mengamuk kalau hari panas nie...nak2 bila dah penat...

minggu nie zana balik tenggaroh..
nak ambil kolagen erkkk

AnneRaini said... Reply To This Comment

bestye hello kitty land tu..mesti comelkan...akak drive sendiri ke?hati2 okay.

NM03 said... Reply To This Comment

styoknyer.... ni kalu bw anak buah saya kompem tegedix suker

lieyalatif said... Reply To This Comment

wahhhhhhhhhh lame tu lia balik kampung..selamat bercuti lia...blgo2 agak2 sepi tak...hati2 tau ....semoga percutian berjalan lancar....

best ni pergi hello kitty land...miamija pun dok mintak2 nak pergi....nanti2 kene bawak kan jugak dieorg nie....anak2 gurl suke laa dpt tgk hello kitty ni kan...

Lelord said... Reply To This Comment

Uit drive sndiri ke beb balik kg..legoland x best hahahaha siyess. Aku pun ada plan nak ke hellokitty. Bebeh nantu baba dh ada boleh ko ajak g kidzania. Aku rasa macam kena repeat lg muahahahhaaa najlaa asik menyebut2. Kami dok dlm kidzania 4 jam

Kakzakie said... Reply To This Comment

Siapa yg duduk JB saja tahu yg Hello Kitty ini lagi best berbanding di Legoland. Kakak rasa tak lama tiket akan jadi murah Lia. Kita tunggu aje.

aTieYusof Family said... Reply To This Comment

wahh...
best nya...baru plak tau ada Hello Kitty Land ni...:)
Nice info...

Teratak Hami said... Reply To This Comment

Anak2 ajak pergi Legoland. Terkedu tgk harga tiket.

Izan Ishak said... Reply To This Comment

kami pun tak plan ke mana2 cuti ni kak. balik kg bulan depan ajelah sbb anak sedara kawen...

L said... Reply To This Comment

sekrang ni budak2 sonokla.. ada mcm2 pemainan utk diorang. hehe.. utg jadi budak la nih. hihi

Jom singgah baca sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/11/7x-umur-dunia.html

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak dh ada kat tggaroh?
wowww

mamalieyna said... Reply To This Comment

mcm best je kan... herm..kalau blk johor, pergi umah adik ipar, boleh terjah sana ni..adik ipar kt JB.. ^_^

selamat bercutiii...bestnye kt kampung lama2x..